Onze spelers

Florian Willems
Juul van de Sande
Jesse van Eijden
Michiel van Teeffelen
Pieter Lenting
Jan Seuren
Danny Siteur
Niek Gorris
Dean Core
Tim van Eijden
Niels Rasing
Stef Bos
Luuk Bos
Niels Weeink
Thom von Oven
Kevin Koschmieder
Richard van den Brink
Ron van Dinteren
Rick Labro
Tijn Verstegen
Matthijs van Camp

Teammanager:
Olaf von Oven

Programma

Laatste uitslagen

Stand competitie

Laatst bijgewerkt op: 19-4-2022

Topscorers:

Gua 1
Glennie 1


Assists: 
 

Jan 2

 

Spero 2 – Orion 2 (zondag 20 november 11:00)

Wedstrijddetails

0-1 Thom van Oven

0-2 Thom van Oven (assist: Nigua)

0-3 Dean (assist: Flo-Willie)

 

Elke keer bloemkool is niet lekker, daarom een keer iets anders. Onderstaand een interview met de Man-Of-The-Match Thom van Oven alias Johnno.

 

Omschrijf eens wat er door je heen ging bij die 1ste goal?

Er kwam een lange bal, deze nam ik aan op mijn borst. Ik keek links-rechts-links, alsof ik moest oversteken, er stond niemand vrij. Ik keek vooruit en zag de keeper op het randje van zijn 16 meter staan. Ik dacht ‘fackit’, ik probeer het en ik schoot. Toen de bal halverwege was, hoorde ik Rick achter mij roepen ‘DIE IS GOED GECK’. En hij zwabberde mooi over de keeper heen. 0-1.

Kun je iets vertellen over jouw celebration na deze goal?

Dit was afgesproken met Tim. Ik mocht spits beginnen en Tim kwam voor de wedstrijd naar mij toe ‘als je scoort moet je wel weten hoe je dit gaat vieren’. Het was gebaseerd op de Celebrations van Oranje (specifiek: Andries Noppert) die één dag eerder waren uitgekomen. Andries is erg lang, dus hij viert het door te kijken met een verrekijker naar beneden. Ik ben een stuk kleiner, dus ik dacht ik doe hetzelfde alleen dan kijk ik omhoog.

En de 2e goal, die omhaal?

Immeje gooide de bal in en Nigua kopte hem door. Wereld assist! Het deed mij denken aan Bataven thuis, toen was er ook een soortgelijke situatie dat ik de bal omhaalde en deze er bijna in ging. De bal kwam nu iets achter mij en ik dacht ik probeer het gewoon nog eens. Ik raakte de bal perfect, ik lag op de grond en hoorde achter mij ‘DIE GAAT ER GEWOON IN’ en toen wist ik genoeg. De euforie (en opluchting van de 0-2) was zo groot dat ik deze keer niet eens over een celebration heb kunnen nadenken.

Wil je nog iets kwijt over de relatie van jou en de (ietwat chubby) keeper van Spero?

Ik was getergd om hem te passeren. Toen het 0-1 stond, was er een ingooi waarbij de verdediger van hen ternauwernood de bal weg schoot. Ik zei tegen de keeper ‘heb jij even geluk, anders was ik er eerder bij’. De keeper was het er niet mee eens en dacht zelf eerder te zijn. Ik citeer: ‘jij kan er nog niet eens eerder bij zijn bij een bal van 40 meter afstand met jouw gewicht’. De keeper droop af als een huilend meisje.

Jij was de duidelijke Man-Of-The-Match, maar er speelde meer mensen goed. Wie vond je nog uitblinken?

Rick speelde erg goed. Het leek wel alsof hij zijn zevenheuvelennacht drift nog even doorzetten in onze wedstrijd. Volgend jaar misschien 15 KM ipv 7 KM Rick? Immeje was ook weer lekker op dreef aan de rechterkant en Tepel was zoals altijd erg belangrijk achterin door regelmatig de bal in de sloot of natoer te tetteren. Daarnaast verdient Florian Willems een compliment, hij viel in en behaalde een 100% kopduel score. Het was zelfs zo erg, dat de jongentjes van Spero het duel niet eens meer aangingen. Dit werd later dan ook beloond met een goede assist op Dean.

Dat brengt ons inderdaad bij de 3-0.

Ja, een geweldige goal van Dean Core. Wederom een ingooi, die dit keer werd verlengd door Flo-Willie. Een volley van Dean met buitenkant links eindigde als een doffe knal perfect in de hoek buiten bereik van de dikke keeper.

Over afgetrainde keepers gesproken, denk je dat Tijn er verstandig aan deed om de -voor hem laatste wedstrijd voor de winterstop- te keepen met een slijmbeursonsteking?

Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar dit bleek de juiste keuze. Mede dankzij hem, kon ik vandaag de show stelen. Ik zag de bui natuurlijk al hangen, dat ik zou moeten gaan keepen. Dan was dit alles nooit gebeurd. Dankjewel Tijn!

Was er nog een ander mooi moment tijdens de wedstrijd?

Ja, dat Jan Seuren de scheidsrechter om ver liep. Hilarisch dat alleen de scheids deze man kan stoppen.

