Vrouwen 1 wint van Trekvogels 2

Door Steven Bartels 11 september 2022

De stemming was niet uitbundig na de 2-0 bekerwinst van Vrouwen 1 tegen Trekvogels 2. Een groot veldoverwicht werd te weinig versierd met doelpunten. En daar gaat het toch om, om doelpunten maken. Er blijft werk aan de winkel als het gaat om de effectiviteit in de laatste fase, de rust bewaren als het moet en de overtuiging als de kans daar is.

Vanaf het begin was duidelijk dat Orion vandaag het spel moest maken. Ondanks dat veld en bal soms wat glad leken te zijn, werd er redelijk gecombineerd. Net binnen het kwartier kwam Orion op voorsprong. Lotte Wijers kopte een voorzet van Julie Harts tegendraads binnen. Daarna bleek het vinden van het net - of: het niet tegen de keeper aanschieten - een te moeilijke opdracht. De ruststand had niet 'maar' 1-0 mogen zijn. Na rust het zelfde verhaal. Kansen voor Orion, maar geen verlossend doelpunt. Het voetbalcliché leek nog bijna uit te komen toen Trekvogels tegen het einde van de wedstrijd nog twee kansen kreeg. Pas in de laatste minuten viel de beslissing. Uit een assist van Evy de Kort bepaalde Imke Janssen de eindstand op 2-0.