Ondanks nederlaag, alles nog in eigen hand

Door Tijs Tummers 27 mei 2022

Orion heeft een mooie kans laten liggen om goede zaken te doen in de strijd om de nacompetitie voor een plaats in de derde divisie. In Klein-Zundert werd met 2-1 verloren van Moerse Boys.

Orion begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Het verschil op de ranglijst kwam tot uitdrukking in het technisch verzorgde combinatievoetbal van Orion, waar de Boys aanvankelijk geen antwoord op hadden.

De dreiging was er, de openingen ook, maar als Orion tot afronding kwam dan toonde de doelman van de Brabanders zijn waarde. En toen hij een keer kansloos was, op een kopbal van Tijn Jellema, bleef dit zonder gevolgen omdat onze kopspecialist in buitenspelpositie had gestaan.

Na het eerste half uur te zijn doorgekomen kwamen de Moerse Boys beter in hun spel. De thuisploeg speelt juist om de nacompetitie te ontlopen, en probeerde zich vandaag al veilig te spelen. De eerste waarschuwing kwam na een verre ingooi, de tweede kans was meteen raak. De aanvoerder mocht te ver opkomen en zette met een fraaie pass zijn aanvaller alleen voor Stan Bruijsten: 1-0.

Met Ischa Perquin voor Mick Alberts begon Orion vol druk aan de tweede helft en dat leverde binnen een kwartier de gelijkmaker op. Jeroen van de Wetering had vandaag veel vrijheid om mee op te komen, waar hij goed gebruik van maakte. Zijn voorzet kon net niet door Gijs Walthaus ingekopt worden, maar de afgeslagen bal belandde voor de voeten van Vince Alberts, die droog raak schoot: 1-1.

De 1-2 was op dat moment waarschijnlijker dan de 2-1. Ischa kopte een voorzet van alweer Jeroen op de lat. En even later ging Ischa na een fraaie steekpass alleen op de doelman af, hij koos om niet zelf te schieten maar breed te leggen op Sam Huismans, waar een verdediger nog net een voet tussen kon zetten.

Aan de andere kant was het wel raak toen een strakke hoekschop bij de eerste paal werd doorgekopt en bij de tweede paal binnengeschoten. Er was nog twintig minuten om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar Orion raakte niet meer in haar ritme. Een groots slotoffensief bleef uit en dus ook de welkome late treffer waarop de ploeg de laatste tijd patent leek te hebben.

Na afloop bleek dat Orion ondanks de nederlaag het nog altijd in eigen hand heeft om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Nog twee wedstrijden restten de ploeg in de competitie, de eerste a.s. zondag thuis tegen AWC.

We hopen dat het zondag druk wordt op Sportpark Mariënbosch. De twaalfde man kan van waarde zijn in dit spannende slot van de competitie, waarin nog vier ploegen strijden om twee plaatsen in de nacompetitie.