Onze spelers

Niek Gorris
Mees de Haardt
Marc Helsper
Paul van der Hoeven
Edwin Koenen
Marc Sengers
Peter Timmermans
Dwayne Witman

Programma

Laatste uitslagen

Stand competitie

 

Topscoorders

Nigua  7 (+4)

El Pistolero  2 (+1)

Dwaynos 1 (+1)

 

Assists

Marc S. 4 (+3)

Jesper (invaller) 1

Dwaynos 1 (+1)

El Pistolero 1

Mossel 1

Laatst bijgewerkt op: 05-09-2019

 

Wedstrijdverslagen 

 

Wedstrijdverslag vs Morado 7 (10 april)

Deze week was het weer tijd voor een nieuwe editie van Orion 1 Zaal tegen Morado 7. Een wedstrijd die vaak emotioneel gespannen is. De vorige pot was er een om nooit te vergeten. Een 3-2 verloren wedstrijd van Orion, waarin de scheidsrechter een groot aandeel had. Zou het dit keer weer zo zijn?

Vorige week won Orion 1 Zaal ternauwernood van een stel mannen in spijkerbroek. Het was toen moeilijk af te lezen dat ze voor Morado speelden. Het 7e team had zijn wedstrijdkleding wel meegenomen. Hoe dan ook, het zou een zware pot worden tegen de huidige nummer 1 van de competitie.

Dat Morado 7 lijstaanvoerder is, was in de eerste 5 minuten niks van te merken. De bal was veelvuldig te vinden vlakbij de paarse blokkade. Gelukkig bleek de muur, genaamd Morado, niet sterk genoeg te zijn en kon Marc Sengers van rechts eenvoudig de bal voor doel krijgen, zodat doelpuntenmaker Niek zijn eerste goal voor de wedstrijd kon maken, 1-0.

In mijn aantekeningen staat dat Ed een bal klemvast had, ja jongens klemvast. Ik weet niet zeker of deze aantekening betrouwbaar is, maar ik schrijf het toch op! Ed speelde met zelfvertrouwen.

Niet alleen Ed had zelfvertrouwen, ook Marc Sengers liet ditmaal weer blijken dat hij op deze woensdagavond de betekenis van assist goed kent. De verdediging van Morado zag er erg slecht uit. Desondanks kon Marc een goede assist vanuit links aanspelen met 1 man achter zich (hij kon niet juichen want hij moest nog opstaan). Ook Paul had iemand in zijn hielen maar was niet onder de indruk en Paul drukt de bal laag naast de keeper. Dik 20 minuten gespeeld en het is 2-0, dik verdiend.

Komt er dan nog een 3-0. Ja zeker! Een afvallende bal van een hoekschop van Morado ruimen zij erg slecht op. Een tikje van Marc Helsper richting Niek, die eenvoudig, na een lange solo, in de rechterhoek scoort.

Vijf minuten na de 3e goal, komen de mannen van Orion 1 Zaal weer heel netjes op een 4-0 voorsprong. Marc Helsper en Niek vonden elkaar weer eenvoudig en ging met elkaar een dialoog aan voor het doel van Morado. Uiteindelijk besloot Niek de enige echte Gorris, de bal maar gewoon in het doel te leggen.

Maar heeft Morado nog een bijdrage in deze ‘strijd’? Nee, niet echt. Toch scoren ze wel. Er komt een strafschop, veroorzaakt door iemand die geen oranje of paars shirt aan had. De scheids laat de kaarten op zak maar wijst wel direct naar de stip, het is 4-1.

Morado gelooft er nog in en gaat druk zetten. De vermoeidheid ging parten spelen bij Orion 1 Zaal. Er kwam een mindere periode aan. Niek hield zich daar niet bezig en hij wilt gewoon goalen maken, op gegeven moment draait hij weg van de keeper en plant de bal links onder in de hoek, onhoudbaar voor de keeper. De bal kreeg hij van niemand minder dan Dwayne. Als het dan nog niet beslist was, mag dit wel de boeken in als de beslissende goal van de wedstrijd.

