Nieuwjaarswensen

Door Tom Smit 1 januari 2021

Na onze bijzondere ALV via de digitale weg Is er de volgende bijzondere gebeurtenis in onze geschiedenis; voor de eerste keer geen nieuwjaarsreceptie en geen gelegenheid om elkaar de beste wensen te doen in ons clubhuis.

Vandaar dat ik via die digitale weg u allen het allerbeste toewens voor 2021. Dat het u en jullie allemaal maar goed mag gaan en dat ook al uw dierbaren net als u gezond en wel dit jaar mogen beleven. 

Natuurlijk hopen we dat de competitie voor ieder van ons weer snel kan beginnen en dat we dus niet alleen weer kunnen en mogen trainen in teamverband maar ook weer wedstrijden kunnen spelen. Promoveren als het even kan en kampioen worden als het nog beter gaat. Maar ook als we gewoon weer een partijtje kunnen spelen tegen onze bekende tegenstanders dan zijn we allemaal al zeer tevreden. Ik hoop en verwacht dat die situatie medio maart toch wel werkelijkheid kan gaan worden.  

Terugkijkend op 2020 roep ik natuurlijk de lockdown in herinnering op vrijdag 13 maart jl. We dachten toen nog dat het seizoen gewoon zou worden afgemaakt en we stonden er zowel als eerste heren en als eerste vrouwenteam goed voor en ook veel andere (selectie)teams waren heel erg goed bezig. Het zag er naar uit dat we dat seizoen heel succesvol zouden afsluiten. Promotie naar Hoofdklasse lag in ieder geval voor beide standaardteams in het verschiet.

Toen sloeg de pandemie toe en ging alles op slot. Helaas konden we pas eind april weer met de jeugd en eind mei met de senioren trainen. Tussen door benoemden we op 6 mei Anne Duis als nieuw Hoofd Jeugdopleiding. Anne ging voortvarend aan de slag en begon ook in september met de KNVB opleiding, een intensieve reis die hem in contact bracht en brengt met vele andere trainers en verenigingen. Ook het bestuur leert veel van die contacten overigens. 

Begin mei werd de nieuwe LED verlichting aangelegd en ingeschakeld. Met ons zonnecellen op het dak en de LED verlichting zijn we een voorbeeld voor veel andere verenigingen met ons duurzaamheidsbeleid. Dat leidde ook tot een nieuwe inrichting van de keuken en de bar in de zomer. Helaas konden we pas weer op 27 augustus de bar openen. En een maand later moest die weer dicht.. Dus veel plezier hebben we er niet aan beleefd, maar dat gaat komen in 2021. 

Op 26 mei ontvingen we het heugelijke bericht van de KNVB dat ons eerste team definitief gepromoveerd was naar de Hoofdklasse op grond van onze prestaties. We stonden immers in verliespunten bovenaan en hadden het hoogste gemiddelde aantal punten van alle eerste klassers dat seizoen. 

Voor het eerst in ons 82 jarig bestaan speelt de club nu op dat niveau en hoe!! We startten de nieuwe competitie met drie overwinningen en slechts 1 nederlaag. We hopen natuurlijk dat we dit seizoen – ook al is het maar voor de helft – met het zelfde succes kunnen afmaken. We verlengden het contract met Jeroen van Haaren voor de vijfde keer en hij zal ook het seizoen 21-22 de scepter zwaaien bij het eerste.

 Ook het eerste vrouwenteam doet het dit seizoen goed en staat er prima voor. 

Voor ons vrouwenteam is een nieuwe trainer gevonden voor het seizoen 21-22 en wel in de persoon van Theo Bronts. Hij traint nu nog Nooit Gedacht uit Geffen dat in de hoofdklasse speelt en dat is ook ons doel ! 

Hans Loen heeft samen met Niek Nelissen en Stefan Bartels en Lucien van der Werf de leiding gehad van de trainingen in dit seizoen en het vorige seizoen,  Daarvoor zijn we Hans veel dank verschuldigd! Hij stopt er nu mee en het stokje wordt nu tot einde seizoen overgenomen door Niek Nelissen samen met Stefan en Lucien. We wensen hem natuurlijk alle succes toe.

Een aantal mensen ontviel ons dit jaar. Ik noem en memoreer Nol Hendriks, Kitty Kunkels- Franken de vrouw van onze ere-voorzitter  Ab Kunkels,  Albert Jansen, Tiny Kleinschiphorst (beter bekend als de Blauwe). Allen speelden een rol in onze vereniging. Wij gedenken hen in dankbaarheid.

Tijdens de ALV heb ik de jubilarissen reeds in het zonnetje gezet en doe dat graag ook nu nog eens.

Twee leden zijn op 1 januari 2021 60 jaar lid van Orion

- Theo Geertsen, oud bestuurslid, jaren leider van ons 1ste elftal, wedstrijdsecretaris geweest en in ons clubhuis aan de Kwakkenberg de elektriciteitsman!

- Cees van Ginkel, jarenlang doelman van Orion 1 en leider van het eerste team en natuurlijk Terreinmeester in de Kwakkenberg en hier in Mariënbosch!

Gefeliciteerd en het speldje komt via Harm Hermsen naar jullie toe.

Dat gaat ook naar Paul Wolters die 50 jaar lid van Orion is! Op Paul kon je altijd rekenen ook als grensrechter. Dank voor alles Paul en graag tot weer snel ziens bij Walking Football!

We hebben verder dit jaar 5 mannen die 25 jaar lid zijn op 1 januari 2021

Sjoerd Boonstra – Jesse van Eijden (wie kent hem niet?) – Harrie van Ooijen (altijd en overal voor klaar staande net als Jesse overigens, maar bovenal een goede en trouwe steun voor mij als voorzitter!) – Ron Reinink (beheerder van het clubhuis aan de Kwakkenberg en leider van heren 3 zaterdag en altijd bezig oa met het Marnix van Heusdentournooi) – en tenslotte Jan Seuren.

Ook deze vijf mannen ontvangen hun speld via Harm!

Dank voor jullie inzet en trouw.

Dat geldt eigenlijk ook voor alle sponsoren waarvan de ING overigens hun sponsorschap hebben verlengt tot en met 2023; voor allen dank voor uw trouwe ondersteuning, zo belangrijk in deze moeilijke tijd!

En natuurlijk ook u allen, dank voor uw en jullie geduld en trouw. We kennen geen wanbetalers of spijtoptanten of mensen die hun lidmaatschap opzegden. Daarin is Orion heel bijzonder. 

Orionisten laten elkaar niet los en nooit in de steek, zeker niet in moeilijke tijden, dat bewees de geschiedenis en we beleven het nu opnieuw.

Dat bleek overigens ook bij de traditionele jaarlijkse eind- en afscheidsavond van het eerste in Groesbeek toen we daar afscheid namen van Noek. Zeer mooie woorden en zichtbaar ontroerende vriendschap ! 

Orion is meer dan een club, je blijft er je leven lang mee verbonden!

Tom Smit 

Voorzitter