Programma

Laatste uitslagen

Stand competitie

Trekvogels 3 – Orion 3                 uitslag: 1-2

Nadat er twee wedstrijden lang geen inkt in de pen van Ton heft gezeten, nu weer een wedstrijdverslag. Tijdens de afwezigheid van Ton ging de wedstrijd tegen Germania (geheel onnodig) verloren en werd de thuiswedstrijd tegen SCP met 2-0 gewonnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een derde plek voor Orion 3.

Het was voor de meeste jongens van het derde alweer een tijdje geleden dat ze de derby tegen Trekvogels mochten spelen. Het blijft toch altijd bijzonder om de weg te maken naar ons oude sportpark om daar te spelen tegen ‘aartsvijand’ Trekvogels. Helaas mochten we niet op ons oude hoofdveld en tevens het kunstgras spelen, ook bij Trekvogels zijn de dames ons voorbij gestreefd. Dat betekende dus dat we op veld 3 moesten spelen, een natte en behoorlijk gladde mat. Dus toverden de mannen de pinnen uit de tas en werd er door Bouke nog een keer met een traan gekeken naar de mooie witte broekjes (hij gaat ze vanavond voor de vierde keer wassen).

Goof keepte in plaats van Merijn, die nog niet helemaal fit was. Verder werd onze selectie aangevuld door onze twee kleine reuzen, Sam en Joris.
Trekvogels 3 staat niet heel hoog op de ranglijst, maar omdat het tweede van de rukmussen vrij was hadden ze flink wat versterkingen om op te stellen. We konden onze borst dus nat maken! Dit bleek maar al te goed toen Trekvogels na 10 minuten via de linkerflank uitbrak. De voorzet belandde echter via de buik van Sengers langs Goof, die totaal op het verkeerde been stond. Een ongelofelijk zuur tegendoelpunt! Gelukkig toonde Orion 3 veerkracht, na zo’n 25 minuten kreeg Orion een indirecte vrije trap mee binnen de zestien van Trekvogels. Deze werd dwars door de muur geschoten door Patje en zodoende werd de stand op 1-1 gebracht. Orion, die op dit moment feller was dan Trekvogels, won meer duels en een mooie aanval van Sam, Jan en Alex zorgde voor rust nog voor de 1-2!

Na rust kwamen Hurm en Lucas in het veld voor Sengers en Dirk. Hurm en Bo verhuisden beide naar de backpositie en Lucas kwam op de plek van Bo te staan. Trekvogels ging opportunistischer spelen en Orion loerde op de counter. Door het slechte veld was er van goed voetbal niet echt meer sprake, maar Ton heeft met veel bewondering gekeken naar de ongelofelijke inzet van Orion! Niet in de laatste plaats door de twee kleinste van het veld, Sam en Joris. Die beide een groot compliment verdienen voor alle meters die ze hebben gemaakt deze wedstrijd. Maar eigenlijk kan Ton dat compliment aan heel het team geven. Als iedere wedstrijd met deze inzet wordt gespeeld dan ga je nog maar weinig wedstrijden verliezen!
Dat de derby uiteindelijk eindigde in 1-2, en dus maar één doelpunt verschil, had Orion aan zichzelf te danken. De wedstrijd was fantastisch maar er hadden er een paar meer in gemogen. Maar ach, als je de derby wint ga je niet zeuren over het aantal doelpunten!

Eenmaal bij het clubhuis aangekomen had onze trainer/coach Merijn voor ons een grote verassing, want aangezien onze concurrenten punten hadden laten liggen was daar ineens een gedeelde eerste plek en zijn we nog steeds in de race voor de eerste periode! Als dat geen biertje waard is dan weet Ton het ook niet meer… Volgende zondag heeft Orion 3 vrij, wat betekent dat iedereen weer na kan denken over de teamactiviteit die we dit weekend gaan ondernemen. Ton is benieuwd naar de ideeën!

Van uw verslaggever ter plekke: Ton Cleijn

Orion 3 – Union 2                 uitslag: 3-1

Het was voor Ton alweer een tijdje geleden dat hij Orion 3 tegen een team van Union had zien spelen. Dit terwijl Union toch echt een team is waar iedere Orionspeler in de jeugd menig keer tegen gespeeld heeft. Dus leuk om weer eens tegen te voetballen! Tenzij je verliest, dan is er geen ruk aan.

