Noodkreet jeugdvoorzitter gaat viral

Door Tijs Tummers, voorzitter 16 december 2017

Een noodkreet van de jeugdvoorzitter van Excelsior ’20 uit Schiedam gaat momenteel viral...

VV Zwammerdam, VV Domburg, VV RCS, VC Vlissingen, SV Ooostburg, SV Borger, VV Beilen, KV Kortrijk, KFC HO Kalken, VV SteDoCo, Stevo, SC Emmen, DSS, SV ’t Harde
ZZVV, Juventa ’12, VV Activia, HSC ’21, SV Schalkhaar, om maar een paar clubs te noemen, retweeten allemaal zijn herkenbare verhaal...

Jeugdvoorzitter Remko Dijkman, reeds 25 jaar actief als vrijwilliger in het jeugdvoetbal, had zijn verhaal al op 16 oktober op de website van zijn club gezet:

“Ik stop ermee. Omdat ik het nu niet leuk meer vind.”

Zijn eerlijke relaas kreeg binnen zijn club veel bijval. Maar breed opgemerkt werd zijn verhaal pas toen de website Voetbal Totaal van de KNVB het bericht enkele dagen geleden overnam.

In korte tijd kopieerden tal van clubs in Nederland én België zijn noodkreet als zijnde zéér herkenbaar.

Ook bij SV Orion knikten enkele waardevolle vrijwilligers instemmend bij het lezen van het verhaal van de jeugdvoorzitter.

Het is een tragische noodkreet van een jeugdvoorzitter die niets liever doet dan het jeugdvoetbal bij zijn club mogelijk te maken, maar nu afhaakt omdat hij er geen lol meer aan beleeft.

Terwijl we juist zo zuinig moeten zijn op de vrijwilligers, die zo veel géven om een club draaiende houden.

Dat moeten we niet alleen waarderen, maar het liefst ook met daden ondersteunen.

Want de 2500 amateurclubs in Nederland - VV Zwammerdam, Excelsior ’20 maar natuurlijk óók SV Orion - bestáán dankzij de eigen leden die een vrijwilligerstaak op zich nemen.

Lees hier het relaas van jeugdvoorzitter van Excelsior ’20.

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion