Onze spelers

Roy van Alphen
Luuk Bos
Stef Bos
Dean Core
Jesse van Eijden
Tim van Eyden
Niek Gorris
Erik Ipema
Mart de Klein
Kevin Koschmieder
Pieter Lenting
Toine Lindhout
Thom von Oven
Niels Rasing
Juul van de Sande
Jan Seuren
Danny Siteur
Michiel van Teeffelen
Luuk van Tiem
Ruben Vennooij
Niels Weeink
Florian Willems


Teammanager:
Olaf von Oven

Programma

Laatste uitslagen

Stand competitie

Topscorers:

Ketchup 8
Flo-Willie 6
Janje Seur
Houdeanie 1
Iepst
Tegenstander 1
Stef16 1
LuukBos 2
Glenny 5
Nigua

1

Roya 1


Assists: 
 

Tegenstander 4
Stef16 4
Nigua 6
Ketchup 3
Flo-Willie 2
Nielson 1
Rubski
Janje Seur 2
Immeje 1
Tepel
Julio  1
Glenny
   
   

 

DVOL 2 – Orion 3

‘Dooivooi slopen'

 Het was een fantastische herfstdag deze 10-11-2019, of zoals ze in pittoreske Oostenrijkse dorpjes zouden zeggen; Kaiserwetter! DVOL uit, of sinds dat ik bij Orion speel voor mij beter bekent als ‘Dooivooi slopen’. Voorafgaand van de wedstrijd vindt altijd het wereldberoemde ontbijt aan de Olmlaan 2 plaats, waarvoor wederom een grote dank aan de familie Bos!

Ruubski had graag met zijn bike over de waalbrug gefietst, maar vanwege wastajje èn een ritje in de Smart voor Tepel die hij hem niet wilde onthouden toch maar waggie gepakt (laatst zelf nog in gereden, een echte beleving). Immeje kon helaas vanwege een kapotte kut-carburateur niet met ander vervoer dan zijn fahrrad komen en sloot zich aan bij de waalbrug bij Iepi en Ketchup die al 10 minuten stonden te wachten om maar zo snel mogelijk de worstenbroodjes soldaat te maken.

Na de vorige nederlaag tegen hetzelfde elftal was het voorafgaand aan de wedstrijd even afwachten of de iepstelling vormen aan zou nemen net als die van het Arsenal van Unai Emery. Door grote afwezigheid van een handvol mooie mannen, vanwege musicals, culturele uitstapjes; zoals het vieren van 30 jaar ‘de val van de Berlijnse muur’ en ‘het fenomeen’ in Barcelona te bewonderen (en nee, dit is niet Maradonnie maar the one and only Lionel ‘the GOAT’ Messi).

Zouden we het met de overgebleven 13 man kunnen doen? Kunnen we wel een elftal op de mat neerzetten waarin alle posities ingevuld zouden kunnen worden? We weten dat Johno een aardig potje kan keepen en dat Jesse een echte valse verdediger is, maar gelukkig verscheen er een ouderwetse Orion3-iepstelling. Kanttekening bij deze opstelling; Juul en Jesse zijn dit seizoen bij een basisplaats nog ongeslagen (Eijden van, J. 2019).

We zouden gaan aantreden met de volgende opstelling:

DM: T-One
LA: Tepel             CV: Iepe & Johno             LA: Immeje
LCM: Julio           RCM: Praten                     CAM: Nigua
LB: Nelis              SP: Flo-Willie                    RB: Stef16

(Op de bank: Za German, Ruubski)

Tijdens het overheerlijke ontbijt merkt T-One nog even op, al kijkend naar de huidige stand in de reserve 2e klasse, dat we ondermaats presenteren. Er worden veel dingen besproken, zoals ‘Druk… is het nieuwe druk’! De psychologische spelletjes die we (blijkbaar) voorheen bij de tegenstander pleegde: Druk is tegenstander op hol laten slaan, door = druk, werden abrupt over boord gegooid. De gevaarlijkste man bij Dooivooi zou de snelle rechtsbuiten moeten zijn (hierover later meer), Johno had maar één taak als Tepel zijn man even kwijt zou zijn: Over de boarding heen trappen! Nigua vroeg nog even of dit de bal of de man betrof, zoals we onze Johno kennen is dit natuurlijk de man Gua!

