Update: Orion 1 en het seizoen 2024-2025

Door Michiel Kompier 17 april 2024

Het is weer tijd voor een update vanuit de Technische Commissie rond Orion 1 (m) onderweg naar het seizoen 2024-2025.

Wat de samenstelling van de selectie betreft zijn we ver maar nog niet helemaal klaar. Er vinden de komende tijd nog enkele vervolg-gesprekken plaats. Daarnaast is bekend geworden dat Roan Dollmann en Frenk Wouterse Orion zullen verlaten, zij zullen gaan uitkomen voor Beuningse Boys. Orion zal uiteraard nog op gepaste wijze afscheid nemen van Roan en Frenk.

Eerder berichtten we al dat Stan Bruijsten (k) terugkeert in de selectie en dat Rick Bosma overkomt van Longa'30. Nu kunnen we daaraan toevoegen dat twee talentvolle spelers uit Orion O19 doorstromen naar Orion 1. Dit zijn aanvaller Thomas Mansare (die sinds enige tijd nu al deel uitmaakt van de hoofdmacht), en verdediger Kenzi Muni Bokatola.

Ook twee nieuwe spelers komen volgend seizoen Orion versterken: Mick Geneste en Enes Arslan. Mick Geneste is een middenvelder die ook als verdediger goed uit de voeten kan. Hij heeft een achtergrond bij NEC (bvo) waar hij lange tijd in de jeugdopleiding speelde. Dit jaar was Mick speler van De Treffers Onder21. Ook Enes Arslan is een middenvelder, en hij kan ook spelen als rechterverdediger. Enes speelde dit jaar bij NEC (amateurs) en daarvoor bij DOVO O23. De komst van Enes en Mick past bij het beleid van Orion om jonge, talentvolle, gemotiveerde, multifunctionele spelers die goed bij de club passen mogelijkheden te bieden. Namens Orion heten we Enes en Mick van harte welkom!