En, dat Ron Piro kort voor de wedstrijd toch nog even vraagt of de scheids zijn push-meldingen op de telefoon wel heeft bekeken. Hopend dat de wedstrijd toch nog afgelast zou zijn.

 

Dan heb ik nog enkele vragen over jouw geschiedenis bij Orion en over jou als persoon.

Wat is jouw lievelingskleur?

Oranje van Oranje wit.

Lievelingsdier?

Sinds kort een hond; Flo afkomstig van Flo-Willie (daar komt het echt vandaan).

Lievelingstegenstander vanuit vroeger?

SPERO. Je geloofd het niet.. maar in de A1 speelde we een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tegen hun. Deze eindigde in een 0-0, maar door een beter doelsaldo werden wij daar kampioen. Vandaag weer twee wereldgoals gemaakt tegen hen en ik kan me eigenlijk niet herrineren dat ik ooit heb verloren van ze.

Welke teams heb jij allemaal gezeten in jouw carrière voordat jij bij Orion 2 kwam aanwaaien?

F2 F1 E1 E1 D2 D1 C1 C1 B2 B1 A1 A1 0rion3 (= huidige Orion2) Orion2.

Hoelang heb je al een seizoenskaart van NEC?

Sinds mijn 6e levensjaar. Inmiddels is het mijn 21ste seizoen. Favoriete speler dit jaar: Iván Márquez.

Weet jij naar wie ik dit interview straks moet mailen?

Volgens mij naar LuukBos, maar altijd Florianwillems@hotmail.com in de CC zetten.

 

Tot slot: waarom was je gister afwezig met zaalvoetbal toen jouw team tegen ons Orion-team moest (0-7 voor orion😉)?

Ik was ‘ziek’.

 

Bedankt voor jouw tijd Johnno!

 

Man-Of-The Match: Thom van Oven

 

 

Bennekom 2 – Orion 2 op 22 oktober

Welkom bij dit wedstrijd verslag, het is op waargebeurde dingen gebaseerd. Er is persoonlijk veel aan gedaan om dit verslag niet te hoeven schrijven, zoals penals veroorzaken, maar ik ontkwam er niet aan want je raadt het al, we wonnen. Tot zondag zeggen op de training was al meteen een kanneje want we speelde voor de afwisseling een keer op zaterdag. Deden we voor god, want die rust op zondag, ofzoiets. Als godenzonen gingen we dus de wei in vandaag.

Wil je weten wat de opstelling was? Mag wel. Paar leuke verrassingen ertussen!

Tinus

Nielson - Tepel – Luuk – Julio

Pieter (O23) – Janje – Ron Brandstichter – Doeke

Qua – Ali

Dure bank:

Fleuw

Glenny

Rick

 

Tegenstander natuurlijk al lang op het veld toen wij aankwamen, classic. Was in de openingsfase niks van te merken, behalve dat Bennekom de eerste grote kansen kreeg. Maar voor de rest waren we eigenlijk veel beter. Onze 3 veulens hadden daar een groot aandeel in. Doeke was Frenkie, Pieter was beeje Ekkelenkamp qua look and feel, Ali was echt heel snel weer. Bennekom komt op voorsprong, nadat scheidse niet fluit voor een duidelijke penal en hun counter via hun Leroy Sane wordt afgemaakt. Scheidsie, godve… nee mag niet het is godendag. God zag dit allemaal en gunde Orion een zeer terechte gelijkmakende via ons Ali veulen! Kopbal dacht ik. Pieter was een echt werkpaard vandaag (zou het door de naam komen?) met ook nog een goede pass in de benen. Hij geeft een mooie assist waarbij wie anders dan Ali afwerkt. 1-2.

Na de rust is er eigenlijk niks aan het handje, paar leuke wissels, zoals Rick en Glenny die erin kwamen. Orion veel gevaarlijker eigenlijk. Doeke speelt echt zo heerlijk, laat je echt verlangen naar toen je zelf nog veulen was. Wet van Murphy bestaat anno 2022 nog steeds en dus krijg je em om de oren als je de kansen zelf niet maakt én genakt wordt door scheidsie. Scheids geeft een penal aan Bennekom na een sliding van Tepel in de 16. Zij scoren vanaf 11 meter, dus 2-2.

We gaan de slotfase in, die leuk moet zijn geweest voor de neutrale toeschouwer. Niqua, die een zeer verdienstelijke pot speelde, maakt uit een corner 2-3. Maar terwijl de gedachten al afdwaalden naar de foe jong hai met ei, maakt bennekom in de laatste minuut 3-3. Nou snel penals dan, godve…!

Organisch ontstond er een lijstje met penal nemers waarbij ook Doeke en Pieter niet bang waren. De eerste pingel tegen Tinus nemen, ik zou het ook niet durven hoor, en die gozer van Bennekom blijkbaar ook niet want Tinus stopt em. Publiek erachter probeert Tinus nog beetje op te fokken, maar echt, MAAK EM NIET BOOS! Alle orion penal nemers deden het fantastisch, zonder druk, want je weet al dat je lekker te eten krijgt vanavond. Orion bekert door! En de chinees was een fantastisch toetje, waarbij we leerden dat eten mentaal is en met een knoepert van een buik naar huis gingen. Was em weer, tot de volgende!