Het ontbijt zat in de goed gevulde buikjes van de spelers en de overige 200m naar het sportpark van Dooivooi werd per fiets of auto afgelegd. Normaliter probeert Dooivooi al voor de wedstrijd in onze zakken te zitten door de verwarming in kleedkamer 7 op standje sauna te zetten. Ditmaal waren ze dit vergeten, waren de scherpe randjes er nu al af bij de tegenstander?

Even tussendoor een reminder voor de Cluj-potbeheerder. Er mag een tikkie naar de heer N. Gorris voor de grove overtreding van regel #1. Schijten in de kleedkamer = €10,- Cluj-pot.

De wedstrijd:

1e helft
Orion begint sterk en heeft meteen in de gaten dat alleen de nummer 2 van Dooivooi durft op te bouwen. Rest lekker vrij laten, energie sparen voor de buitenspelers, laat het middenveld maar lekker vuile meters maken.

In de 7e minuut wordt Stef na een actie neergehaald aan de rechterkant. De vrije trap die van zijn schoen komt, komt heerlijk voor. Johno knikt de bal net voorlangs en gaat via een verdediger achter. Stef heeft een heerlijk gevoel overgehouden aan zijn fluwelen trap daarvoor. Varianjje #1 wordt over het veld gescandeerd. Dooivooi compleet in verwarring, Stef legt wederom een pareltje neer en onze spitta Flo-Willie kopt de bal heerlijk in de rechterkruis. Lekker! 0-1.

Johno grijpt 2x goed in, nadat de inderdaad gevaarlijke rechtsbuiten 2x aan de greep van Tepel weet te ontsnappen. Door zijn slidings vliegt de bal ver over de boarding, man zit er niet bij Johno à €2,- Cluj-pot.

Na een kwartier weet DVOL weer de rechtsbuiten te bedienen, zijn goede voorzet weet de aanvoerder vrij voor de goal te zetten. Helaas voor hem is het kunstgrasveld op plekken vernieuwd en zat ergens een polletje, hierdoor schiet hij de bal voor open goal op een afstand van zo’n 4 meter keihard over.

Gedurende de wedstrijd wordt DVOL sterker, er volgen veel corners die allemaal vakkundig door onze katachtige doelman worden verlengt. Jesse moet veel vuile meters maken wordt opgemerkt in de dug-out, de bank probeert de oranje-witten erdoorheen te slepen, want DVOL blijft maar beter worden. In de 31e minuut krijgt DVOL wederom een corner. De bal wordt voor de goal geslingerd en een speler van DVOL moet zijn matige eerste aanname ondersteunen met zijn handen. Dat deze man een fijne hand-voet coördinatie heeft mag gezegd worden, want hij legt de bal panklaar voor zichzelf met de handjes, waarna hij de bal van dichtbij kan binnentikken. Alles en iedereen die Orion een warm hart toedraagt protesteert bij de scheidsrechter, die toegeeft dat hij misschien de VAR nodig heeft, maar bij ontbreken hiervan de goal moet goedkeuren. Helaas 1-1.

In de 35e minuut laat Orion zien dat 1x in de week trainen zat is. De oefenstof die hier behandelt wordt, wordt meteen in de praktijk gebracht. Waar trainer Nigua een Tchouk gebruikte om volleys te trainen neemt Jesse genoeg met een bal die voor zijn voeten stuitert. Helaas gaat deze bal een paar meter naast. Leuk om te zien dat iedereen de trainingen meeneemt in de wedstrijd.

In de 39e minuut breken Nelis, Flo en Nigua uit. Flo is erg sociaal en geeft de bal aan Nigua, terwijl voor de wedstrijd werd opgemerkt dat we meer zoals Senegal moeten zijn. Rammen vanaf de 16. Helaas zit er in het schot van Nigua geen venijn en kan de keeper de bal rustig naast laten gaan.