Erg eenvoudig wint Orion 1 Zaal met 5-1 van de grootste vijand bovenaan het lijstje. Ed had bijna de 0 gehouden maar helaas was het deze week weer niet gelukt. Kan Orion 1 Zaal dit kunstje weer flikken tegen Madereros 7? We kunnen je geen score beloven, maar een mooie pot is het gegarandeerd!

MOTM: Niqua Goalris

 

Wedstrijdverslag vs Morado 5 (27 maart)

Na een 2 mooie gewonnen wedstrijden in maart, lijkt het weer de goede kant op te gaan voor Orion 1. Vorige week won de oranje-geklede mannen uit Nijmegen Oost met 1 doelpunt verschil. Over de uitslag valt te twisten maar het levert wel veel op. Lukt het deze woensdagavond ook om de winstreeks door te zetten? Aan de voorbereiding lag het niet. De thuisploeg was als eerste te vinden op het veld om de warming-up te doen. De tegenstander kwam later aanschuiven. Morado 5 had een verlaat diner voor de kiezen en door de opgedane stress lieten ze de eigen kleren thuis. De scheidsrechter ging in beraad met zijn staf en overwogen om de wedstrijd af te lasten omdat de tegenstander zich niet aan de dresscode hield. Hij hield de spanning er in. Na een verloop van tijd kwam hij met het verlossende woord; de wedstrijd gaat door. De tegenstander moest aantreden met hun vrijetijdskleding. Ze kregen, eens in hun leven, de mogelijkheid de uitkleding van Orion aan te trekken. En trots dat ze waren.

De eerste fase van de wedstrijd leek dat deze doordeweekse avond goed zou aflopen. Wellicht voelde Morado zich niet paars genoeg. Niemand minder dan Niek gaf het goede voorbeeld en scoorde de 1-0 namens de thuisploeg. De bal vloog hoog in de goal, waar de kleine keeper niet bij kon. Het geloof zat er in dat het een betere avond zou worden dan vorige week. De mannen van Orion 1 zaal snakken naar een ruime overwinning.

Niet veel later kwam Niek weer op aan de zijlijn. Je mag 3 keer raden wie hij aan de andere zag opstormen, de 2-0 was voor Paul aka El Pistolero! Met zijn binnenkant voet legt hij hem achter de keeper.

De tegenstander moest komen en dat lieten ze merken. Morado ging gebruik maken van de conditie en drukten met zijn alle op de ketel, genaamd Orion. In het begin liet Orion 1 zaal zich niet kennen. Juist het tegenovergestelde resultaat werd bereikt; Niek liet zich niet kennen en scoorde op een mooie wijze de 3-0. Marc Sengers heeft met zijn ervaring altijd een assist in huis. Mees schoot kei hard richting de goal en Sengers hoefde maar 1 ding te doen, Niek laten intikken.

Het belooft een mooie avond te worden, maar niks is minder waar. De tactiek van Morado bleek te gaan werken. Binnen een mum van tijd stond de stand gelijk. Voor de rust deed Morado iets terug. De 2e helft begon zo slecht dat het binnen 5 min 3-3 stond.

Toch gooide de mannen van Orion de handdoek (de handdoek van Ed) niet in de ring. Mister Gorris stond weer klaar voor zijn goal. Hoe meer goalen hij ging scoren, hoe langer het leek te duren voordat ze het net bereikten. Deze bal ging zo tergend langzaam de goal in, dat hij de tijd had om 3 keer JA te zeggen.

Morado dacht, wat zij kunnen, moeten wij sowieso kunnen en ze kwamen hun woord na, 4-4. Maar wat is een gelijkspel zonder Dwayne? Geen gelijkspel dus. Iedereen weet dat Dwayne het liefste zelf zijn doelpuntjes meepakt en gelijk heeft hij. Zijn mislukte assist op Paul, was te hard voor de paarse keeper en hij scoorde de belangrijkste van de avond, 5-4. Daarmee verliest Morado & de scheidsrechter en neemt Orion verdient de 3 punten mee naar huis.

Eindstand: 5-4

MOTM: Team Morado in Spijker

 

Wedstrijdverslag vs Morado 4 (31 okt)

Deze week was het weer tijd voor een competitiewedstrijd. Geen mogelijkheden meer om op penalty’s te verliezen. Het tweede bijkomende voordeel van deze wedstrijd was dat er al gescoord was voordat de wedstrijd begonnen was. Hoe dit gekomen is, is helaas niet bekend geworden, maar het zou voor een goede flow zorgen. Helaas kon alleen Marc Sengers niet genieten van deze goede flow. Een van de belangrijkste schakels in het team had iets beter te doen.

Die goede flow was gelukkig snel merkbaar in de wedstrijd. De 1e goal kwam deze keer van de voeten was Mees. Met een prachtige soloactie schiet hij netjes in de korte hoek van Morado. Een erg belangrijke goal om de wedstrijd die flow te geven die nodig was, 0-1.

De kleine Marc kreeg het ook in de 1e helft op zijn heupen. Hij rent van links, ziet Niek komen en lobt hem richting Niek. Het enige wat Niek kon doen, was een befaamde ‘bicycle kick’. Komt alleen tot zijn recht als je een bal hoog krijgt maar te groot bent om die bal te koppen. Het staat in ieder geval 0-2.

In zaalvoetbal is een 2-0, nog geen garantie tot een volle winst. Al helemaal niet als de tegenstander nog de 1-2 er in prikt. Niemand bij Orion 1 Zaal was blij met deze goal, in het bijzonder bij Ed niet.

Nog geen 2 minuten later laat Niek aan Ed zien dat hij toch echt niet wilt verliezen en geeft een assist aan Mees, die makkelijk kan intikken. Deze goal was voor doelman van Orion 1 Zaal. Het is 1-1 tussen Ed en Niek. Maar belangrijker, het verschil was weer 2 goals, 1-3.

Niet veel later gaat Niek weer verder waar hij gebleven was. De assist werd van links gegeven. Dit keer niet voor de verdediging van Morado, maar achter de verdediging. En wie stond ineens daar? Ja, El Pistolero, hij tikt de 1-4 in de rechterhoek.

Niek vond de spelers wel heel erg makkelijk deze wedstrijd. De steak van de week kwam deze week toch weer echt van Gorris. Zijn assisten waren erg scherp maar deze pass werd met een slagersmes gegeven. Hij geeft de bal op de rechtervoet van Paul en dat geeft hem de gelegenheid om met links door de benen van de keeper de 1-5 te scoren.

Daarna zakte het spel even in van mannen van Orion, waardoor Morado nog een 2e eretreffer te scoren. De 6-2 was ook in de maak. Dit keer mocht Niek weer eens scoren. Ook bij deze actie was er een hoge kaats aanwezig. Het was appeltje-eitje voor Niek. Hij legt hem op zijn borst en puntert hem richting goal. Een verdediger bemoeide zich nog met de goal maar kon niet voorkomen dat die bal er ook in komt.

Het was niet de laatste goal. De vermoeidheid ging bij Morado partte spelen. Ze verloren de bal op het middenveld, wat een makkelijke prooi werd voor Paul. Paul ziet Mees, met brand uit de uitlaat, op rechts komen en geeft hem af. Dit zorgde voor Pauls enige assist van de wedstrijd, want Mees gaat voor eigen succes(vol).

Een prachtige pot met een teleurstellend staartje want de mannen van Orion 1 Zaal konden dan wel winnen, de 3 punten bleven wat langer in de Quickhal achter.

Eindstand: 2-7  

MOTM: Mees 'de Haardt brand-weer' ( dubbelzinnig :) ) 

 

Bekerwedstrijdverslag vs Uni ZVV 3 (24 okt)

Op 5 september speelde Orion 1 Zaal zijn eerste bekerwedstrijd en won deze met klinkende cijfers. Het vervolg van dit bekeravontuur was tegen Uni ZVV 3. Op papier een lastige tegenstander, maar het vertrouwen was hoog. In de plaatselijke krantjes werd gesproken van een cupfightermentaliteit binnen Orion 1 Zaal. Het seizoen extra glans geven was ook een van de doelen.

De tegenstanders waren zeer aan elkaar gewaagd. Er gebeurde eigenlijk weinig in de wedstrijd. Zo weinig dat het voor het publiek moeilijk te bepalen is wie deze wedstrijd nou zou gaan winnen. Over een weer waren er kansen van beide kanten, maar niet zo gevaarlijk dat ze er in moesten. 

Tot het moment dat Uni ZVV even niet scherp was achterin. Zoals gewoonlijk was Paul de man die het verst van Edwin, de doelman, weg is. Dat heeft zijn redenen.. Onder andere dat Paul soms ineens de kans krijgt om de bal van de laatste man te onderscheppen. Dat gebeurde ook. Paul pakte van een slapende laatste man, de bal af en kreeg een rode loper richting het doel. Alleen de doelman van de groen/witte stond daar om het hem moeilijk te maken. Enigszins lukte hem dat, want de poging van Paul, om het naast de keeper te planten, belande op de paal. De druk was voor Paul te groot. 

Geen 5 seconden later kon Marc Sengers op identieke wijze weer de bal afpakken en richting doel gaan. Nu moest hij 2 verdedigers voorbij. Na wat kappen en draaien sleepte hij de bal in een onmogelijke hoek binnen. De 1-0 liet lang op zich wachten maar verdedigende fouten van Uni ZVV deden hen de das om.

Na deze goal bleef het lang stil in de Jan Massinkhal. Alleen Edwin, onze ballenvanger, zei zo nu en dan wat. Uni ZVV kreeg steeds meer kansen en Orion 1 Zaal relatief minder. Logischerwijs scoorde Uni ZVV de 1-1, 5 minuten voor tijd binnen.

Omdat het een bekerwedstrijd is, moest er penalties komen om dit duel te beslissen. De enige man op het veld die dit niet wist, was de scheidsrechter. Na wat wikken en wegen, waren de penalties een feit.

Na een ronde van 6 penalties van beide kanten, moest ook Edwin er aan geloven. Onze keeper scoorde ook de strafschop binnen. Alle penalties gingen er in, ook de 2e ronde, tot dat Paul moest aantreden. De keeper had een goede redding, waardoor Uni ZVV als winner naar huis ging. Helaas voor Paul en Orion 1 Zaal, maar het bekeravontuur zit er op.

Eindstand: 1-1 

MOTM: Marc 'Het Veulen' Sengers 

 

Wedstrijdverslag vs Morado 5 (10 okt)

Morado uit, altijd lastig. Een van de gedachtes die het oranje geklede team vaak door het hoofd heeft moeten spoken. De laatste wedstrijd tegen een team van Morado werd op zeer vervelende wijze verloren (3-2 verloren tegen Morado 7). Hierbij was de scheidsrechter van vaste waarde.

Dit verlies is door gedreund naar de week daarna, dat kansloos verloren werd van Madereros 8 tijdens een thuiswedstrijd. Tijd om de rug te rechten tegen Morado 5. Een team dat op papier de betere ploeg is maar zeker niet onverslaanbaar.

De Quickhal, op de Dennenstraat, was het toneel voor deze wedstrijd. Altijd komt Orion 1 Zaal daar met een zwetend hoofd aan. De wedstrijd moest gewonnen worden om ieder geval weer van waarde te zijn.

De wedstrijd moest, zoals gewoonlijk, weer op gang komen. Morado en Orion waren in evenwicht in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Niemand minder dan Dwayne, scoorde de openingsgoal. Het was een goal waar geen assist voor nodig was. Dwayne was zijn eigen assist. Hij schoot behendig in de linkerhoek, waardoor de keeper van Morado kansloos was, 0-1 op het scorebord. Niet veel later scoorde Dwayne weer, maar nu had hij wel hulp nodig. Niek schoot netjes vanuit de linkerkant naar de heer Witman om de goal in de rechterhoek te planten. Geen moeilijke goal maar wel een goal, 0-2.

Omdat Dwayne vleugels kreeg deze wedstrijd, probeerde hij later in de wedstrijd nog eens een poging te doen om de bal mee naar huis te nemen. Een hattrick zat er voorlopig niet in voor Dwayne maar een mooie assist wel. Niek kreeg de vol in zijn voeten, zodat het enige wat voor handen was (of voor voeten in dit geval), een balletje achter het standbeen, 0-3. De wedstrijd lijkt hiermee wel gespeeld.

Morado komt nog terug met een doelpuntje. Niek deed binnen 5 minuten, het verschil naar 3 terugbrengen. Hij dribbelde netjes door het midden en hij vond een mooie hoek, de linkerhoek, om te scoren. Een zelf uitgevoerde kans voor Niek himself. Erg knappe goal, 1-4.

Nogmaals kwam Morado terug met een goal voor de eindstand van 2-4. Het had niet gehoeven maar het gebeurde wel. Een 0-4 was, gezien het verloop van de wedstrijd, verdiend geweest voor de mannen van Orion. Niemand hoorde je klagen, want er was weer eens wat te vieren voor de mannen uit Oosten van Nijmegen. De tas kan weer gevuld worden met 3 punten.

Eindstand: 2-4 

MOTM: Dwayne Witman 

 

Wedstrijdverslag vs Madereros 8 (3 okt)

De einduitslag was 1-5 voor Madereros. Aan de scheids heeft het deze week niet gelegen, deze was bijzonder goed. Tot volgende week! 

 

Wedstrijdverslag vs Morado 7 (19 sep)

De einduitslag was 3-2 voor Morado. De scheidsrechter was bepalend. Wij zijn beter in voetbal. Marc H. en Mees namen de goals op zich. Tot volgende week! 

 

Wedstrijdverslag vs Uni ZVV 4 (19 sep)

Vorige week dinsdag was er een vrij eenvoudige winst op Weurts grondgebied. Het moest vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd in de competitie. Dit keer in het vertrouwde Jan Massinkhal, dus zowaar de 1e thuiswedstrijd. Thuiswedstrijden waren geen succes vorig seizoen maar wie weet is dat vanaf vandaag verleden tijd. In de basis vinden wij geen Mees, hij is afwezig door een blessure. Coach Peter neemt zijn plek in op de bank. Voor de rest geen bijzonderheden.

De wedstrijd kwam langzaam op gang, vooral bij Orion 1 zaal. Er waren niet echt kansen maar meer dat er fouten werden gemaakt. Weliswaar hadden deze fouten (nog) geen gevolgen, ze werden her en der gemaakt.

Marc Helsper had de eerste echte kans van de wedstrijd. Hij streepte de bal richting de keeper De goalie van Uni ZVV kon de bal niet vast kon houden. Dus daar was El Pistolero Paul bij de goal om de losgelaten bal er alsnog in te tikken. De 1-0 stond op de scorebord en de kop is er af!

Wat is nou een wedstrijd zonder spanning? Dat is voor het neutrale publiek geen bal aan. Dus Uni ZVV kreeg hun eerste kans en mocht meteen deze kans benutten. De bal lag achter Ed en het is 1-1. Bij een gelijke hoogte, is de volgende goal cruciaal, dus moesten de mannen van Orion er tegenaan.

De volgende goal kwam uiteindelijk ook. Een 1-2tje tussen Dwayne en Paul zorgde voor de 2-1. Paul schoot in de voeten van Dwayne, die zijn tegenstander in de rug had zitten. Dwayne had dus maar 1 mogelijkheid en dat is de ingelopen Paul de bal geven. Paul neemt de bal mee en legt hem links van de keeper in de goal.

Dwayne had ook een ander plannetje in de smiezen en dat was zijn altijd effectieve voorzet vanuit rechts naar de 1e paal (of 2e paal, het is maar hoe je het bekijkt). Paul kwam inlopen en hoopte op het moment dat hij de bal mee naar huis mocht nemen (hattrick). Maar dit moment kwam er niet, de bal werd door een verdediger van Uni ZVV ingetikt, 3-1.

De wedstrijd liep op rolletje voor de thuisploeg en de mannen gingen door met waar ze mee bezig waren. Nog geen 5 min later zorgde Marc Helsper voor zijn 1e assist van de wedstrijd. Drie keer raden wie er bij de goal stond, juist Paul kreeg de bal aangespeeld, schoot eerst tegen zijn eigen voet aan en scoorde gelukkig alsnog de 4-1, wat zou betekenen dat er geen vuiltje meer aan de lucht is.

Niek doet dit seizoen ook mee met de topscoorderstitel en had nog wat in te halen. Zodoende haalde hij zijn gram door zijn 1e goal van de wedstrijd. Een puntertje door de benen van de keeper, 5-1.