 

Man of the match: Tijn & de drie veulens

 

 

Wedstrijdverslag Beekbergen 2 – Orion 2 1-2 18-09-2022

 

Geen gewone zondag, deze zondagochtend 18-09-2022. Ook al deed het weer anders vermoeden, het zou een mooie voetbaldag worden. Als bij een benefietwedstrijd verzamelen de sterren zich voor de uitwedstrijd tegen Beekbergen 2. Bijna ‘All Star-achtige’ vibes krijgen we ervan als we de selectie bekijken. Voor de meeste betekent het dat zij zich om 09:45u mochten melden op Sportpark Mariënbosch om vervolgens de weg te vervolgen richting Beekbergen. Ik zeg de meeste, Nigel de Jong had namelijk de persoonlijke voorkeur om thuis opgehaald te worden met een ontbijtpakket op zak. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal aangekomen bij V.V. Beekbergen wordt de opstelling bepaald. Een mix van stijliconen, modepopjes en spelers die simpelweg het gras opvreten is klaar voor de wedstrijd in de volgende formatie:

Opstelling 1ste helft:

     Manuel Neuer (Hein)

Stijn Vreven (Johno) Harry Maguire (Nelis) Jaap Stam (Immeje) Roberto Carlos (Nigua)

     Nigel de Jong (Matthijs)

  Arjen Robben (Glenny) Zinédine Zidane (Reece)

     Guti Hernandez (Tepel)

   Dimitar Berbatov (Ron) Luis Suárez (Janje)

 

Vol motivatie is de selectie naar buiten gegaan voor een warming-up om je vingers bij af te likken. Niets werd vergeten en je zag aan alles: dit team is er klaar voor! De bal ging vloeiend rond en in de afwerkingsvorm waren keeper en spelers allen in vorm.

 

1ste helft:

Na een iets verlate aftrap is de wedstrijd van start gegaan. Orion 2 nam eigenlijk meteen het heft in handen door het balbezit op te eisen. De eerste fase van de wedstrijd was in balbezit wat aan de afwachtende kant. De tegenstander werd vanaf de doeltrap wel meteen vastgezet en gedwongen tot de lange bal. De solide verdediging was in de lucht heer en meester. In de loop van de 1ste helft begonnen vooral Maguire en Robben elkaar te vinden. De kenmerkende lange bal van achteruit naar rechtsvoor werd gegeven. Tot 2 keer toe wist Arjen naar binnen te komen en uit te halen. 2 keer net over het doel, maar de tegenstander was gewaarschuwd: dat is een linkspoot! Orion liet zich eigenlijk iets te vaak verleiden tot de lange bal, die moeilijk te geven was op het natte, gladde veld. Na een minuut of 20 kwamen de opkomende backs en het middenveld meer in hun spel. Dit resulteerde dan ook in een aantal kleine kansen. Een ‘Roulette de Zidane’ van ‘the man himself’, gevolgd door een schot over het doel. Een omhaal van Guti rakelings naast. Een kans van Berba na een teruggelegde bal door Luis. Het bleef bij enkele speldenprikjes. Tot op slag van rust Zidane door het middenveld soleert en na een kaats de bal, met een beetje hulp van Grandel, in de hoek legt. Het rustsignaal volgde al snel. 0-1.

 

Opstelling 2de helft:

Manuel Neuer (Hein)

Denzel Dumfries (Ron) Patrick Pothuizen (Niqua) Harry Maguire (Janje) Roberto Carlos (Flo)

     David Beckham (Nelis)

  Arjen Robben (Luuk) Zinédine Zidane (Pieje)

     Guti Hernandez (Johno)

   Luis Suárez (Immeje) Michiel Kramer (Julio)

2de helft:

Met een aantal wisselingen trad Orion aan in de 2de helft. We konden op het begin eigenlijk spreken van hetzelfde spelbeeld. Orion probeert aan te vallen en kansen te creëren en het wordt de tegenstander onmogelijk gemaakt om op te bouwen. In balbezit werd er wat minder gekozen voor de lange bal. Tot heel veel grote kansen leidde dit niet. Tot Orion een corner kreeg. Arjen Robben leek in een vlaag van verstandsverbijstering even vergeten dat hij linksbenig was. Met zijn rechterbeen wil hij aanleggen voor een corner van de linkerkant. Tot de bank hem herinnert dat hij een linkspoot is. Wat volgt is een perfect aangesneden corner die feilloos wordt binnen geknikt door Guti Hernandez. Haarband of niet, deze bal zit erin, 0-2. Grote kansen kwamen hierna niet echt meer voor Orion. Beekbergen nam iets meer risico in de opbouw. Orion verslapte tegelijkertijd iets. De concentratie nam wat af. Echter creëerde Beekbergen zelf niet echt kansen. Toch werd het 1-2. Keeper Manuel staat zoals gewoonlijk ver voor zijn doel om deel te nemen aan het spel. Manuel wil openen aan zijn rechter zijde, raakt de bal verkeerd en de drukzettende spits van Beekbergen krijgt waar hij op hoopt. De onderschepping is een feit en hij kan doorstomen tot links in de 16. Een laatste reddingspoging van Harry en Manuel is tevergeefs, 1-2. De wedstrijd wordt wat slordig, maar de échte dreiging blijft van beide kanten uit. In de laatste minuut van de wedstrijd geeft Orion onverhoopt nog een corner weg. De bal wordt ingedraaid door Beekbergen en tot schrik van de Orion-verdedigers wordt de bal rakelings naast gekopt. Het eindsignaal klinkt direct. Orion komt uiteindelijk met de schrik vrij in een wedstrijd die ze eigenlijk eerder in het slot hadden moeten gooien.