In de 42e minuut breekt Nelis weer door. Immeje heeft aan het begin van het seizoen het 2e paar schoenen van Nelis overgenomen. Kleine inside information, in deze schoenen zit extra snelheid. Nadat Nelis naar de buitenkant wordt gedreven sprint immeje volle bak naar de 1e paal. De voorzet die erop volgt lijkt aan te komen bij de op snelheid gekomen Immeje, maar deze wordt onreglementair in de rug geduwd. Er is maar één beslissing die de scheids kan nemen, STRAFSCHOP! Helaas zit onze vaste strafschopnemer met zijn cojjones aan de cerveza in Barcelona. Verwarde gezichten van de oranje witten kijken elkaar aan. Neem jij hem? NEE!, Neem jij hem? Van achteruit wordt er door Iep geroepen naar Nelis dat hij aan zijn dubbele cijfers moet werken. Je hebt gelijk Iep, ik moet me vermannen. Ik leg de bal op de stip en er gaat van alles door me heen, links/ rechts/ panenka, wat gaat het worden? Vanaf de zijkant houdt de reporter het bijna niet meer; ‘Het is hartstikke spannend…… JAAAA! Dwars door het midden’. Nelis op het lijstje, 1-2!

Kort na de 1-2 fluit de arbiter voor de thee.

Voor de deur van de kleedkamer wordt er nog even opgemerkt door Jesse dat hij ‘kapot veel vieze meters’ heeft gemaakt. Ik heb daar in tegen het gevoel alsof ik nog geen stap gezet heb…

2e helft
Immeje blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door de reporter van de 1e helft, Ruubski pegel. Waarin het nog overzichtelijk was voor mij om het verslag tot nu toe te schrijven (10 spraakberichten van Ruubski) kreeg ik al stress voor de 2e helft. Na afloop van de wedstrijd stonden er 28 spraakberichtjes klaar van Pieje L. Bedankt Pieje! Hieronder een samenvatting hiervan.

Na rust wordt er flink gas gegeven. Er volgen een aantal kansjes voor Orion, helaas zonder resultaat.

Onze 2e bankzitter en tevens laatste wisselmogelijkheid, Za German, heeft even moeite waar hij nou precies moet gaan warmlopen. Immeje geeft hem een paar aanwijzingen waarna onze favoriete Duitser zich klaar kan maken voor zijn rentree.

Er volgt een mooie pot met kansen voor beide ploegen. Er is veel werklust, wat niet altijd de schoonheidspreis verdient, maar het is een leuke pot om te aanschouwen. T-One behoedt ons ondertussen nog een paar keer voor de gelijkmaker. Het kan alle kanten op.

In de 68e minuut verlaat onze Stef, aangever van het 1e doelpunt, het veld voor Zatatatatataaaaa. Goede pot Stef en fijn om je weer binnen de lijnen te zien Za!

Een bizar moment in de 70e minuut, de nummer 8 van Dooivooi kan de bal, na wederom een actie van de snelle rechtsbuiten, voor open goal binnenschieten. MAAR! Wij hebben de reet van Iep! In eerste instantie lijkt dit een gemiddelde bil, maar hoe hij deze betreffende bal blokte met zijn reet is ongekend. De bal was zelfs een paar seconden zoek, waarna Iepi al liggend de bal weg kon werken. Fantastisch moment, de score blijft 1-2.

Een paar minuten hierna komt DVOL er weer door. T-One stond even naast zijn doel te zwerven, maar gelukkig stond Ruubski er nog die de bal bij de 2e paal tot corner kon verwerken.