Inmiddels begint een beetje duidelijk te worden welke tegenstanders dit voetbalseizoen de sterkere tegenstanders zullen gaan zijn. Naast AWC en Germania had Union het in de eerste drie wedstrijden niet slecht gedaan met 7 uit 3. Daarmee stonden ze gelijk met Orion en dat beloofde dus een spannende pot te worden. Vanuit het tweede kregen we ondersteuning van Bart en Jacob, die samen onze verdediging versterkten. Tijn schoof daardoor door naar het middenveld en Dirk speelden daarom op zijn favoriete plek linksachter. Dat Dirk zijn linkerbeen over het algemeen alleen gebruikt om de kat van de buren van het balkon af te schoppen mocht de pret niet drukken.

Orion begon de wedstrijd tegen Union goed en dit resulteerde in enkele goede kansen voor Orion. De eerste werd verzilverd door Lelie, die simpel kon binnen tikken nadat de keeper een schot van Alex had weten te pareren. Lelie zelf was met name blij dat het hem weer eens was gelukt om een ‘makkelijke goal’ te scoren. Na deze 1-0 werd het spel van Orion iets minder en kreeg ook Union zo zijn kansen. Gelukkig voor Orion stond Merijn steeds op de juiste plek.
Dat de luchtmacht van Orion ook nog steeds voor gevaar zorgt werd na zo’n 30 minuten duidelijk. Een vrije trap van Tijn werd tussen de keeper en de verdediging van Union gegooid, zij bleven staan en de spelers van Orion liepen door. Het was Bouke die namens de luchtmacht de 2-0 achter de doelman kopte.

Na de rust ging Union wat aanvallender spelen en Orion 3 zou Orion 3 niet zijn als ze het ook niet weer even spannend zouden maken. Een bal van de zijkant vloog net over Dirk heen, die centraal op de plek van Bouke was gekomen, en de ingevallen spits van Union schoot de bal prima langs Merijn. Met name de tien minuten na dit tegendoelpunt was Union de betere ploeg en moest Orion alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Gelukkig zorgde het waterhoofd van Goof voor wat meer rust bij Orion. Een goed genomen corner van Hurm werd hard naar de grond gekopt door Goof en de bal belande, met stuit (!), in de kruising. Hierna was het verzet van Union gebroken en waren de drie punten voor Orion een feit.

Met onze 10 punten uit 4 wedstrijden bezetten we nu de derde plek achter AWC en Germania, die allebei op 12 punten staan. Volgende week is dan ook de ‘topper’ tegen Germania. Baboon heeft dan ook beloofd zaterdagnacht de stad in te gaan om te controleren of iedereen wel netjes in bed ligt, hij krijgt hierbij waarschijnlijk assistentie van Rocco.

Brakkenstein 2 – Orion 3                 uitslag: 1-3

Brakkenstein uit. Dat is toch een semi-thuiswedstrijd. In ieder geval, dat schoot door Ton zijn hoofd toen hij vanaf sportpark Mariënbosch naar de velden van Brakkenstein fietsten. Misschien dat dat ook wel de rede was dat iedereen van Orion zo goed gestemd was. Behalve Alex. Die tot zijn grote ongenoegen te horen kreeg in de kleedkamer dat hij weer mocht vlaggen. Tijn had namelijk (verkeerd) begrepen dat dit zijn hobby was en hem bij de scheids opgegeven als assistent voor de dag. Na enige Kroatische scheldwoorden nam Tijn de taak toch maar op zich en kon de wedstrijd beginnen.

Tom, Timon en Joris maakten onze selectie van dertien man rond en allen speelden een prima eerste helft! Net als de rest van Orion overigens. Het veldspeld van Orion zag er verzorgd uit en Brakkenstein had met name veel moeite om grip te krijgen op de ‘bewegelijke’ Tom. Dit leidde dan ook tot enkele mooie kansen die Orion helaas niet kon verzilveren. Met name Jan was ongelukkig in zijn afronding en wist een 100% kans op zeer professionele wijze te verprutsen. Dat er uiteindelijk een Brakkenstein speler de voorzet moest geven op de 0-1 was wel wat onverwacht. De rechtshalf van Brakkenstein wilde met een lange bal terugspelen op de keeper maar zag daarbij de attente Lelie over het hoofd. De man met een neusje voor de goal verschalkte de keeper van onze geel zwarte tegenstander en prikte zo de eerste treffer van de wedstrijd binnen, tevens de ruststand.

