Union JO13-2 - JO13-2

23 november 2019

Op sportpark de Kluis stond een spannende wedstrijd op het programma. Union JO13-2 had 7 punten verzameld en wij hadden er inmiddels 8 uit 8 wedstrijden gehaald. Beide teams dus aan elkaar gewaagd zo leek het en dus besloot Union dat het hoofdveld het decor mocht zijn voor deze wedstrijd.

Zoals verwacht ging de wedstrijd gelijk op. Union kreeg de betere kansen door snelle uitbraken van de Maldense aanvallers. Faas zoals altijd stond in het doel om die nul te houden.

De eerste echte goede uitbraak aan onze kant was gelijk gevaarlijk. Willem kreeg aan de linkerkant de bal ging langzaam naar rechts en liep steeds verder het strafschopgebied in. Wanneer gaat hij dan schieten zou je denken?

En precies op dat moment haalt Willem hard uit en ziet de bal in de lange hoek tegen de touwen gaan: 0-1!
De keeper kon er niet bij en wij hadden de vroege voorsprong.

Union werd sterker en wist via onze linkerkant heel vaak gevaarlijk te worden en wist de gelijkmaker in te schieten. 7 minuten voor de rust wisten ze in de korte hoek hoog binnen te schieten en zelfs de voorsprong te pakken.

Na rust waren wij duidelijk sterker, kregen de meeste kansen maar niet lang na de aftrap hadden we een 3-1 achterstand. De Maldense aanvaller koos voor een hoge bal in de kruising.

Daarna kregen wij grote kansen. Daan werd regelmatig weggestuurd aan de rechterkant en zag dat zijn voorzet vaak net te scherp was.

Tim dacht eindelijk te scoren toen hij zag dat de keeper uit zijn doel was en met een boogbal probeerde hij de verdediger nog te omspelen. Helaas voor Tim pakte de verdediger de bal met de hand vast en werd een doelpunt voorkomen.

De scheidsrechter floot voor een strafschop maar verzuimde de speler, wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans, weg te sturen. Zelfs een tijdstraf (gele kaart) werd niet gegegeven en dus mocht de verdediger blijven staan. Achteraf gaf de scheidsrechter aan dat hij, na commentaar van onze trainer, direct wist dat hij fout was maar herstelde deze niet want "Ik blijf dan bij mijn beslissing, ik sprak de speler daar ook al op aan".

Hij compenseerde het niet wegsturen later met het niet wegsturen van een speler, van ons, na een onhandige tackle waardoor de hakken van de Unionspeler werden geraakt en maakte dus helaas 2 belangrijke fouten. Dit zorgde er ook voor dat de controle kwijt was en dat de sportieve wedstrijd wat steviger werd in de duels.

Willem ging achter de bal staan en schoot beheerst in de linkerhoek nét buiten het bereik van de keeper die in de goede hoek dook maar de 3-2 niet wist te voorkomen. Lang kon Willem in het veld niet genieten van zijn aansluitingstreffer want hij kreeg direct zijn publiekswissel.

De 3-3 had er ook nog ingezeten voor ons. Daan en Noam gaven vaak de voorzetten maar de Maldense doelman zat er steeds nét met een handje tussen. Mikosch, Andrei en Tim hielden hier niet altijd rekening mee of stonden net te ver om te kunnen reageren.

Union had het lastig, maar werd met een aantal counters nog wel wat gevaarlijk. Tot scoren kwam het niet en de neutrale toeschouwer moest genoegen nemen met een 3-2 uitslag. Jammer voor ons want zeker de 2e helft hadden wij onszelf moeten belonen. Kansen waren er genoeg.

Volgende week onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Beuningse Boys JO13-2. Met ons spel uit de 2e helft wordt dit zeker een leuke wedstrijd.

Verdere uitslagen:

Trekvogels JO13-2 - Quick 1888 JO13-1 2-1