In de 78e minuut doet zich misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd zich voor, al zeg ik het zelf. Zo sluw als een gelaarsde kat doorziet Nelis een pass van één van de centrale verdedigers van DVOL. De bal wordt op zo’n 40 meter van de goal in de voeten van Nelis gespeelt. Er hoeft geen seconde nagedacht te worden, 1x klaarleggen voor het rechter pootje en uithalen! De bal lijkt 10 minuten onderweg, waarna hij over de ver-uit-zijn-goal-staande keeper heen wordt getorpedeerd. 1-3 heerlijk! Orion is in extase, maar wordt door Iep terecht behoedt voor de laksheid die er niet in moet gaan sluipen. Nigua krijgt net als Praten in de eerste helft een mogelijkheid tot een volly, is de trainer meester van zijn eigen oefening? Hij neemt de bal op de slof richting de weer ver-uit-zijn-goal-staande keeper, maar schiet de bal zon 10 meter naast. Meteen daarop wordt advies gevraagd bij Nelis, het antwoord: Gewoon doen..

Waar Iep ons 2 minuten geleden nog behoedde voor laksheid volgde er een prachtige voorzet van de aanvoerder van DVOL, deze voorzet wordt tegendraads binnengetikt. Aiiii, 2-3, het zal toch niet?!

Orion laat zich hierna niet gek maken, ze gaan door met aanvallen. Dit resulteert in een hard schot van Nelis die op centimeters na de linker kruising mist. Toegegeven, ik mikte op rechts mannen…

In de 88e minuut krijgt DVOL een vrije trap aan de linker kant. De bal wordt direct op goal geschoten en T-One moet grabbelen naar de bal. Een speler van DVOL loopt T-One in de rug, waardoor hij valt. Een andere speler van DVOL werkt hierna de bal tegen de touwen. Heel even schrikt iedereen van Orion, maar gelukkig is er de scheidsrechter die dit keer niet de VAR nodig heeft. Doelpunt afgekeurd, stand blijft 2-3.

In de 90e minuut krijgt DVOL nog 2 corners. Immeje probeert als grensrechter de scheids nog te overtuigen dat de 2e corner een doeltrap had moeten zijn, maar helaas kent de scheidsrechter een corner toe aan DVOL. Gelukkig hebben wij, zoals de commentator aangeeft, onze bonkige verdediger die er altijd met zijn kop tussen zit, zodat de bal weggewerkt kan worden.

Kort hierna fluit de scheidsrechter af en is de ontlading groot bij de oranje witten die hun 2e overwinning kunnen bijschrijven. Klasse pot mannen!

In een interview na de wedstrijd met een hijgende Ruubski pegel geeft hij aan dat Orion heel sterk begon, maar dat naar mate de wedstrijd vorderde DVOL sterker werd. Het was een mooie wedstrijd waarin er veel strijd geleverd werd. Er mag gezegd worden dat dit een ware teamprestatie is, iedereen heeft op zijn tanden gelopen. Mooie woorden van een groot voetballer.

In de kleedkamer volgde nog een mooi moment toen Tepel zich afvroeg wie nou eigenlijk die snelle buitenspeler was. Je had hem in je zak Tepel, lekker maat!

‘Dooivooi uut’ gesloopt en 3 punten voor de Orion3 legendes.

Man of the – Praten (Bedankt voor de vuile meters Jesse)

Ketchup

 

 

FC Eibergen 2 – Orion 3

 

Orion 3: The World’s Greatest

 

Op zaterdag -geen kanneje- 24 augustus was het dan zover, mijn allerlaatste wedstrijd voor Orion 3.

Een mooie club en een nog mooier team.

 

Alvorens ik overga tot het wedstrijdverslag waar, door de nodige drankjes en dito super kleine befjes weinig meer van is blijven hangen, even een terugblik van ‘mijn’ voorbije seizoenen.

 

Het begon allemaal bij Orion 2, die destijds onder de bezielende leiding stond van John Leander ‘kaal van onder’.

Een seizoen waar we echt belachelijk vroeg op moesten staan en ook nog eens heel lang in de auto moesten zitten alvorens wij überhaupt op het veld stonden.

 

In dit seizoen heb ik veel geleerd, waarbij er één ding in mijn geheugen is gegrift namelijk; sentrum dig, aldus John.