In de rust werd Lelie gewisseld voor Alex en werd Tijn nog even achter de hand gehouden. Leuk voor Tijn want zo kon hij nog even rustig bijpraten met zijn favoriete kok, Baboon. Helaas werd het gesprek ruw onderbroken door een wereldactie van spits Jan, die in de eerste helft nog zo ongelukkig was geweest. Jan trok vanaf de linkerflank naar binnen en schoot met een prachtig diagonaal schot de bal in de rechterbovenhoek, 0-2!
Helaas wist Orion het zich na deze voorsprong weer onnodig moeilijk te maken. Een bal die net gemist werd door Misha kwam in de zestien van Orion terecht. De linksbuiten van Brakkenstein legde terug en de bal werd hard op doel geschoten. Een fenomenale redding van Merijn zorgde er gelukkig voor dat…… Maar wacht! Het was niet Merijn die deze bal op fantastische wijze wist te houden! Het was Misha ‘Suarez’ van Bercum die met een katachtige redding de bal uit het doel had geslagen. De scheids kon helaas niks anders dan een penalty en rode kaart geven. De schuldbewuste Suarez verwachtte overigens dat Merijn de penalty wel even zou stoppen en dat hij de held van de wedstrijd zou worden, helaas werd de pingel goed binnengeschoten en zat Suarez mokkend op de bank.
Na een kort offensief van Brakkenstein kreeg Orion weer meer controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote kans voor Alex die hij helaas niet binnen wist te schieten. Gelukkig kreeg Alex de bal niet veel later wel in het netje. Een goede voorzet van Lucas viel achter de verdediging en de grote teen van Alex liet de bal achter de keeper belanden en daarmee was de wedstrijd beslist.

Een verdiende overwinning en een groot compliment voor onze gastspelers die alle drie een goede pot speelden en een echte toevoeging waren voor het team. Zeker de hardwerkende kleine Joris deed het fantastisch!
Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan keert Dirk terug van zijn schorsing. Daarmee kan hij feilloos de plek van de nu geschorste Misha overnemen. Tja, de sportiviteitsprijs gaan we dit jaar niet pakken.

Orion 3 – Woezik 4                 uitslag: 2-1

Na het gelijke spel tegen Groesbeekse boys, mocht Orion 3 vandaag proberen om de eerste drie punten binnen te slepen tegen Woezik. Door een aantal afwezigen, geblesseerden, geschorsten waren er maar liefst vier gastspelers van het tweede aanwezig. Deze vier zorgden er in ieder geval voor dat de gemiddelde leeftijd van het team drastisch daalde.
Drie van deze jonkies speelden samen met ouwe rot Patrick in een ruit op het middenveld, terwijl de vierde van de club samen met Tijn Centraal in de verdediging stond. Voorin vormde Lelie en Alex het aanvalsduo.

Orion nam na het startsignaal van de scheids meteen het initiatief en liet de bal makkelijk rond gaan. Woezik liet het initiatief dan ook met name aan Orion en zakte in op eigen helft. Ondanks het stugge verdedigende Woezik wist Orion toch een aantal kansen te creëren en met name Lelie en Alex kregen een paar flinke kansen. Na ongeveer twintig minuten was het een actie van één van de jongelingen (zijn naam is Ton ontschoten… (Niels - red.)) op de rechterflank die voor werd gegooid. Na de inzet van lelie die nog gestopt kon worden was het Alex die de losgelaten bal wist binnen te prikken. Het was even onduidelijk of de scheids voor buitenspel zou fluiten, maar gelukkig voor Orion legde hij de bal op de middenstip.
Niet lang daarna wist Marc op karakter door te dringen in het strafschopgebied van Woezik, hij legde goed af op Lelie die helaas de bal recht op de keeper schoot. Deze wist de bal wel te keren maar die viel plots voor de voeten van onze aanvallende middenvelder Patrick die net als Lelie de bal recht op de keeper knalde en niet wist te scoren.
Orion had de voorsprong in de eerste helft dus moeten uitbouwen maar ondanks de gemiste kansen gingen de mannen met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de kleedkamer ontstond enkele verwarring over de vijf wissels die we in gingen brengen en met name op welke posities. Gelukkig hield onze technisch manager zijn hoofd koel en werd er langzamerhand duidelijk welke elf spelers het in de tweede helft mochten gaan doen.

