Vrouwen 1 uit de beker (video)

Door Steven Bartels 17 december 2022

Vrouwen 1 is door Be Quick'28 (Vr. 2) uitgeschakeld in het bekertoernooi. Bij rust stond het 0-2. De eindstand was 2-2. De bezoekers uit Zwolle namen de strafschoppen beter.

De start van de wedstrijd was desastreus. Al na acht minuten stonden we 0-2 achter, door twee eigen fouten. Alhoewel Orion de hele eerste helft de betere ploeg was, lukte het niet de aansluitingstreffer te maken. Er werden wel verschillende kansen gecreëerd, maar oog in oog met de keeper lukte het niet om tot scoren te komen. Na rust was Orion opnieuw de ploeg in balbezit. In de 62e minuut mocht Anne aanleggen van 11 meter en de stand op 1-2 brengen. Met nog bijna een half uur te gaan, was de situaties niet uitzichtloos. In de 28e minuut kreeg een speelster van Be Quick '28 haar tweede gele kaart en een paar minuten later gebeurde een andere speelster uit Zwolle hetzelfde. Met 11 tegen 9 lukte het Orion te weinig om gevaarlijk te worden. Pas in de 97e minuut prikte Imke Janssen de gelijkmaker binnen. De strafschoppenserie werd zo gehaald, maar daarin gingen twee Nijmeegse strafschoppen er niet in, waar Be Quick '28 er vier op rij wist te scoren.