En dan, volgens de schrijver, de mooiste goal van de wedstrijd. Peter is 2 min voor dit historische moment, in de wedstrijd gekomen voor de goalgetter, Paul. Voorafgaand aan de goal was er een afvallende bal van Marc Helsper voorzien door de ervaren Peter. Peter rende er als een gek heen en zorgde er voor dat de bal weer in de wedstrijd kwam. Niek daarentegen had in zijn rechterooghoek gezien dat Peter een bal richting hem passte en bedacht zich geen moment en scoorde netjes de 6-1 in het net.

Orion 1 zaal is eigenlijk alleen bij de gelijkmaker even in de problemen geweest. Het is een goede winst tegen een bijzonder zwakke tegenstander. Zowel Paul als Niek oogden niet scherp op het veld maar toch scoorden zij beiden. Volgende week dinsdag staat Morado 7 op het programma, dan zal het scherper moeten..... (!)

Eindstand: 6-1 

MOTM: ’Good Old’ Peter Timmermans 

 

Wedstrijdverslag vs Madereros 6 (11 sep)

Vorige week begon Orion 1 zaal heel erg sterk door haar 1e bekerwedstrijd te winnen van Brakkenstein 1. Vandaag begint de competitie dan toch echt, kunnen de mannen van oranje wit, deze sterke vorm doorzetten?

Normaal gesproken begint Orion 1 zaal nooit echt sterk met het seizoen. De eerste wedstrijden gaan vaak gepaard met puntverlies. Niet echt nodig, maar wel een feit. Dit seizoen lijkt het er op dat het anders gaat zijn, met de winst in de beker in de benen.

Op papier is Madereros een sterke tegenstander, dus er moet goed voorbereid worden. De voorbereiding was zeer goed. De spelersbus met het spoorboekje ging vlekkeloos. De NS zou er nog iets van kunnen leren. Weurt was namelijk dit keer het plaatsje dat Orion 1 zaal mag ontvangen.

De goede vorm bleef ook in de 1e competitiewedstrijd van kracht. Het duurde even maar de 0-1 was op het scorebord. Niek ging verder waar hij vorige week gebleven was, namelijk een prachtige voorzet waar Paul met, weer zijn linker, intikt. Het 1e doelpunt hielp erg mee om meer goals te maken. Het 2e doelpunt was een prachtige uitgespeelde kans van Niek en Marc Helsper. Marc wist wat hij moest doen, nadat Niek de bal prachtig voor de bitterballenman klaar legt.

De 3e goal was identiek aan de 1e goal, alleen toen was Dwayne de aangever. Dwayne was tijdens deze wedstrijd in vorm en liet dat dus gelden met een assist. Het 4e doelpunt telde voor 2 want Niek schoot zijn 1e goal van de wedstrijd door de benen van de keeper. Mees had hier ook aandeel in, hij legde klaar voor Gorris.

We kunnen wel zeggen dat de mooiste en tevens laatste goal vanuit de oranje/witte toch echt weer van Niek kwam. Hij kreeg het in de benen, rende vanuit rechts, na een mooie onderschepping, naar de goal en tikte hem naast de doelman. Tijdens zijn weg naar de goal vergat hij niet om een speler een panna te geven, dat maakt deze goal echt glans.

Nu zou je vast denken; heeft Ed het doel schoongehouden? Nee, helaas. Hij houdt zijn huis wel schoon (met een stoffer) maar bij Orion 1 zaal heeft hij geen idee hoe dat moet. Madereros kreeg 3 mogelijkheden tijdens de wedstrijd, waarvan zij er 2 scoorde. Paul hielp hen aan de 1e goal, door de speler gewoon vrij te laten lopen. De 2e goal was geen cadeautje. Maar als je meer scoort dan de tegenstander, dan win je!

Eindstand: 2-5.