Het bekeravontuur gaat nog even door voor Orion 2. Met 9 punten uit 3 wedstrijden kunnen ze vooruit kijken naar volgende ronde. Wordt vervolgd. Cupfighters!

 

 

 

 

Orion – Robur Et Velocitas 2 - 0

Vandaag werd de dag gestart met een teambespreking bij huize van Eijden, geheel verzorgd met een uitstekend ontbijt. Dit alles met als doel om de afspraken voor het komende seizoen weer te bespreken en er voor te zorgen dat ‘iedereen het komende half jaar in ieder geval zijn bek houdt’ 😉. Zo gezegd, zo gedaan. Het team streek neer in de zonnige achtertuin en ging even heerlijk achterover zitten voor een betoog van onze Jesse. Gelukkig zaten Gua en Glennie erg strak op de tijd, zodat we nog op tijd konden arriveren op Orion.

Aantal noemenswaardigheden:

  •        Gua dacht te kunnen gaan profiteren van de ruime rijkostenvergoeding en bood ’s nachts al zijn diensten aan voor de uitwedstrijd naar Apeldoorn, maar gelukkig was onze kersverse vader Flo alwéér wakker om 4 uur om Gua erop te attenderen dat we toch thuis speelden vandaag.
  •        Mattha lapt tot dus ver alle regels aan zijn laars, zou hij na deze bespreking zijn leven gaan verbeteren of wordt hij onze nieuwe vlagger?
  •        Het rijmschema wordt AB BA
  •        Gua stelt voor om een kwartiertje later te verzamelen, misschien een kwartiertje eerder naar bed?

Opstelling:

                      Tijn

           Johno       Reece

Pieje                              Tepel

                  Nielson

Mathijs                         Rick

                    Stef

             Fleuw       Nelis

Na een zorgvuldige warming up, stond de eerste competitiewedstrijd op het programmategen de oudste club van Gelderland; ‘Robur et Velocitas’. Op een zonnig sportpark, ideale omstandigheden voor onze vedettes om het weer eens te gaan laten zien.

Robur begon erg sterk aan de wedstrijd, het won de tweede duels en wist zich goed combinerend door de defensie van Orion te werken. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Na een minuut of 20 kwam Orion wat beter in de wedstrijd; er werd hard gewerkt voor elkaar, maar de ballen werden te snel ingeleverd, waardoor aan het rennen geen einde kwam. Mattha heeft dit geweten; onze jonge telg wist de rand van het veld niet te halen (zal vast niet met de avond ervoor te maken hebben gehad). Het enige wapenfeit van Orion-zijde was een schot van Stef dat werd geblokt. Robur was er het dichtst bij nadat vanuit een scherp aangesneden corner goed werd ingekopt, maar deze bal werd van de lijn gehaald.

Met 0-0 op het bord een goede uitgangspositie voor de tweede helft. Tijd om de wedstrijd naar onze hand te zetten; te beginnen met een aantal omzettingen; Glennie voor Labro, Gua voor Stef, Janje voor Flo en Juul voor Pieje. Mattha doet een stapje terug en gaat op de rechtsback voetballen, ’s nachts een vent, ’s middags een vent.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Orion domineerde, wist de ballen wat beter vast te houden en viel gecontroleerd aan. Via het middenveld werd rond de 65ste minuut Janje bereikt; een goed vervolg van Glennie leidde uiteindelijk tot de eerste goal van de wedstrijd. Met een man in zijn rug wist hij de draai te maken om vervolgens in de korte hoek te scoren. Een minuut of 10 later was het opnieuw Janje die de bal kreeg. Via een lob wist hij Gua te bereiken. Dat je voor een doelpunt niet perse vroeg naar je bed moet bewees hij maar weer eens, met een heerlijke volley schoot hij de bal onberispelijk in de korte hoek. Een aantal minuten later was het Robur dat leek te gaan scoren, maar de bal werd opnieuw van de lijn gehaald en ook de rebound ging niet in het netje. In het restant van de wedstrijd vond Jan nog een x de paal en Nelis zag zijn verdwaalde voorzet op de lat belanden, maar verder voetbalde Orion de wedstrijd rustig uit en bleef het bij 2-0.

Na de winst op Robur staan we boven aan! Eens zien hoe lang we dat kunnen volhouden.