Met een flink blikje verse krachten in het veld begon Orion ook de tweede helft goed. Het duurde dan ook niet lang tot de 2-0 op het bord stond. Dat deze goal op een ietwat gelukkige manier ontstond vond niemand van de Orion kant erg. Lucas haalde van zo’n 25 meter uit en raakte de bal niet helemaal goed. De hobbelende bal liet de keeper van Woezik echter flink schrikken waardoor hij hem vergat op te pakken en zo de hoek in liet rollen. Het publiek werd uitzinnig, 2-0.
Na dit doelpunt was het aan Orion om de wedstrijd rustig uit te spelen. Echter bracht een zondagsschot van Woezik een einde aan de rust bij Orion.
Na dit doelpunt van Woezik was er van het goede spel van Orion weinig meer te bekennen en was het ineens Woezik die het betere van het spel had. Orion stond niet meer goed in de organisatie en had eigenlijk steeds één man te kort op het middenveld. Woezik probeerde met name met hoge ballen van de zijkant het Orion lastig te maken. Dit leverde ook enkele grote kansen op die gelukkig voor Orion naast het doel of in de handen van Merijn belandde.

Dus met de billen bij elkaar sleepte Orion de eerste overwinning van het seizoen binnen. Dat het zichzelf onnodig in de problemen bracht geeft wellicht stof tot nadenken, maar een biertje smaakt altijd beter met drie punten op zak!

Wat nog veel belangrijker is dan de drie punten, is onze nieuwste supporter. Want op donderdag 17 september is Luna Charlotte Helsen geboren. Moeder, kind en aanvallende middenvelder maken het allemaal goed. Lucas en Daphne, geniet ervan!

Groesbeekse Boys 2 – Orion 3         uitslag: 1-1

Na drie bekerwedstrijden tegen respectievelijk Eldenia, Spero en de Bataven, mochten we vandaag eindelijk beginnen voor de competitie. Eerlijk gezegd, het spel was nog niet om over naar huis te schrijven in de eerste wedstrijden. Het was dus ook nog maar de vraag of Orion 3 een beetje een fatsoenlijke pot op de mat zou leggen. Gelukkig was er versterking geregeld vanuit Orion 2, niemand minder dan Tom (Louis) van Ooijen speelde mee. Waar RikO en Baboon met name de schoppers zijn van de familie moet Tom het met name hebben van zijn techniek en overzicht, een welkome toevoeging voor ons dus!

Na veel wikken en wegen waren Merijn en Bouke tot de conclusie gekomen dat we het beste met een 4-4-2 konden beginnen. Waarbij Lucas achter onze spitsen Jan en Lelie speelde en Misha op de linkshalf positie. Helaas moesten we onze aanvoerder Stef missen die met een dikke enkel en twee stokken samen met Sengers en Lex op de bank plaats moest nemen.

Orion begon de wedstrijd prima en liet de bal makkelijk lopen, waarmee ook de nodige ruimte werd gecreëerd. Ook Groesbeekse boys werd een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling met een paar snelle counters. Uit één van deze counters scoorde de Groesbekers uiteindelijk ook het eerste doelpunt. Een dieptebal die tussen de verdediging en Merijn inviel werd door beide niet goed ingeschat waardoor de spits van Groesbeekse boys vrij kon inschieten, waardoor Orion helaas al redelijk snel op achterstand kwam. Gelukkig liet Orion zich niet gek maken en bleef het veldspel goed, wel werd er te weinig gedaan met deze ruimte waardoor er ook te weinig kansen werden gecreëerd.

Na rust werd het spel van Orion onzorgvuldiger, maar de aanval van Orion gevaarlijker. De flinke luchtmacht van ons team zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. Een goede vrije trap van Lucas kwam bij de tweede paal terecht bij Lelie die met een mooie snoekduik de bal binnen knikte. Orion rook hierna zijn kansen! Helaas rook Roel de rode prent in de borstzak van de scheids…. Na een wat domme actie langs de lijn waar hij geel voor kreeg bleek de scheids iets gehoord te hebben wat Roel gezegd zou hebben. De beste man had helaas totaal verkeerd verstaan wat Roel zei en gaf uit het niets een tweede gele kaart! Ontzettend zonde voor Orion want er moest meteen een stuk behoudender worden gespeeld. Om het hele verhaal nog wat lastiger te maken, pakte onze ideale schoonzoon Dirk ook nog een rode kaart waardoor we de laatste tien minuten met negen man moesten overleven! Het uiteindelijke fluitsignaal was dan ook zeker een verlossende en er was in een lastige eerste uitwedstrijd een punt binnen gesleept.

Voor donderdag staat er geen training gepland maar een Anger-Managment- Cursus voor heel Orion 3, deze wordt georganiseerd door de rustigste man, Misha van Bercum. Voor deze cursus is het trouwens belangrijk dat jullie allemaal een foto op de groeps-app zetten van iets (of iemand) waar je rustig van wordt. Ton is benieuwd!