Arte Brueren leert meiden tips 'n tricks

Door Desiree van Steenveldt 7 juni 2019

Warm weer, veel drinken en een groep enthousiaste meiden op het hoofdveld. Zondag 2 juli gaf Oranje Leeuwin Arte Brueren een voetbalclinic voor jonge meiden tot 13 jaar. En díe waren fanatiek!

Met het vrouwen WK in aantocht viert het meiden- en vrouwenvoetbal hoogtijdagen. Geen wonder dat veel jonge meiden enthousiast zijn om hun voetbalskils te ontwikkelen. Arte Brueren, oud-speelster van Orion (en hopelijk in de toekomst weer 😉), uitkomend voor het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam, had een aantal mooie oefeningen voor de meiden in petto. Milou van Engelen (Trekvogels 1) ondersteunde haar daarbij.

Leermeerster
Vol energie gingen de meiden aan de slag met allerlei spel- en oefenvormen op het gebied van overspelen, zaalvoetbaltechnieken, afwerken op goal, schijnbewegingen en natuurlijk partijtjes. De ouders genoten ondertussen op de tribune met een kopje koffie van de bewegingen van hun kroost. De jonge voetbalsterren mochten tot slot ook op de foto met Arte en een groepsfoto kon natuurlijk niet ontbreken.

Van verre
De deelneemsters kwamen van heinde en verre, want zelfs twee speelsters van Theole uit Tiel waren van de partij. Hier rolde dan weer een mooi oefenpartijtje tegen JO11-M uit. Kortom het meidenvoetbal zit in de lift!

Arte en Milou: ontzettend bedankt voor de gave training!