JO13-2 - SCP JO13-1

10 november 2018

Een dag vol toppers vandaag in de 2e klasse 04. Waar SCE JO13-1 en Victoria'25/SCD'33 JO13-1 het 's middags als nummer 1 en 2 met elkaar uitvochten mochten wij 's ochtends als nummer 3 van start gaan tegen nummer 4: SCP JO13-1.

SCP JO13-1 uit Puiflijk had net als wij nog maar 1 keer verloren. SCE was eerder deze competite met 9-0 te sterk voor onze bezoekers.

Vandaag werd  eindelijk afscheid genomen van de JAKO tenues en kunnen we gaan schitteren in de nieuwe "Patrick" tenues. In de nieuwe oranje shirts met de bekende brede schuine witte  baan trapten we af.

Beide teams hadden zin om te voetballen en er ontsond een leuke open wedstrijd. Na 2 minuten kregen we een hoekschop en ging Tobias achter de bal staan. De bal werd hoog richting de 2e paal geslingerd en krulde mooi laag het doel in: 1-0.

Na de vroege voorspong bleven beide ploegen kansen te creëren maar doelpunten wisten beide teams niet meer te maken. We speelden nog niet zoals we dat zouden kunnen maar het veldspel was wel beter dan vorige week tegen Quick 1888.

In de 2e helft wist SCP zich nog even te laten zien. Lasha kwam op via de linkerkant en kon met een lange  bal Tijme bereiken. Tijme nam de bal mee, liet de Puiflijkse verdediger passeren en speelde Thijmen in. Die draaide mooi weg en wist 2 man te omspelen, kwam vrij en schoot vanaf de 16m de bal achter de kansloze Puiflijkse doelman: 2-0.

Deze 2-0 na 38 minuten was de genadeklap voor onze bezoekers. Tobias bracht de bal dit keer voor. Ischa wist de bal op te pakken en kapte zijn man uit. Thijmen werd bereikt met een breedtepass. Zijn schot werd helaas gekeerd door een verdediger. Ischa wist de bal opnieuwt te onderscheppen. Thijmen kreeg de bal weer voor zijn voeten en plaatste de bal in de linkerhoek.

Een mooie redding van de Puiflijkse doelman volgde. Hij bokste de bal naar de zijkant. Helaas voor de doelman stond Abtin op te letten en zorgde voor de 3-0.

Abtin, Berdi en Lasha combineerden mooi de bal naar voren. Terwijl Abtin en Thijmen voor de ruimte zogden, kon Berdi makkelijk het strafschopgebied in lopen en bracht met een subtiel lobje de 4-0 op het scorebord.

Een prima overwinning waarmee SCP op 3 punten achterstand werd gezet. Nog 3 finales te gaan. Door de 0-2 overwinning van SCE vanmiddag komt er volgende week gelijk een grote finale. Dan gaan we op bezoek bij SCE voor de Nijmeegse derby.