Na één seizoen had ik eigenlijk wel genoeg geleerd en wilde ik vooral veel gezelligheid en weinig trainer.

 

De transfer werd afgerond en Orion 4 moest het worden.

In die tijd werd poep nog met lange OE geschreven, hadden wij helden als Matties op kunstgrasschoenen en moest er zelfs in een camper omgekleed worden om op tijd op het veld te verschijnen - In één woord heerlijk -

 

In de seizoenen die daarop volgenden deden wij leuk mee in de 3e klasse en haalden wij met enige regelmaat een nieuwe boombox (#boomboxtekoop#jopie#goeieprijs) en natuurlijk de nacompetitie waar wij vervolgens genaaid werden.

 

In het seizoen 2016- 2017 was het dan zover, we werden kampioen (ZOVEEL KAMPIOEN).

Die dag liep iedereen met de feesmuss (Jesse - 9 mei 2017 ) op en hebben wij ons op de platte wagen en in de stad bijzonder goed gedragen.

 

De 2 seizoenen erop hebben wij ons prima gehandhaafd in de 2e klasse en had ik het officieuze einde op 16 mei jl., beter bekend als mijn laatste training.

Zoals wel vaker haalde ik op deze laatste donderdag de sleutel op en zat het voltallige team al te gniffelen in het donker.

 

Ook die avond genoten van dit heerlijke team met deze mooie mannen.

 

Nu over tot de orde van de dag, een heel kort wedstrijdverslag.

 

Orion krijgt na een wat onwennig begin de wedstrijd al snel onder controle wat in de 25e min resulteert in de 1-0 voor Orion. Doelpuntenmaker Niqua.

De aanvoerder zag het doelpunt en zag dat het goed was.

 

Orion is  vooral bijzonder weinig in de problemen geweest en de spits (aka de ex-lover van) zat gewoon in de binnenzak van het centrale duo.

De laatste minuten in het oranje-wit braken aan en de scheids floot voor de rust.

 

In de tweede helft wissel ik van team en draag ik de kleuren van mijn nieuwe club FC Eibergen.

Helaas moet ik met lede ogen toezien hoe goed onze tegenstander is Ã°ÂŸÂ˜Â˜


Orion loopt verder uit naar 2-0 (Seuren), 3-0 (Flo) en 4-0 (Ketchup).

Ondergetekende had toen het veld al vanwege ouderdom verlaten.

 

In de derde helft hoefden we gelukkig niet aan de ranja, maar konden we ons tegoed doen aan de groene knuppels.

Het bier vloeide rijkelijk en Djoss scoorden het ene na het andere doelpunt voor de plaatselijke FCE.

 

Aan tafel werd er ondertussen, vooral op een vochtig veld gevingerd (niet te verwarren met trek een nat), zie foto:

 

 

Toen het bier op was, hebben wij dit feest (inkluis BBQ) voorgezet bij de familie Weeink, nogmaals dank en het recept voor kipspiesjes zie ik nog graag tegemoet.

Na een aantal ibuprofennetjes in de mik van Iep te hebben gegooid gingen wij op een 3-persoons fiets het bruisende Eibergen op z’n kop zetten.


Hieronder een impressie van die avond, waarbij het sleutelwoord van de avond gek genoeg ‘super klein befje’ was.

Mannen bedankt voor alles en tot ziens!

 

-Sleutel-

 

 Orion 3 – DCS 3 3 – 1

Het is zondag 29 september. Mosseldag. De eerste thuiswedstrijd in het seizoen 19/20 staat op het programma voor de oranje witten. Voordat we ons mogen kleden laat de feestcommissie zien waarom zij de feestcommissie zijn. Eén voor één roepen ze de spelers van orion 3 op het matje in een intimiderende setting. Glennie en Gua (good cops) en Ipie (bad cop) onderwerpen onze spelers stuk voor stuk aan een gestapo verhoor. De precieze inhoud kan uw verslaggever op het moment van schrijven niet delen omdat we onze vrouwen naast verwennen ook een keer willen verrassen. Uw verslaggever kan wel het vertrouwen van de spelersgroep in de feestcommissie onderstrepen. Iets heel anders: Immeje komt voor de wedstrijd nog over de brug en laat de spelers een erehaag vormen die Houdeanie mocht trotseren om zijn verdiende jacka op te halen. Proficiat Deanie je hoort er nu echt bij, mogen we vele successen samen vieren.

