Bardiensten

Bij S.V. Orion werken we per november 2021 met de verplichte ledendiensten. Dit zijn vanaf nu niet alleen bardiensten op donderdagavond, zaterdag en zondag maar ook hulp bij het materiaalbeheer op zaterdagochtend, de zogenaamde 'Jopiediensten'. Hieronder vindt u meer informatie.

Bardiensten

De barcoördinator plant de bardiensten in per team. Het rooster en de uitgangspunten vind je hieronder.

Klik hier voor het actuele barrooster.
(let op: klik op de tabbladen voor de verschillende maanden)

De uitgangspunten:

• Elk team krijgt per seizoen gemiddeld 4 keer een bardienst van 3 uur.
  • De barcoördinator deelt de teams in.
  • Minimale leeftijd voor het draaien van bardienst is 16 jaar.
  • Vanwege de complexiteit van het rooster kunnen we geen rekening houden met de wedstrijden van uw zoon of dochter.
  • Voor (jeugd)leden vanaf 16 jaar die zelf bardienst draaien houden we wel rekening met te spelen wedstrijden.
  • De barcoördinator communiceert het rooster een maand van te voren met de leiders van de betreffende teams. Dit is bij dit eerste rooster helaas niet gelukt, onze excuses hiervoor.
  • De leider van het team meldt per bardienst 2 ouders (JO8 t/m J/MO15) of 2 teamleden (J/MO17, 19 en senioren) aan bij de barcoördinator.
  • Bij ziekte zorgt het betreffende team zelf voor een vervanger.
  • De leider mag een dienst ruilen met een leider van een ander team. De leider moet dit doorgeven aan de barcoördinator.
  • Er is altijd minimaal 1 ervaren barmedewerker aanwezig. Deze zorgt voor de instructie en aansturing.
  • In het barrooster zie je wanneer jouw team aan de beurt is. Klik op de tabbladen voor de verschillende maanden.
  • Op zaterdag kan er vanaf 14.00 uur alcohol worden geschonken, op zondag vanaf 12.00 uur. Als je op die tijden bardienst draait moet je in het bezit zijn van een certificaat 'verantwoord alcohol verkopen'. Hiervoor volg je eenmalig een e-learning. De tijdsinvestering is ongeveer 30 minuten. De instructie hiervoor vind je hieronder.

Instructie e-learning 'verantwoord alcohol verkopen'

1. Ga naar de website www.verantwoordalcoholverkopen.nl
  2. Klik op “Sportvereniging”
  3. Klik bovenaan de pagina op “aan de slag”
  4. Doorloop de e-learning en sluit af met de toets
  5. Vul de gevraagde gegevens in, je ontvangt het certificaat in je mail.
  6. Mail het certificaat door naar bardienstorion@gmail.com

Voor vragen kun je terecht bij de barcoördinator Cindy Bekkers via bardienstorion@gmail.com of telefonisch op 06-14025784.

We wensen de leden en ouders heel veel succes én plezier achter de bar!

Hulp bij materiaalbeheer

Jopie begint vanaf 6 november om 11 uur op zaterdag. Er wordt een schema opgesteld, waar leden en ouders van leden wordt gevraagd de taken van Jopie van 8 tot 11 uur waar te nemen. Het gaat dan om: materiaal verstrekken aan teams en scheidsrechters zoals ballen, vlaggen, pionnen, etc, limonade maken, ballen oppompen en algemene vragen beantwoorden.

Uiteraard volgt een duidelijke instructie. Bovendien zijn er iedere zaterdag leden van de jeugdcommissie aanwezig om assistentie te verlenen. Het schema voor deze nieuwe ‘Jopie-dienst’ zal via de leeftijd-coördinatoren en via de leiders worden gecommuniceerd. Graag willen wij dan weten welke spelers of ouders komen. De teams die voor de kerstvakantie worden ingedeeld in de bardienst, worden NIET ingedeeld bij de Jopie-dienst. Na de kerstvakantie wordt een nieuw schema opgesteld.