Voorbeschouwing Vorden 1 - Orion 1

Door Michiel Kompier 10 mei 2019

De voetbalcompetities naderen hun ontknoping, alle ploegen in de tweede klasse spelen nog drie keer en dan zijn de kaarten geschud. Orion speelt nog tegen Vorden, Quick 1888, en tegen Varsseveld. We kunnen speculeren over wat de concurrentie doet -puntverlies of misschien ook niet?- maar dat heeft allemaal geen zin. Het enige waar we invloed op hebben is onze eigen prestatie aanstaande zondag. 'Vorden uit' is niet te vergelijken met 'Vorden thuis'. Op ons eigen kunstgras hadden we weinig problemen met de Vordenaren, maar in Vorden ligt geen kunstgras, maar een veld dat het traditionele Orionspel aardig in de weg zit. Afgelopen zondag zijn we gaan kijken bij Vorden tegen Union. Union is ook een ploeg die het vooral van combinatievoetbal moet hebben, maar daar kregen de Unionisten echt niet de gelegenheid toe. Vorden is fysiek sterk en gevaarlijk bij spelhervattingen, zoals corners en ingooien op de helft van de tegenstander. Vooral op de verre ingooi, een simpele maar zeer doeltreffende spelhervatting, hebben ze goed geoefend. Als tegenstander weet je wat er gaat gebeuren en toch is het steeds gevaarlijk. Vorden speelt met passie en Orion zal volop strijd moeten leveren om een goed resultaat te boeken. Zondag rond een uur of vier weten we meer.

Spannend is het ook voor onze Onder19 en Onder17. Beide teams zijn bezig met een slotoffensief om aan de nacompetitie te ontkomen. Afgelopen zaterdag wisten ze elk 3 punten bij te schrijven, iets wat ook de O15 deze keer lukte. De O19 speelt zaterdag om 14.45 uur thuis tegen Venray, en de O17 speelt daaraan voorafgaand om 12.30 uur tegen UNA. Steek deze teams een hart onder de riem en steun ze morgen!

Tegelijkertijd gaat het crescendo voor Vrouwen 1, hard op weg om zich te kwalificeren voor de nacompetitie, en zondag op reis naar concurrent Bekkerveld dat in Nijmegen liet zien een aardige ploeg te hebben. 

Terug naar Orion 1: Vorden is niet heel ver weg, en het zou fijn zijn als onze supporters zondag naar Vorden komen. Ze kunnen zich dan ook vermaken met het aanstekelijke tromgeroffel van de oersupporter van Vorden, die zondag ongetwijfeld weer hard op zijn trom zal slaan.