JO13-2 - De Treffers JO13-2 (beker)

31 augustus 2019

Na het afzeggen van GVV'57/Estria JO13-2, vorige week, dan nu toch écht de 1e wedstrijd van het seizoen. Voor het eerst op groot veld en dat betekent veel nieuwe spelregels, nieuwe spelers, nieuwe trainer,  grensrechters én de wereldberoemde ingooi: Voeten op de grond en uit de nek.

Maar waar het meestal gaat over de grensrechter en de buitenspelregel ging het vandaag eens over een andere regel: De nieuwe doeltrap.

Want vanaf dit seizoen mag de bal in het strafschopgebied aangenomen worden. De JO13 mocht de bal altijd vanaf de rand van het strafschopgebied nemen. Maar is dat nu ook nog zo? De een zei van wel de ander niet. Een duidelijk antwoord was er voor de wedstrijd niet en dus werd de doeltrap vandaag genomen vanaf de 5m-lijn.

Geen livebeelden vandaag waarop de ingooi, doeltrap en doelpunten nog even rustig konden worden teruggekeken. Dat kan dit seizoen alleen op het hoofdveld via VoetbalTV en wij speelden vandaag op veld 2.

De wedstrijd was een intense. Veel duels werden er uitgevochten op een klein stuk van veld. Beide ploegen zijn nog niet gewend aan dat grote veld. De duels werden soms zo fel uitgevochten dat de medische staf er zijn handen vol aan had. Joppe moest al snel invallen voor Pepijn, die gelukkig ook verder kon.

3 minuten later nadat Joppe inviel, toevallig ook nr. 3 op het shirt, wist Mikosch de bal achter de Groesbeekse keeper van De Treffers JO13-2 te tikken: 1-0.

Toen Tim in het strafschopgebied gevloerd leek te worden stopte de scheidsrechter het spel. Na wat oplappen kon Tim verder en schoot De Treffers de bal netjes terug net buiten het eigen strafschopgebied. De kans die ons daardoor werd aangeboden wisten we helaas niet te verzilveren.

Na rust leken we beter in het spel te komen en wist Andrei met een mooie pass Daan voor het doel te zetten, die de 2-0 binnenschoot.

De eerste 3 punten leken nu binnen te zijn. De Treffers leek er even niet meer in te geloven. Maar toen in de 55e minuut een fair duel met een schouderduw door Luuk gewonnen leek te worden, bleek Luuk toch een overtreding gemaakt te hebben en daarmee een strafschop tegen kreeg.

De slecht, door het midden, ingeschoten strafschop werd bijna gekeerd door Faas, die goed stond te keepen. De bal vond net een klein gaatje onder Faas die de bal nog raakte maar niet kon voorkomen dat de bal er in vloog.

Met nog 5 minuten te gaan en een 2-1 voorsprong was het knokken om die overwinning ook echt binnen te slepen. De ploeg toonde karakter en wist de 2-1 over de streep te trekken.

Volgende week wacht weer een nieuwe kans in een uitwedstrijd tegen SC Millingen JO13-1. Die vanochtend tegen onze oude buren met 6-0 verloren op de Kwakkenberg.

Verdere uitslagen:

Trekvogels JO13-2 - SC Millingen JO13-1 6-0