Orion weet weer wat verliezen is

Door Lars van den Broek 9 mei 2022

Na een snelle slok koffie en een schoffel als cadeau voor mijn moeder, stapte ik op de fiets naar Orion voor de reis naar Meerssen. Dik anderhalf uur in de bus naar het zuiden van het land. Een echte angstgegner kent Orion niet in de hoofdklasse, maar het grasveld kan toch wel worden omschreven als een ‘minder favoriete ondergrond’. Direct na het fluitsignaal begon Meerssen met veel energie aan de wedstrijd. Veel duels werden gewonnen door de Limburgers en daardoor kwam Orion niet in haar spel. Stan Bruijsten hield Orion een paar keer goed op de been, maar tegen een eigen goal was ook onze keeper niet bestand. Een miscommunicatie zorgde ervoor dat Ruben van Ree de bal rustig terug dacht te kunnen koppen. Helaas voor Orion was de bal te hoog en belandde deze in het doel: 1-0. Meerssen profiteerde daar optimaal van. Zij konden wat inzakken,  legden veel energie in de duels en maakten het voetbal voor Orion lastig.

Het ging richting de rust, toen Noud Jilesen een harde overtreding beging rond de middenlijn. Direct daarna vloog de speler van Meerssen richting Noud om met de koppen tegen elkaar te komen te staan, maar hoger dan de borstkast van onze spits kwam hij niet. Echter leverde het beide spelers een directe rode kaart op. In deze nieuwe situatie koos Orion vol voor de aanval. Ischa Perquin en Vince Stans werden gebracht voor Frenk Wouterse en Ruben van Ree, om een snelle gelijkmaker te forceren. Helaas was de eerste uitbraak van Meerssen direct raak. Het lukte Orion niet om een vuist te maken en tot grote kansen te komen. Tot overmaat van ramp kwam ook nog de 3-0 na 65 minuten voetbal. Trainer Jeroen van Haaren besloot de schade te beperken en bracht Renée Willemse voor Gijs Walthaus. Het duel sloop richting het eindsignaal, totdat Vince Alberts in de 84e minuut een poging waagde van een meter of 18. Het schot viel prompt binnen in de verre hoek, waarna het duel weer begon te leven. Het werd nog echt even spannend toen Vince Stans in de 87e een rebound binnen werkte, nadat Tijn Jellama (als spits mee naar voren gekomen) de bal op de paal kopte. Door het tijdrekken van Meerssen, kwamen er nog aardig wat minuten bij. Orion kreeg hierin nog twee goede kansen. De bank liep al bijna in het veld toen Vince Stans de 3-3 leek binnen te schieten, maar de keeper keerde zijn inzet in de korte hoek. Na het fluitsignaal kwam Orion tot de conclusie dat dat te veel van het goede was geweest. Mede door de uitslagen op de andere velden had Orion goede zaken kunnen doen in de strijd om de 2e plek, maar na 6 overwinningen kwam er op het grasveld van Meerssen een einde aan deze zegereeks. De blik mag echter snel weer op zondag gericht worden. Nummer 5 Halsteren komt dan op visite op sportpark Mariënbosch, komt dat zien!

Opstelling Orion: Stan Bruijsten, Marvin Thomasia, Marco Loen, Tijn Jellema, Ruben van Ree (Ischa Perquin), Jevrin Nuñez, Frenk Wouterse (Vince Stans), Vince Alberts, Sam Huismans, Noud Jilesen, Gijs Walthaus (René Willemse)

Foto: Tijs Tummers