Wilfred Genee, Vullen of Voeden en SV Orion

Door Tijs Tummers, voorzitter 23 april 2014

Een enkele oplettende Orionner had het al meteen gezien.

Bij de TV-uitzending van Voetbal International van afgelopen maandag verscheen het logo van SV Orion een seconde of vijftien duidelijk in beeld.

Vol trots meldde presentator Wilfred Genee dat hij 50 kantines in Nederland bereid had gevonden om naast de gebruikelijke vette hap ook gezondere producten aan te bieden. Met zijn project ‘Vullen of Voeden’ was dit de afgelopen maanden zijn streven geweest.

Johan Derksen had er niet in geloofd en verloor daarmee de weddenschap.

En terwijl het gesprek in de studio daarna alweer snel zijn gebruikelijke niveau bereikte, vermeldde Genee nog trots dat het project in de kantines – en dus ook in die van Orion! – op zaterdag 30 augustus of 6 september – van start zal gaan.

Ja, Orion doet ook mee!

Wendy, die in de Orion-keuken al jaren de scepter zwaait, voorziet geen enkel probleem en staat er achter.

Roel Hermans, speler van Orion 3 en onlangs gepromoveerd op het onderwerp ‘Zien eten is doen eten’, is gemotiveerd om het project met raad en daad te ondersteunen.

Orion zal met de actie voor maar liefst 2000 euro aan apparatuur ontvangen, die van pas zal komen bij de bereiding van de gezonde producten: onder meer een Airfryer voor de friet, een staafmixer, een dubbele grill, een slow-cooker, een blender, een juicer en een saladmixer.

Daarnaast krijgt Orion training door Robert Kranenborg en andere chefs, een training Hygiënevoorschriften, receptuur, natuurlijk het boek Vullen of Voeden, en zo meer.

Daarvoor moet Orion gedurende minimaal één jaar ten minste drie gezonde producten naar keuze op het menu zetten, de hygiënevoorschriften naleven, de producten en receptuur respecteren en zichtbaar uitdragen en volledige medewerking verlenen aan de kwaliteitsbewaking.

Allemaal zaken die ons clubhuis alleen maar ten goede komen.

Binnenkort meer!

Zie hier het fragment uit Voetbal International van afgelopen maandag.

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion