Aquilla JO13-1 - JO13-2

26 oktober 2019

Goed uitgerust van de vakantie, sommigen kenden het woord vakantie niet en trainden gewoon lekker door, werden de punten vandaag verdeeld in Dreumel. Tijdens onze rit moest de rijdende ouder goed opletten om de juiste afslag niet te missen want we kwamen langs afslagen voor Victoria'25, SCD'33, Avios, SCP, DIO'30, DSZ en zelfs Unitas moesten we, letterlijk, links van de weg laten liggen om uiteindelijk bij Aquilla uit te komen.

Eenmaal aangekomen werd ons gevraagd om niet al te hard voor de beginnende scheidsrechter te zijn en na afloop wat feedback te geven. Ook mocht niet worden hooggehouden met de bal in de kleedkamer. Klinkt logisch want dit soort hoogstandjes wilden de toeschouwers natuurlijk niet missen en dat kan je dan maar beter alleen op het zware kleigrasveld laten zien.

Aquilla JO13-1 heeft 4 punten verzameeld en maakte het verschil in de uitslagen erg klein. Alleen tegen SCE werd met 14-0 verloren. 

Aquilla trapte af en bleef nadrukkelijk zoeken naar de lange bal. Faas moest actief meedoen en wist de kansen van Aquilla zo te ontregelen dat er naast werd geschoten.

Aan de bal wisten we goed te combineren. Via Ole werd Sep vaak bereikt maar Aquilla zakte regelmatig met 7 man in waardoor er weinig ruimte voor het doel was. Ondanks dat we veel de bal hadden was het steeds waken voor die counter van Aquilla.

Gelukkig hadden Ties, Joppe, Luuk en Andrei dit goed in de gaten en wisten ze de bal op tijd te veroveren. 

Aquilla schreeuwde om een strafschop na een actie van Faas, die de bal had, en kregen die dus terecht niet. Dus na de zoveelste hoekschop kwam de bal in de 19e minuut via Mikosch in een kluts bij Daan en wist de bal in de linkeronderhoek te schuiven: 0-1!

Na de 0-1 moest Aquilla komen en daardoor kregen we wat meer ruimte. Door goed verdedigen van de Dreumelse verdedigers werd er opnieuw een hoekschop veroverd. Deze kwam via Luuk bij Sep terecht en na 22 minuten werd de voorsprong verdubbeld.

Met een 0-2 ruststand gingen we naar de kleedkamer. We konden rustig meegenieten met de bespreking van onze gastheren, want de trainer was duidelijk niet tevreden en liet dat goed merken. Ook onze nr.10 (Noam) was niet zo goed zo hoorden we.

Na rust leek iedereen er weer zin in te hebben. Tim, onze captain vandaag,  stond met zijn handen over elkaar te wachten zodat hij de aftrap kon nemen. De scheidsrechter stond klaar en floot voor de 2e helft. Alleen hoe hard Tim het ook probeerde, aftrappen zonder bal dat lukt niet. Gelukkig had de Dreumelse trainer al snel een goede bal gevonden en kon Tim toch aftrappen, met bal natuurlijk.

Aquilla kwam goed uit de startblokken en wist na 7 minuten in de 2e helft een snelle uitbraak te forceren. Ties verdedigde uit en een Aquilla aanvaller viel. Een chaotische situatie ontstond want had de scheidsrechter nu gefloten of niet. Verzorging kwam het veld in, onze grensrechter kwam uitleg geven, Faas had de bal in zijn bezit. Een 5 minuten durend schouwspel voltrok met als eindconclusie: STRAFSCHOP.

Dan de strafschop zelf. Faas had zijn magnetisch veld ook naar Dreumel meegenomen want de speler schoot hoog door het midden over.

Willem en Tim waren een goede combi en samen met Noam wisten ze het de grensrechter moeilijk te maken. Steeds werd er onterecht geappelleerd voor buitenspel door de Dreumelse verdedigers. 
Onze nummer 10, Noam dus, leek te scoren, maar leek afgekeurd te worden voor buitenspel.

De Dreumelse doelman pakte geen punten voor zijn ploeg want gaf aan "Het is geen buitenspel, dat kan niet" en dus werd het 6 minuten voor tijd 0-3. Diezelfde doelman was zeer eerlijk en terwijl de scheidsrechter aangaf dat het een doeltrap was, trapte hij de bal keurig naar de hoekschopstreep en kregen we daarmee dus een hoekschop.

Een vrije trap op de rand van het 16m gebied werd kort voor tijd nog genomen door Willem. Noam was doorgelopen en wist de bal, in buitenspelpositie, nog net over het doel te koppen.

Na 7 minuten blessuretijd en een 0-3 stand floot de scheidsrechter af en was de 1e overwinning in de competitie een feit. De 3 punten in de tas en weer lekker door Maas en Waal terug naar Nijmegen-Oost.

Een mooie overwinning die we kort kunnen vieren. Komende week gaat de focus weer op onze volgende tegenstander. SCE JO13-1 komt dan als nr.2 op bezoek.

Verdere uitslagen:

Trekvogels JO13-2 - Woezik JO13-3 0-5
De Treffers JO13-2 - Quick 1888 JO13-1 1-2
AWC JO13-2 - SCE JO13-1 2-5
Beuningse Boys JO13-2 - Brakkenstein JO13-1 4-1
Union JO13-2 - Oranje Blauw JO13-1 N.N.B.


Zaterdag 19 oktober

De Treffers JO13-2 - Woezik JO13-3 0-5