Degradatie

Door Tijs Tummers, voorzitter 23 mei 2013 De meest gestelde vraag in de afgelopen dagen was: ‘Hoe erg is de degradatie van ons eerste elftal?’ Wie verwachtte dat ik het een 'ramp' zou vinden of het juist heel erg zou relativeren kwam bedrogen uit.

Uiteindelijk is het simpel: we bleken niet de stabiele tweedeklasser die we zo graag willen zijn. Natuurlijk is dat een grote teleurstelling voor iedereen die er de afgelopen jaren hard aan gewerkt heeft om het tweede klasse-niveau te bereiken.

Maar het enige wat nu telt het is hoe we er op reageren.  Wat dat betreft ben ik heel positief gestemd. 'Sometimes you win, sometimes you learn', las ik ergens. En zo is het.

Ik ben ervan overtuigd dat op 1 augustus een gretige en talentvolle groep Orion-jongens aan de eerste training van het nieuwe seizoen zal beginnen.

En wie van mij hoopt te horen dat we vervolgens binnen een jaar moeten terugkeren zal ik opnieuw teleurstellen. 

Het plezier, de inzet, het voetbal waarmee onze spelers in de jeugd worden opgeleid: dat mogen we van ons eerste verwachten. En dan komen de resultaten. Dát is de volgorde. Maar terugkeren zullen we. 

Voorzitter Tijs Tummers blogt wekelijks over wat hem opvalt bij Orion