Goals: Glennie (1x), Gua (1x)
Assists: Janje (2x)

Orion 2 - OBW 2     5-2

Weet je waarom zondag zo'n fijne dag is? Omdat je op zondag lekker mag voetballen met je vrienden. Weet je wat zondag een extra fijne dag maakt? Als je wakker wordt, naar buiten kijkt en de zon ziet doorbreken. Voor Flo bestaat er geen twijfel, hij besluit met de fiets te komen. En hij praat voor velen. 
 
Een ochtend die meteen al geestverruimend begint. Kun je vlaggen in een scootmobiel? Niet weten is wijsheid. Stef, kun jij 90 minuten spelen? Hangt ervan af waar ik speel. Is Jesse écht geopereerd? Door de stuiterende bal van johno weten we nu van wel. Kun je spelen met tijd? Nigua weet dat dit kan. 
 
Ook de rest van de zintuigen worden al snel geprikkeld. De geur van bier, omgezet in gas, is snel herkend. Terwijl Jesse zich al verontschuldigd bij OBW voor het gebrek aan ruimte voor de warming up, blijken ze tevreden met weinig. Een prachtige bescheiden en nederige instelling van onze bezoekers. Wat leuk dat we vandaag met hun voetbal mogen spelen! 
 
*Opstelling: *
Nelis, Qua; 
Fleuw; 
Stef, Janje, Tepel , Dean; 
Luuk, Johno, Reece;
Tijn 
 
Bank: 
Rick 
Pieje 
Kind 
 
'Komop Orion, lekker zonnetje' brult onze aanvoerder. De rest knikt instemmend. Een merel fluit en de wedstrijd is begonnen.  
Het is vandaag de kracht van herhaling. Want je weet, Nelis gaat diep en vervolgens gebeuren er dingen. Dingen waarvan je hoopt dat ze eindigen in het netje. Daar gaan we dan. De 1-0, nelis gaat diep, flo drukt af! Ja, ja, ja. Voetbal! Ohjee tikkie takka van obw, kap, draai, schiet en.. obw komt op 1-1. Nu wij weer! De 2-1, nelis gaat diep, en.. nelis scoort! Zo Duits zijn wij, zatatata, fernsehen, kugelschreiber! Of gua er ook eentje prikt? Ja want nelis gaat weer diep en gua tikt de rebound binnen. 3-1. Oh wat zijn we Duits, had ik dat al gezegd? Kevin Koschmieder, wie gehts, wo bist du? Haus am see! Hé Rubski is er ook vandaag, lekker in het zonnetje langs de kant, leuk Rubski! 
 
Het is rust en we gaan wisselen. Tepel en Johno eruit, Rik en Deanie erin. Johno heeft zin om te vlaggen, wat mooi om te zien! 
 
Zul je net zien, mis je de 4-1. Belangrijke goal ook wel! Wie scoort er vraag ik aan Glennie. Geen verrassing, Nelis ging diep en scoorde een te korte terugkopbal van hun nummer 2. Nummer 2 niet zo goed! Wist je dat exact op deze dag 109 jaar geleden de titanic uit de havens van Southampton vertrok. Onlangs is de titanic ook in de theaters verschenen als musical. Waar was Julio vandaag eigenlijk? Ho shit, obw maakt 4-2 nadat de veldspelers van Orion 2, net zoals ik, even aan het dagdromen waren. Obw op dat moment veel meer in het 'nu'. Niet gek met een trainer die veel coacht op bewustzijn: 'Kijk om je heen!'. Toch laten ze zich weer verrassen. Nelis dribbelt op de achterlijn en geeft een knappe pass op flo, 5-2. Zat! 
 
Tijdje later fluit de merel voor het eindsignaal. Er wordt boven nog een lekker zondag sappie gedronken, met bijvoorbeeld een vlam panini. Weet je waarom die zo lekker smaken? Omdat je de winnaar van de wedstrijd bent en 3 punten in je zak mag steken. 
 
Man of the: Smaakt naar Ketchup

 

SML 2 - Orion 2     0-3

SML uit.. De wedstrijd begon eigenlijk al zaterdagavond. Tijn, onze normaal zo gretige en betrouwbare keeper liet weten de hele avond al boven de wc te hangen. Slecht nieuws, aangezien we geen 2e keeper hebben en dus mogelijk een van onze ster(veld)spelers in de goal moeten zetten. Kleine tegenvaller. Maar gelukkig hebben we Piejje, die als kers op de taart zaterdag om 3.00 ’s nachts een appje in de groepsapp stuurt, waarin hij zichzelf afmeld. Ik citeer: ‘’Ik ben op de een of andere manier in nog in Den Bosch. Denk eigenlijk niet dat ik op tijd in Nijmegen ga zijn morgen ochtend’’, gevolgd door een opmerking van de normaal op zondag altijd fitte Nigua om 04.21(!) ‘Piet, kom op!’ Na veel heen en weer gebel in de ochtend hebben we Piejje uiteindelijk op kunnen halen op station Arnhem én hebben we een keeper van 15 jaar oud weten te regelen. De 2 e jongste speler ooit in de geschiedenis van dit team; Tijn.

