Orion verliest van effectief Goes (+ samenvatting)

Door Razende reporter 3 maart 2024

Maart roert zijn staart, zo ook op de eerste zondag van deze maand. In een heerlijk zonnetje ontving Orion VV Goes uit Zeeland. De volgende elf namen stonden aan de aftrap: Bo Routs; Dyami van Ralen, Tijn Jellema, Mitchell Nguyen, Max Cornelisse; Jevrin Nuñez, Marvin Thomasia, Vince Alberts; Jeroen v/d Wetering, Roan Dollmann & Kenji Bokatola (JO19-1). Op de bank zaten Alex Kwieman, Mark Jacobs, Frenk Wouterse, Sjoerd Freriks, Thomas Mansaré (JO19-1), Ravi Monschouwer (JO18-1) en reserve doelman Niels Janssen (JO17-1).

Orion ging voortvarend van start, met bravoure probeerden de oranje-witten de gasten hoog onder druk te zetten. Goes had het daar bij vlagen lastig mee, maar bleef wel de ploeg met het meeste balbezit. De intensiteit die Orion er in de openingsfase instopte, werd na een kleine 10 minuten beloond. Een verkeerde bal van de doelman werd opgevangen door Marvin, die met een directe pass naar Vince voor een vrije tocht richting het doel zorgde. Vince wist een snelle dribbel te voltooien door met een knappe schuiver met zijn linkerbeen de keeper in de verre hoek te verschalken; een snelle 1-0!

Goes bleef een hoog baltempo hanteren, waardoor het Orion veel energie kostte om dezelfde druk op Zeeuwen te behouden. Voor de van een longontsteking herstellende Jevrin, was het nog niet vol te houden. Na twintig minuten kwam Frenk Wouterse hem vervangen. Goed bleef aandringen en na een steekpass het zestienmetergebied in, wist de aanvaller van Goes snel weg te draaien bij Tijn. De overtreding was niet te voorkomen, de penalty werd onberispelijk ingeschoten; 1-1. Het spel bleef op en neer gaan, met kansen voor beide ploegen. Een mooie lange bal van Mitchell werd door Roan maar net over het doel gekopt. Hier kwam het verschil op de ranglijst, ook tot uiting op het veld: de eerste beste uitbraak van Goes, leverde direct de 1-2 op.

Orion leek alsnog met een gelijke stand de rust in te gaan, maar Roan werd afgevlagd, nadat hij de bal wel in het doel wist te werken. Orion ging na de theepauze op zoek naar een snelle gelijkmaker, maar mistte net de scherpte bij de kansen van de voor Kenji ingevallen Thomas Mansaré (ook Sjoerd Freriks en Mark Jacobs vielen in de rust in voor de geblesseerde Dyami en Max) en Roan.

10 minuten na rust kreeg Orion de 1-3 eigenlijk te snel tegen, om er nog een echte wedstrijd van te maken. Een lange bal werd vastgehouden door de spits, waarna hij een sprintende medespeler wist weg te steken. Oog in oog bleef de aanvaller van Goes uiterst koel, de 1-3 was ook een les in effectiviteit.

Orion deelden nog enkele speldenprikken uit met kansen voor Vince en Mark, maar Goes bleef in de omschakeling erg gevaarlijk. De 1-4 volgde 5 minuten voor tijd, waarna Orion eieren voor haar geld koos en het verlies accepteerden. Er komen belangrijke weken aan, met wedstrijden tegen directe concurrenten. Met goede moed gaat Orion deze wedstrijden aanvliegen.

Samenvatting Roeland van Gent (Wijst ook uit dat de ruststand 2-2 had moeten zijn...)