Orion jeugd gaat weer voetballen, maar let op!

Door Tom Smit 23 april 2020

Orion jeugd gaat weer voetballen, maar let op!

Op woensdagavond 22 april is de Jeugdcommissie samen met het Bestuur en de Technische Commissie bijeen geweest en heeft overlegd over de te volgen koers, nu de overheid het weer mogelijk heeft gemaakt voor de jeugd tot en met 12 jaar om weer te gaan trainen en voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar om te trainen met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Er zijn twee werkgroepen aan de slag om zo concreet mogellijk aan te geven hoe we dit op ons Sportpark gaan aanpakken.

We zullen zoveel als mogelijk het bestaande trainingsrooster blijven hanteren, maar hier en daar zullen we wat moeten aanpassen om meer ruimte te scheppen met het oog op de veiligheid van en voor trainers en teams.

Alleen de centrale poort zal open zijn en de kleedkamers zullen gesloten moeten blijven, net als de kantine. Wel zal er beperkt toegang zijn tot de toiletten en zal men daar handen kunnen wassen voor en na de training.

Trainers zullen verantwoordelijk zijn voor het halen en brengen van de materialen. Ook voor de naleving van de 1,5 meter afstand zijn zij verantwoordelijk.

We zullen het mogelijk maken om weer te gaan voetballen, maar natuurlijk mag iedereen zelf bepalen of je wilt komen; er is geen verplichting.

Er is geen training als de trainer verhinderd en dus afwezig is.

We willen zo spoedig mogelijk weer beginnen, maar moeten een en ander goed op de rij zetten om misverstanden en gevaar voor ons aller gezondheid te voorkomen.

Jullie horen nader zodra we wat dat betreft alles duidelijk geregeld en georganiseerd hebben.

Maar we gaan weer voetballen...Hoera!

Tom Smit

Voorzitter