Toen moest de wedstrijd nog beginnen…

Opstelling:
Tijn
Kind – Johno – LuukBos
Immeje - Tepel – Seuren - Reece
Flo
Nigua – Nelis

Wissels:
Houdeanie
Piejje
Julio
Stef16

1e helft:
Eerste helft gaat gelijk op. Het voetbal is kwalitatief niet hoogstaand en er vallen redelijk vaak wat ruimtes op het middenveld. Het lijkt alsof we nog een beetje wakker moeten worden. Gretigheid spat er nog niet vanaf. Tepel is hier een mooi voorbeeld van die rond de 20e minuut even met de handen in zijn zij gaat staan in de middencirkel: even bijkomen. Na wat geschreeuw van Johno hier en daar wordt de boel wat opgepept. Tot in de 25e minuut nog weinig kansen voor beide partijen, op een kopballetje van Immeje na op een goede corner van Seuren. Een vd hoogtepunten is dat Johno na wat woorden vanuit de bank van SML (‘hij weet het niet’) even de drukzettende man de verkeerde kant op stuurt. Hier genoot hij van en dat liet hij de bank even weten. Vlak daarna krijgt Seuren een mogelijkheid na een mooi overstapje van Flo. Helaas kwam het niet verder dan een rollertje in de handen van de keeper. Niet veel later veroverd Tepel de bal op de helft vd tegenstander na goed druk zetten, waarna Seuren de bal meeneemt de 16 meter in. Hij loopt op de keeper af, maar heeft oog voor Nelis en legt het balletje breed. Nelis maakt hem zakelijk af met zijn linker rechtsonder in de hoek: 1-0 Orion. Rond de 35e minuut bevindt de voorhoede van Orion zich weer in en rondom de 16 meter van SML. Na onreglementair leunen van de tegenstander op Nigua, wordt er gefloten voor een penalty. Seuren legt aan en schiet hem met de wreef over de grond dwars door het midden, 2-0 Orion. Rond de 40e minuut nog een aardige mogelijkheid van SML, maar Tijn keek de kopbal van de tegenstander op de lat. Niks aan de hand, rusten met een 2-0 voorsprong.

Wissels voorafgaand aan de 2e helft:
Dean – Nigua
Piejje – Immeje
Julio – Reece

2e helft:
10 minuten na de start vd tweede helft krijgt Flo een aardige kans, maar helaas eindigt hij op de paal. Vlak daarna wordt er mooi gecombineerd door Seuren en Flo op het middenveld, Nelis lanceert zichzelf, Houdeanie komt aan de bal, geeft hem mee aan Flo, maar helaas weet Flo weer het niet te vinden: recht in de handen vd keeper. Ongeveer halverwege de tweede helft legt de SML middenvelder aan voor een vrije trap van zo’n 20 meter. Er volgde een heerlijke vrije trap, normaal gesproken een 100% goal, die heerlijk gepareerd wordt door ons jonkie Tijn. Hij tikt de bal op de paal. Heel even was er opluchting, maar de bal komt voor de voeten van een SML speler 1 meter van de goal af. Normaal gesproken een 200% goal, maar ongekend klungelig werkt hij de bal NAAST. Niks aan het handje, we voetballen lekker verder. Hoewel SML de betere ploeg was de 2e helft kwam Orion er bij vlagen aardig uit. Zo lanceert Nelis zichzelf weer eens. Hij komt dreigend de 16 binnen, houdt wat SML verdedigers bezig en legt af op Flo. Flo doet een lekker kappie, keeper is gone en hij schiet de bal rustig binnen: 3-0 Orion. Her en der nog wat mogelijkheden voor SML, maar qua goals gebeurt er niks meer. Stef valt nog in Voor Tepel en doet dit solide. Lekker 3 punten mee naar Nimma vanuit Arnhem, dik verdiend, en weer 2e in het klassement, zat!

Bijzonderheden:
-Immeje wordt gecomplimenteerd (ligt eraan hoe je het bekijkt) door een welgemeende vraag: Hou oud ben jij? De buitenspelers van SML stond er van te kijken dat hij zóveel kon lopen én grijs haar had. Het gerust stellende antwoord van Tim: ‘Ik ben pas 30’. De SML-speler leek hem iéts ouder geschat te hebben.
-Trainer SML neemt contact op Johno met de vraag of Nelis en Johno bij SML 1 willen spelen.

 

Orion 2 – Union 2 (24-03-2022)       9-1

De lente is begonnen! Wat een prachtige, zonnige dag was het op deze donderdag, dat maakt iedereen vrolijk. En dan ook nog een avondpotje tegen Union om het af te maken, meer kunnen we niet vragen.

Door de vele blessures binnen het team is het de afgelopen weken aan de technische staf om iedere keer weer een team op de been te krijgen voor Orion 2. Dat lukt iedere keer, en hoe! Hulde aan Jesse hiervoor. Als ik Royal Antwerp was geweest was ik toch voor de veiligere keuze gegaan en had ik gewoon J. van Eijden aangetrokken, maar wie ben ik.

