Vrouwen 1 gelijk: teveel kansen nodig (+video)

Door Steven Bartels 8 mei 2022

89 minuten aanvallen tegen HVCH leverde vrouwen 1 vandaag 1 punt op (1-1). Kansen genoeg, maar zoals vaker dit seizoen, lukte het niet om ook in de laatste fase de juiste keuzes te maken en met het nodige gif het vijandelijke doel aan te vallen.

De wedstrijd was koud begonnen of Orion stond al op een 0-1 achterstand. Een fout in de laatste linie zorgde ervoor dat de tegenstander 3:2 mocht uitspelen. Dat is vervelend, maar hoeft niet erg te zijn. De eerste 8 minuten leverde 4 hoekschoppen voor Orion op. Na 11 minuten hadden we al 5 goede kansen gecreëerd. Er werd goed gevoetbald door Orion en heel goed gekeept door de keepster van HVCH. Die hield dat trouwens de hele wedstrijd vol. Na ongeveer 25 minuten moest de wedstrijd even worden stilgelegd vanwege een nare blessure voor een speelster van HVCH. Hopelijk is de schade beperkt. Na deze blessure lukte het Orion niet meer om hetzelfde tempo te ontwikkelen. De veldbezetting werd minder, de spelers gingen elkaar een beetje in de weg lopen. Toch leek Orion in de 35e minuut op gelijke hoogte te komen. Een schot van Janneke Bexkens werd door de keepster op de lat getikt, de vallende bal werd net wel of net niet over de lijn gekopt door Imke Janssen. Hij telde in elk geval niet.
Na de rust: hetzelfde speelbeeld. Orion valt aan. HVCH schiet de bal weg en probeert vooral via de snelle linksvoor wat gevaar te stichten. Een redding hoefde onze keepster Suze Meijer vandaag niet te verrichten. Dat geeft de verhoudingen aardig weer. In de 65e minuut leek Orion via Fien van der Borgh eindelijk gelijk te maken. Om onduidelijke redenen werd de goal afgekeurd. Buitenspel was het niet, een duel was er niet. Misschien dat de scheidsrechter een verdediger van HVCH in de weg liep. Maar om daarvoor nou een vrije trap aan HVCH te geven, is wat al te genereus. In de 69e minuut maakte de Fien de gelijkmaker alsnog. Een geweldige vrije trap, vroeger zou je het een pegel of een poeier genoemd hebben. En de rest van de wedstrijd? Kans Orion, redding keepster HVCH. Nog een kans voor Orion, een blok van een verdediger. Enzovoort. Enzovoort.

Videoverslag: Roeland van Gent