Corona positief getest, en dan?

Door Richard van Wezel 16 september 2020

De afgelopen twee weken zijn vier Orion leden van verschillende teams positief getest op het Corona virus. Wat gebeurt er dan?

Bij een positieve test geeft de GGD instructies wat je moet doen en of er consequenties zijn voor je team. In de regel zal één positief geval in het team niet meteen leiden tot maatregelen voor anderen in je team. Het is echter mogelijk dat de GGD anders beslist of dat het bestuur van Orion extra maatregelen neemt op grond van de omstandigheden (bijvoorbeeld bij meerdere besmettingen in één team).

Als blijkt dat iemand positief getest is in een team dan meld je dit bij je leider. De leider licht alle spelers en ouders van het betreffende team in, en geeft het door aan de corona-functionaris van Orion (richardvanwezel@icloud.com). Iedere leider en individuele speler/ouder kan altijd zelf beslissen om tijdelijk niet te trainen of te spelen naar aanleiding van (mogelijke) besmettingen in een team.

Om besmettingen en de consequenties van positief geteste gevallen zoveel mogelijk te voorkomen, heeft Orion al sinds de start van het seizoen maatregelen genomen.

De twee belangrijkste regels waar iedereen zich aan houdt:

  • als je klachten hebt (ook lichte verkoudheid) kom je niet naar Orion en laat je je testen;
  • houd 1.5 m afstand van elkaar;

Bekijk hier het uitgebreide protocol >

Bij vragen over corona maatregelen binnen Orion, neem contact op met richardvanwezel@icloud.com