 

Genoeg zijtakken. Orion 3 trapt af tegen DCS 3. Volgens Jesse is dit “het beste vriendenteam uit de regio, beter dan Orion 3”. De volgende elf mooie en gretige mannen staan in de wei, klaar om het vuur aan de schenen te leggen van de gevreesde vijand uit Zevenaar:

 

Flo

Stef Bos Gua Ketchup

Thommie Gua Seuren

Kind Luuk Bos Iepst Immeje

T

 

Orion begint scherp en dominant aan de wedstrijd. Op het middenveld en achterin winnen we veel duels van onze directe tegenstanders waardoor we veel in balbezit komen. We laten de bal achterin rondgaan en zoeken naar manieren om onze getalenteerde voorwaartsen aan de bal te krijgen. Dit gebeurde soms heel goed en soms wat minder. Op dit vroege moment in het seizoen lijkt er nog ruimte te zijn om de chemie tussen de linies te verbeteren; leuk om dit jaar de tanden in te zetten en aan te gaan werken met zijn allen.

Na een kwartier besluit Immeje de positie van Iepst over te nemen en geeft vanuit ons centrum een lange bal richting het centrale duo van Zevenaar. De laatste man verslikte zich in de listige bal van onze grijsaard en Gua was er als de kippen bij en tekende voor de verdiende 1 – 0. Mooie mannen juichen, mooie mannen zijn blij.

Helaas was deze blijdschap van korte duur. In dit nieuwe seizoen mogen vanuit een doeltrap in de 16 meter worden aangespeeld. Ons centrale duo besloot hiermee te experimenteren; we zijn allen homo ludens. Helaas sloegen ze hierin door en eisten zelfs in de 5 meter de bal op. Dit resulteerde in een tegentreffer. 1 – 1. Lesje geleerd, dit doen ze niet meer, en gelukkig zonder schade want (spoileralert) we winnen de pot).

Na een half uur noteert de assistent wedstrijdverslaggever (Moontje) minuut voor minuut belangrijke gebeurtenissen in de wedstrijd:

30e minuut: Immeje blessa, Juul maakt competitiedebuut.

 34e minuut onderbreekt de scheidsrechter de wedstrijd voor een dikke vijf minuten want hij werd nat en zette een ‘kappie op’ (zie foto).

37e minuut Gua pleegt een gedroomde Guti, helaas faalde Jan de opgeleverde kans te verzilveren.

41e Minuut T komt attent uit zijn goal en behoed de spits van DCS om aan de bal te komen met een dappere tackle.

42e Minuut Flo coacht goed “kan iemand gewoon naar Juul lopen en de bal ingooien.

44e Minuut Stef stervende zwaan.

45e Minuut Uit een corner kopt Flo rakelings naast.

Conclusie helft: orion is beter en moet en zal deze wedstrijd gaan winnen.

Na de rust gaan Luuk, Kind en Stef het veld uit en komen Danny, Dean en Nielson het veld in.

In de tweede helft blijft Orion de bovenliggende partij en creëert vlak na rust prachtige kans na een knappe individuele actie van Gua. Uit een ingooi speelt hij met twee balcontacten drie man uit en zet Glennie vrij voor de goal. Hij tik koelbloedig de verdiende 2 – 1 binnen.

 

Hier volgt weer een korte opsomming per van de belangrijkste gebeurtenissen

54e Minuut Grote kans Nelis, hij schiet net voor langs naast.

62e Minuut Door een sprint speelt Flo zich knap vrij en komt in scoringspositie. Helaas miste zijn inzet net het doel. Flo was overigens vandaag sprintend goed. Hij heeft aan zijn snelheid gewerkt en dat betaalt zich nu uit. Trainen doe je voor jezelf.