Orion begon als volgt aan de wedstrijd:

Ischa - Vince - Nelis
Flo
Julio - Teepel
Sjoerd – LuukB – Johno–Immeje
Tijn 

Vanaf het begin van de wedstrijd zat Orion lekker in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en er werd voor elkaar gewerkt. Heerlijk om te zien. Met de snelle buitenspelers Nelis en Ischa kon Orion meteen dreigend zijn, en menig Orion speler werd ook verrast door de snelheid van spits Vince! De 1-0 leek een feit te zijn toen Ischa een mooie actie maakte en de bal randje 16 opzij legde voor Julio, die schoot de bal zuiver en hard in maar de bal spatte uiteen op de lat. Lajje cola. Flo trof later ook nog eens de lat na een goede voorzet vanaf links. Het duurde eigenlijk te lang voordat de 1-0 viel, maar Orion werd er niet zenuwachtig van. 

Rond de 30e minuut versierde Johno (met wat theatersaus) een vrije trap aan de rechterkant van de 16 meter van Union. Hij legde zelf aan voor de vrije trap en schoot de bal héérlijk hoog en strak in de rechter hoek. Eindelijk de verdiende 1-0! Daarna ging Orion vrolijk door, met name Nelis bleef maar diep gestuurd worden en werd daarmee keer op keer gevaarlijk. De 2-0 kwam dan ook doordat Nelis de bal aflegde nadat hij de achterlijn haalde. Stan was de gelukkige om de bal te mogen afmaken!
Later in de 1e helft gaf Stan een goede, strakke voorzet op het hoofd van Flo maar die kon niet op goal koppen. Het lukte Orion om voor rust nog de wedstrijd op slot te gooien, Ischa werd weer eens op links diep gestuurd en zocht zijn man op snelheid op. Op het goede moment dribbelde hij naar binnen en legde hij met zijn rechter de bal in de lange hoek: 3-0!

In de rust gingen Julio en Immeje eraf voor Luuk O en Kind. Als we zo door speelden kon het wel eens een mooie uitslag worden. Vlak na rust sloeg Nelis meteen toe, hij zette druk op de verdediging en met zijn snelheid verraste hij ze (zou je niet verwachten na de 1e helft). Hij snoepte de bal af en zette de 4-0 op het scorebord.

Wat hierna volgde was een masterclass in spits zijn van Stan. Hij maakte 4 goals achter elkaar. 2 op aangeven van Nelis, 1 rebound na een schot van Nelis dat op de paal kwam, en 1 kon hij intikken na een scrimmage op de doellijn. Hij kon met zijn totaal van 5 goals zijn record bij Orion niet evenaren, dat record blijft op 6 goals staan. Tussen de reeks goals van Stan door wist Union ook nog te scoren. Orion liet veel te veel ruimte op het middenveld waardoor Union kon toeslaan om de eretreffer te maken. De laatste goal van Orion kwam op naam van Flo. Hij hoefde de bal alleen maar in een open goal te werken nadat Levi de bal voor hem opzij legde. 9-1! Wat een prachtige uitslag!

Nog enkele zaken die benoemd moeten worden:

- De verslaggever ter plaatse heeft door de vele goals zijn herinneringen niet helemaal scherp meer.
- Sjoerd was vandaag een beest in de duels en speelde een heerlijke pot.
- De lange ballen van achteruit van Johno op Nelis en Ischa waren vandaag niet te verdedigen door Union.
- Het leek wel alsof we op gras speelden, want Teep was on fire!
- De support van de corona toeschouwers Stef en Jesse + vrouwen langs het spoor was genieten.
- Avondpotje is toch wel lekker hè
- Reeksje

 

Spero 2 - Orion 2         1-2

Na een gezellig (vrienden)weekend stonden de mannen al vroeg weer fris en fruitig op het veld. Een enkeling moest uit z’n bed getrokken worden en er moesten nog wat vergeten voetbalschoenen opgehaald worden, maar ook dat kwam weer goed. Ondanks de goede eerste seizoenshelft was het Orion nog niet gelukt om een wedstrijd in 2022 over de streep te trekken. Hier werd door Jesse dan ook nog even goed op gehamerd – een 3 punten wedstrijd die het verschil kon maken tussen plek 2 en plek 10. De tactiek werd nog maar weer eens voorgelegd en de looplijnen uitgetekend. Vandaag niet Tijn, maar Hein op de goal. Naud weer in de basis en ook Pieje aanwezig, die helemaal uit Dinxperlo kwam om de gelederen te versterken. Gestart werd als volgt:

Hein
Tepel, Johno, Luuk;
Reece, Naud, Fabi, Julio;
Janje;
Niqua, Nelis;

Wissels:
Tim, Fleuw, Pieje (Ben)

Op een zonnig sportpark was het Orion dat aftrapte. De wedstrijd begon rustig met hier en daar wat lange ballen over en weer, maar Orion had de wedstrijd goed onder controle. Het eerste kwartier leverde dit aan beide zijdes weinig echte kansen op. In de 20ste minuut was het een goed combinerend Orion dat tot de eerste echte grote kans kwam. Na een combinatie op het middenveld stuurde Qua met een bekeken steekbal Reece weg. Zijn voorzet belande voor de voeten van Nelis, maar het schot werd geblokt – al dan niet met de arm – door de vliegende keep van Spero. Spero werd wakker en kreeg daarna wat meer de overhand. Dit leverde een aantal gevaarlijke corners en kansen op, maar de meeste doelpogingen misten kracht en precisie; daardoor een makkelijke prooi voor Hein. Rond de 30ste minuut was het opnieuw de ‘sterk’-spelende Qua die de bal voor zijn voeten kreeg. Helaas werd zijn schot geblokt door Naud – die vandaag letterlijk overal tussen zat. Rusten met 0-0 dus.

