SCP JO13-1 - JO13-2

9 februari 2019

Na een voorbereiding in de zaal en nu de sneeuw weg is, wachtte vandaag weer een competitiewedstrijd.In het voorjaar zal opnieuw worden gestreden in een leuke nieuwe 2e klasse 04 met oude bekenden Beuningse Boys JO13-2, Quick 1888 JO13-1 en Brakkenstein JO13-1.. Ewijk JO13-1 en AWC JO13-2 komen uit de 1e klasse en SVO'68/VVLK JO13-1, Eendracht'30 JO13-1, SC Millingen JO13-1 en DVOL JO13-2 komen uit de 3e klasse.

Vandaag stond een uitwedstrijd in Puiflijk op het programma tegen SCP JO13-1. In het najaar werd nog met 4-0 gewonnen van SCP, die uiteindelijk de 6e plaats wisten te bemachtigen, en dus gingen we met een goed gevoel richting Puiflijk.

Op een nat grasveld met veel wind werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen wisten weinig kansen te creëren en het spel werd regelmatig op een klein stuk gespeeld.

In de 1e helft hadden wij vaker de bal maar wisten we ons niet uit de drukte te spelen. We leden veel balverlies en af en toe kwamen we wat dichter bij de goal. Het leek op een typsiche 0-0 wedstrijd maar SCP wist via een snelle counter gebruik te maken van ruimte achterin en wist de 1-0 binnen te schieten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. SCP leek iets gretiger en wilde de voorsprong wel gaan uitbreiden. De druk op het Puiflijkse doel werd groter met enkele hoekschoppen en Thijmen wist met een indraaiende hoekschop de gelijkmaker te maken.

Deze gelijkmaker leken wij aan te grijpen om door te zetten. Er werd wat meer gevoetbald maar de bal ging er niet in. SCP wist het kleine aantal kansen wel om te zetten in doelpunten en liep snel uit naar 2-1 en ook naar 3-1.

Het geloof leek weg en er ontstonden grote gaten. Verder dan 3-1 kwam het gelukkig niet en zo wist SCP dit keer de 3 punten te veroveren. Jammer van deze valse start. Volgende week wacht een nieuwe tegenstander en ontvangen wij opnieuw een oude bekende uit het najaar. Quick 1888 JO13-1 is dan de tegenstander.