Selectiebeleid jeugd

Introductie

SV Orion streeft ernaar om de beste jeugdopleiding van Nijmegen te worden waarbinnen iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuisvoelt. SV Orion is een voetbalvereniging die ervoor gekozen heeft om prestatie en recreatie beiden binnen de vereniging een duidelijke plek te geven. Natuurlijk kunnen beide niet zonder elkaar. Maar de selectie-elftallen van zowel de senioren, de junioren en pupillen zijn nadrukkelijk prestatieteams en bij alle andere teams is het recreatieve aspect het belangrijkst.

Het streven is om de jeugdselectieteams in de landelijke divisies te laten spelen om het maximale uit de opleiding te halen en de doorstroming van spelers naar het 1e elftal van SV Orion te optimaliseren binnen een sportief, veilig, pedagogisch en sociaal klimaat. Alleen binnen dit klimaat  kan de  ontwikkeling (beter maken) van individuele spelers (m/v) gedijen.

Het voetbaltechnisch opleidingsplan zorgt voor een rode draad door onze voetbalopleiding heen. Dit plan geeft geeft richting aan de opleiding van onze jeugdselectiespelers en in blokken worden voetbalonderwerpen passend bij de Orion speelwijze behandeld. Dit binnen een uitstekend leerklimaat met trainers met een pedagogische achtergrond.

Selectieprocedure:

De selectieprocedure wordt momenteel herzien en voor seizoen 2018-2019 aangepast.

Aanmeldingen voor een trainingsstage spelers van buitenaf:

Dré Hugen (coordinator selectievoetbal) coordinatorselectievoetbal@sv-orion.nl