Vrouwen 1 beloont zichzelf niet (+video)

Door Steven Bartels 20 maart 2022

Na de verliespartij van vorige week start Orion overtuigend aan de wedstrijd tegen UDI'19, de nr. 3 van de ranglijst. In de openingsfase van de wedstrijd krijgt Orion meerdere kansen. Fien van der Borgh schuift de bal tot twee keer toe net langs de verkeerde kant van de paal. Na 20 minuten krijgt UDI een grote kans, die knap wordt gekeerd door keepster Lotte Jacobs. De vrouwen van Orion blijven de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar slagen er niet in om te scoren. We gaan met een 0-0-ruststand aan de thee. In het begin van de tweede helft krijgt Jip Huisman een grote kans, maar de keepster van UDI komt fel uit en heeft een goede redding in huis. In de 67e minuut is het dan eindelijk raak voor Orion. Met buitenkantje voet stuurt Fenne van Oss Jip de diepte in, Jip lost een schot, maar de keepster weet weer knap redding te brengen. De afvallende bal komt weer bij de meegelopen Fenne terecht en die drukt knap laag links in de hoek af. Vlak na de 1-0 weet Orion twee 100%-kansen niet te benutten en dan gaat het aan de andere kant fout. Orion werkt de bal zwak weg en via een eigen speelster komt de bal voor de voeten van een UDI-aanvalster terecht. Die weet het doel te vinden en brengt de eindstand van 1-1 op het bord.

Het auteursrecht van dit wedstrijdverslag komt toe aan Suze Meijer. De vaste verslaglegger kon de teleurstelling over de verloren punten op afstand voelen.

Videoverslag: Roeland van Gent