Walking Football

Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

Vanaf seizoen 2015-2016 starten we bij SV Orion met Walking Football in de vorm van de SV Orion OldStars. Er wordt in twee perioden van 15 weken lang getraind op de velden van SV Orion. De trainingen zullen geleid worden door gediplomeerd voetbaltrainer Yoran Kuhlmann, die 10 jaar diverse jeugd(selectie)teams getraind heeft. In het dagelijks leven is Yoran fysiotherapeut bij De Fysioo in Nijmegen.

Een periode wordt gestart met een fittest en deelnemers ontvangen SV Orion kleding in bruikleen. Voor iedere training is er een moment om bij te praten in ons clubhuis, waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Na de training kan deze worden doorgenomen onder het genot van een kop koffie.

Verwachtte Jaarplanning:

Trainingsperiode najaar: Eerste week september t/m tweede week december

Trainingsperiode voorjaar: Eerste week februari t/m tweede week mei

De trainingen zullen op dinsdagochtend plaatsvinden, in overleg met de deelnemers kan hier mee geschoven worden.

Geef je nu op voor een gratis proeftraining!

Aanmelden kan door te mailen naar:

walkingfootball@sv-orion.nl

Voor meer informatie over walking football zie ook: www.oldstars.nl