Orion verliest in Zundert

Door Lars van den Broek 18 april 2023

Het is Orion niet gelukt om drie punten op te halen bij Moerse Boys. Op een bijzonder matig veld in Zundert verloren de oranje-witten met 2-0. Moerse Boys gaat daarmee op voor haar laatste kans directe degradatie te ontlopen. Voor Orion was het wederom een teleurstellende middag. Orion speelde met de volgende namen: Natan van Valkenhoef; Jeroen van de Wetering, Frenk Wouterse, Marco Loen, Max Cornelisse; Jevrin Nuñez, Timo Theunissen (O19), Vince Alberts; Sam Huismans, Tijn Jellema & Mick Alberts. Op de bank zaten Stan Bruijsten, René Willemse, Marvin Thomasia, Sid Hermens, Bartu Yakan (O19) & Kenji Muni Bakatola (O19).

Orion probeerde zeker de voetballende oplossing te vinden, maar het veld vroeg ook om een ander soort voetbal. Via de zijkanten werd er gezocht naar een snelle voorzet op gelegenheidsspits Tijn Jellema. De eerste helft gaf Orion nauwelijks kansen weg, maar wist het zelf ook niet veel te creëren. De 0-0 was een terechte ruststand. Orion ging zonder wijzigingen op zoek naar de overwinning, maar kwam al vrij snel op ongelukkige wijze aan een tegengoal. Een vrije trap vanaf de middenlijn leek niet gevaarlijk, maar de scheidsrechter floot voor een nieuwe vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Deze werd hard op doel geschoten, maar de arm van Jevrin voorkwam volgens de scheidsrechter op onreglementaire een doelpoging. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten: 1-0. De verdienstelijk spelende Timo moest worden vervangen wegens een mogelijkheid op een tweede gele prent, Sid verving hem en kwam naast Tijn te spelen. Het leverde wel wat reuring op voor het doel van Moerse Boys, maar niet direct grote kansen. Sam was het dichtst bij, zijn vrije trap krulde mooi over de muur maar belandde op de paal. Ook Mick was dichtbij na een scherp aangemeten voorzet, maar met een ultieme poging de bal in het doel te krijgen, verdween deze net over de lat. 

Een diepe bal werd knap door Jevrin onderschept op de eigen achterlijn, maar de aanvaller gaf niet op en ontfutselde de bal weer van ons slot op de deur. Zonder aarzelen schoot de Moerse aanvaller de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal achter Natan: 2-0. 

Orion heeft een paar moeilijke weken achter de rug, waardoor de gigantische middenmoot van de 4e divisie dichter bij elkaar staat dan ooit. Het gat met de plekken voor de nacompetitie is 8 punten, maar in deze divisie durft niemand een voorspelling te wagen over komende uitslagen. Orion is er alles aan gelegen nog 6 punten te pakken om definitief veilig te zijn, maar zal ook graag het seizoen af willen sluiten met nog wat mooie (thuis)wedstrijden. Te beginnen aanstaande zondag: HVCH komt dan op bezoek. Op naar de drie punten!