64e minuut Iepst neemt een vrijetrap vanaf 30 meter en schiet ‘rakelings’ naast.

67e minuut Nelis gaat op avontuur in de zestienmeter en wordt naar de grond gewerkt. Penalty oordeelt de warrig leidende scheids. Jan Seuren schiet hem zoals Stam ooit bedoelde onberispelijk hard in het dak van de goal. 3 – 1.

77e Minuut Gua stifje, helaas niet raak. Vaker naar Donny vd Beek kijken, maar dan wel scoren.

80e Minuut Grens heeft een zware dag. Kind wil hem een hart onder de riem steken “Als grensrechter kun je het nooit goed doen en daarom moet je nooit vlaggen”. Dit kwam niet bemoedigend, maar beledigend binnen bij de grensie en Kind kreeg wat opmerkingen aan zijn adres.

83e minuut Glennie glijdt met een spectaculaire sliding door de benen van de tegenstander ‘een panna met het lichaam’ en scheurt daarbij zijn anus.

 

In de 90e minuut fluit de scheidsrechter de pot af. Orion pakt de eerste drie punten van het seizoen en komt daarmee op 4 uit 2.  Dit is de beste seizoenstart ooit in de 2e klasse. Hiermee behaalt Orion de 2e plek op de ranglijst. En toch voelt iedereen in ons team dat we nog zoveel beter kunnen. Mooie dingen staan te gebeuren! Na de wedstrijd aten we bij ons sponsor Café Van Ouds mosselen en dronken we alcohol. Dit café is heel leuk ga er heen (plein 1944 en dan richting grote markt 20 meter lopen, en dan zit ie aan de linkerhand).

King of the match: Niek ‘Gua’ Goris

 

Spero 3 - Orion 3

Vrienden, familie, voetbal; het is weer zo ver!

We mogen weer aftrappen met het eerste verdiende wedstrijdverslag. Ik ben daar blij mee. Het was afgelopen zondag weer een vroege zondag. Maar hee, dan heb je wat aan je dag he! De scherpte was er nog niet bij iedereen. Twee kinderen besloten direct naar de vijand te reizen en kwamen te laat. Zij kregen hiervoor een welverdiende plek op de bank. Shit! En ook nog eens geen sokken. 

We zagen gelukkig wel wat gretigheid bij de warming-up. Nigua was aan het dartelen, T-one dook zich warm en Nelis testte de snelheidsmeter nog een keertje. We gingen terug naar boven, in onze nog-niet-gesponsorde kleedkamer in het nieuwe gebouw van Spero. Gameplan: lekker voetballen. 

1e helft

De scheids blies op zijn fluit en we startten de wedstrijd met passie. We waren gretig, heel gretig. Vooral Tepel viel in het oog van de verslaggever. Dit kan ook zijn omdat er een felle zon scheen in de kleine oogjes van de bankspelers en Tepel dichtbij de bank speelde op de rechtsback positie. Desalniettemin spreken de statistieken boekdelen: binnen 15 minuten stond Tepel’s teller op 8 afgepakte ballen. Dit gaf ons veel controle. We merkten al snel dat Spero niet van ons kaliber was en we domineerden het spel. We zochten echter te snel naar beslissende passes en dit zorgde voor slordig spel. Iep had dit al snel door en informeerde zijn vrienden, familie en voetbal: “We spelen te snel de moeilijke bal, laat de bal meer rondgaan”. Uw verslaggever is het hiermee eens. Stel je maar eens voor: als je teamgenoten aan de zijlijn staan en de vijand dekt kort, dan staan zij ook aan de zijlijn. Gevolg: er ligt meer ruimte in de zones voor de steekpaas. Hoe krijgen we de tegenstander ook aan de zijlijn? De bal snel laten rondgaan. Conclusie: hou het tempo hoog en zoek niet naar de beslissende steekpass. De beslissende steekpass is niet iets dat je kunt zoeken, het is iets dat je vindt (Bos, s., 2019). 