MOTM: Niek Gorris 

 

Wedstrijdverslag vs Brakkenstein (5 sep)

Na een overtuigd begin van dit seizoen, was het tijd voor het echte werk. Tenminste, een groot aantal van de spelersstaf noemt elke wedstrijd, erg belangrijk, het andere deel is pas serieus als het gaat om de competitie. De oefenwedstrijden voorafgaand deze wedstrijd eindigden beiden grandioos. De eerste werd met meer dan 10 doelpunten afgesloten, de laatste oefenwedstrijd werd met veel strijd gewonnen. De tegenstander was dan ook van meer formaat.

Je zal wel denken, welke wedstrijd is dit dan? Een bekerwedstrijd. Zoals ik al zei; de meesten zullen deze wedstrijd zien als een van de belangrijkste, de ander noemt het nog een oefenwedstrijd. Laten we teruggaan naar vorig seizoen, ook toen speelde Orion 1 zaal haar eerste wedstrijd (die er om ging) in de beker. Deze wedstrijd werd roemloos verloren, tegen notabene Brakkenstein. Mentaal moesten zij erbij blijven deze wedstrijd. Dit zou niet nog eens gebeuren, zeker niet! Zou dat ook gebeuren?

Orion 1 zaal had het vorig seizoen moeilijk tijdens thuiswedstrijden. Zou het liggen aan de druk vanuit de supporters? We weten het niet. Goed nieuws is wel, de meeste wedstrijden tegen Brakkenstein worden gewonnen, behalve die van vorig seizoen.

De Jan Massinkhal is het podium voor dit affiche. De mannen van Orion begonnen zeer sterk. Niek, de man van de doelpunten vorig seizoen, liet even zien dat je altijd met 1-0 voorsprong moet beginnen. Hij deed dit met zijn linkervoetje, rechts onder het hoekje. Eigen productie, geen verdere uitleg nodig.

Niet veel later had Niek ook een assist in de voeten. Hij schoof heel hard van rechts voor naar Paul, Paul tikt met zijn linkervoet binnen, 2-0. Paul was overigens op dreef tijdens de oefenwedstrijden, dus heel gek is het niet dat hij weer eens scoort.

Na de rust gaat Orion 1 zaal door met scoren. Mees had moeten denken, wat Paul kan, kan ik ook. De assist is dit keer ook van Niek Gorris. Het staat 3-0 net na rust. De wedstrijd lijkt daarmee wel gespeeld. Maar niet als Orion het spannend houdt, want Brakkenstein kreeg het op zijn heupen. Orion hadden het mentaal ook wel binnen, maar dat werkt niet zo. De geel/zwarten uit Nijmegen Oost, scoren er 2 achter elkaar. De stand is 3-2 en alles is nog mogelijk.

Niek probeerde dus maar weer eens zijn waarde te tonen door een voorzet te geven en Paul te serveren van zijn 2e goal van de wedstrijd. Paul schoot al zijn frustratie tegen de bal in de linker winkelhaak. Een hele mooie goal en een hele belangrijke, 4-2.

Omdat Niek vandaag van de assists is, moest ook de volgende goal vanuit zijn voet komen. Dit keer geen harde bal, maar een mooie teruglegbal voor Marc Helsper. Marc weet wel raad met zo’n bal en schiet hem behendig in voor de 5-2. De goals bleven komen en Brakkenstein geloofde het wel. De mannen van Orion daarentegen niet. Niek had van de rechterkant weer een geniale voorzet. Paul had dit geen idee dat hij dat deed dus de bal kaatste van zijn rechtervoet (dit keer rechts ja) en Mees ging als een hyena er op, terwijl Paul verbijsterd toekeek. Mees glijdt hem binnen en het is toch nu wel echt gespeeld.

Er waren nog 2 dingen die deze wedstrijd mistte. Namelijk een opstootje en een slijpende pass van Paul. Mees loopt als een gek naar voren, Paul geeft de pass der passes en geeft Mees de gelegenheid tot een mooie intikker. Een verdediger van Brakkenstein stook de haardt aan van Mees en daar hadden we ook ons opstootje. De wedstrijd is compleet en we kunnen met een 7-2 naar de 3e helft.

Volgende week gaat de competitie beginnen met een wedstrijd tegen Madereros 6. Kan Orion 1 zaal ook in de competitie ongeslagen zijn? We zullen het zien!

Eindstand: 2-5.

MOTM: El Pistolero ‘Paulus’