Voorbeschouwing Union 1 - Orion 1

Door Michiel Kompier 6 april 2018

Afgelopen zondag speelde Orion een povere wedstrijd in en tegen Vorden. De achterhoedes waren de baas op het veld waarop het Orion, ondanks alle goede bedoelingen, maar niet lukte het vertrouwde spel te spelen. We zullen een sterke serie moeten neerzetten om Voorwaarts en een rijtje andere ploegen 'op het vinkentouw' op afstand te houden. En zondag doet zich daarvoor de eerste kans voor, tegen stadgenoot Union. Union, voor het eerst in de historie op tweede klasniveau, kent tot dusver een goed seizoen. Ze draaien moeiteloos mee, hoeven nooit echt naar beneden te kijken op de ranglijst, maar tot nu toe lukt het ook niet om de aansluiting met de bovenste ploegen tot stand te brengen. Maar in deze competitie geldt ook voor Union: drie keer winnen en er is weer van alles mogelijk. Een tegenvaller voor de Maldenaren is de blessure van hun gevaarlijkste aanvaller, oud Orion-speler Siemen van Straaten. Tegen Concordia liep Siemen een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure op. Laten we hopen dat het meevalt. Ook zonder hem staat er een goede ploeg, dus Orion is gewaarschuwd. 

Ja, en dan weer het overige selectienieuws. Jeroen Bardoel heeft besloten dichter bij huis te gaan spelen en Orion te verruilen voor derde klasser Vianen. Mick Alberts, aanvaller uit de Onder19, sluit volgend jaar aan bij de selectie, een compliment voor Mick en natuurlijk ook voor onze jeugdopleiding.

En er is ook nieuws van het trainersfront. We zijn blij met de contractverlenging van assistent trainer Lodewijk van der Heijden. Daartegenover staat het vertrek van onze trainers van Orion 2. Jammergenoeg kunnen Pascal en Sastro het volgend seizoen het tranerschap van Orion 2 niet meer combineren met hun andere werk/prive-bezigheden. Dat betekent dat we een vacature hebben voor trainer/coach Orion 2.

Maar nu eerst de wedstrijd tegen Union. Zondag wordt het mooi Orion-weer, dus kom onze jongens steunen op de Kluis!

Let op: voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide eerste elftallen is er een wedstrijd tussen Union Onder 9 en Orion Onder 9. De voorwedstrijd tussen de jeugdige talentjes van beide clubs begint om 12.45 uur.