We doen dit steeds beter en worden steeds gevaarlijker. We vinden de steekpass! We lanceren Nelis en hij dribbelt de rechterzijkant van het strafschopgebied in. Hij geeft de bal voor en zijn vriendelijke vijand schiet hem erin: de nummer 17 van Spero. 1-0. De motor begint te lopen, Gua draait leuk weg en schiet: de keeper pakt hem. We houden de tegenstander onder druk en schieten de bal over de zijlijn. De leuke kopbal van Dean (onze grensrechter) voorkomt dat de bal over de hekken gaat. Keurig. Ieps gretigheid maakt dat hij zijn tegenstander in duizend stukjes beukt. Hij hield er een schrammetje aan over en riep om vaseline. D’n Dave schoot ten hulp, maar verbood dubbel dippen. Jesse komt aan de bal en vindt de steekpass: Nelis komt alleen op de keeper af en schiet hem rakelings naast. Olaf roept: 5 euro in de pot. Het was geen makkelijke bal Olaf, maar Olaf heeft altijd gelijk.

Ruubski pegel komt aan de bal en geeft een prachtpass, hetzelfde maar dan mooier dan Frank de Boer in ’98. Nelis pakt de bal op zijn teen en maakt hem keurig af. 2-0. Een comfortabele voorsprong. We gaan rusten.

2e helft

We doen wat wissels: Seuren, Nielson en Stef’16 komen erin. Het Kind pakt een kwarje (net zoals een paar uur eerder?). We komen wat traag van start en maken wat foutjes. We verliezen de bal wat vaker op het middenveld. Spero kan rennen voorin en dit betaalde zich uit in twee doelpunten. Het stond zomaar weer 2-2. Had uw verslaggever dan voor niks aantekeningen gemaakt voor in het wedstrijdverslag tijdens de 1e helft? Nee natuurlijk niet. We hebben Nelis. Rustig blijven! Nigua wist dit ook en riep dit tijdens een corner die we tegen kregen:“Nelis zoeken”! Die stond geparkeerd aan de zijlijn. Onze luchtmacht won de bal, vond Nigua en gaf een magnefice pass op Nelis. Hollen, hollen, hollen en hij bracht ons weer op voorsprong: 3-2. 

We vinden weer controle en komen tot voetballen. Het Kind, die er inmiddels in is gekomen, gaat er overheen op de zijkant. Stef komt eronder, krijgt de bal van Het Kind, legt hem breed op Flo en deze man schiet hem er keurig in. Wat een teamgoal! Genieten! We voelden ons weer comfortabel. Zelfs onze krachtige, robuuste, centrale verdedigers begonnen te dartelen. Luuk Bos dartelde het middenveld op, deed een shuffle tussen 3 vijanden en speelde de bal breed. Iep kon dit ook. Hij maakte een rush naar voren, ging een één-twee aan en dribbelde het strafschopgebied binnen. Flo leidde de bliksem af, Iep liep door en schoof hem erin. 2-5. Lekker! Wat fijn om onze mannen zoveel plezier te zien hebben!

De spanningsboog van de scheidsrechter liep een paar minuten voor tijd ten einde. De man was erg sympathiek, iets te sympathiek voor de tegenstander. Nelis passeerde de keeper en de keeper hield hem vast. Iedereen zag dit, maar de fijne man gaf geen strafschop. Hij lachen, Spero lachen, wij verbaasd. Achteraf wij ook lachen hoor. Ik snap het morele dilemma ook wel: het staat 2-5, de pot is bijna voorbij en een rode kaart + penalty past niet in deze wedstrijd. Wij hadden natuurlijk graag een penalty gehad. Maargoed. De eerste 3 punten! Wat fijn! 

We genoten na de wedstrijd nog van een pilsje op het terras op Orion. We verzamelen a.s. zondag op het pondje richting Vlardingen. Ofzo? In ieder geval “het pondje”! Kunnen we weer lachen.

Man of the match: Nelis.