Met de bemoedigende woorden ‘als je goed gaat ingooien dan win je’ van Jesse in het achterhoofd begon Orion de 2e helft met veel vertrouwen. Opnieuw een zelfde soort spelbeeld met vooral ballen van achteruit. Orion werd vooral gevaarlijk door acties van Nelis, maar echte kansen leverde het nog niet op. Rond de 60ste minuut was het Spero dat op voorsprong leek te komen, maar Hein stak hier met katachtige reflexen een stokje voor. Nadat Orion van de schrik was bekomen leek er weinig aan de hand. Luuk probeerde de tegenstander nog te imponeren met een akka, maar toch was het Spero dat op voorsprong kwam. Na te laat doorstappen en wat miscommunicatie achterin lag de bal ineens in het netje, 1-0.

Aanvoerder Luuk maakt plaats voor Pieje. Het ingooien werd goed opgepakt, maar het resultaat bleef nog even uit. In de 70ste minuut mocht Johno aanleggen voor een vrije trap. Van een meter of 50 streepte hij de bal slim op het hoofd van de #5 die de bal meedogenloos in de kruising van zijn eigen goal kopte, 1-1. Ook credits voor het druk zetten van de goed spelende Tepel.

Al snel daarop was het Nelis die met een slalom 5 man voorbij liep en vervolgens ook nog de bal bij de juiste kleur wist in te leveren. Jan tikte beheerst raak en zette daarmee Orion op voorsprong, 1-2. Dit was dan ook de eindstand.

Man of the Match: Hein, maar ook Naud en Nelis deden een goede gooi

 

Orion-2 – VDZ-2, 31 oktober 2021

Lang werd ernaar uitgekeken: de Orion 2021 Vrouwendag. Vooraf was bar en boos voorspeld, , maar de hapjes die voor de derde helft waren georganiseerd, en vooral de drankjes dan, zouden veel goed gaan maken. Zowel de mannen als hun vrouwen (vriendinnen of moeders) werden met de dag meer gespannen! Belangrijk was om op tijd aanwezig zijn. Laatkomers zou het twee pitchers bier en een schaal bitterballen kosten.

Orion-2 (eerste op de competitie lijst) speelde tegen VDZ-2 (de hekkensluiter) – wij snappen dat je dan je vrouw wilt uitnodigen. Moeder Saskia was door zoon Niek (Nigua) uitgenodigd om zijn vrouw te zijn. Dankzij corona mocht Orion-2 zelfs op het hoofdveld spelen (De tegenstander van ‘t eerste moest afzeggen vanwege een besmettingsgeval). En natuurlijk was iedereen er op tijd.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de vrouwen over de aanwezige spelers verdeeld en togen ze in optocht naar de Orion-2 kleedkamer. Daar kregen ze een roos in de hand en werd hen een slinger omgehangen. De scheidsrechter zei dat het om het spel ging en niet om de vrouwen. Een vreemde opmerking – zeker omdat de scheids ook zijn vrouw meegenomen had en daar soms meer aandacht voor leek te hebben dan voor de wedstrijd.

Met bloem en slinger gingen de vrouwen hand-in-hand met hun speler het veld op. Na de begroeting line-up mochten ze snel weer terug naar de tribune… Alleen Yara van Eijsden deed nog even voor aan de mannen voor hoe je door de VDZ-2 verdediging diende te breken.

Dat advies sloeg blijkbaar heel goed aan. De wedstrijd was nipt begonnen, of Orion zette al de 1-0 op het scorebord. Niels (Nelis) scoorde mooi op aangeven van Thom (Jonno). Die eerste twee minuten waren de meest boeiende minuten van de wedstrijd…. Misschien was het moment dat het scorebord naar de Filistijnen ging nog een hoogtepunt. Na 11 minuten werd het uit-gescoord.

Er werd hoog gevoetbald, maar het was geen hoogstaand voetbal. Veel ballen belanden buiten het veld of zelfs buiten de club op straat (Davy bedankt voor het teruggooien!). Er werd hard gewerkt en gezwoegd, maar het leverde erg weinig op. De precisie miste. De passes kwamen niet aan. Gelukkig gold dat ook voor VDZ-2, maar ze bleven aandringen. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer het billenknijpen werd. Zou Orion de drie punten nog succesvol kunnen verdedigen? Op het eind zat het publiek vol aandacht en luidkeels aan te moedigen.

Rond de 75e minuut werd Danny (Glen) binnen de 16 meter getorpedeerd en moest van het veld gedragen worden. Eerste diagnose van Florian (Flo; gediplomeerd fysiotherapeut): iets met de knie – mogelijk meniscus. Wij hopen dat het erg meevalt en dat Danny weer snel het veld in kan. Toen hij op de bank in de kantine kwam zitten na de wedstrijd kon hij in elk geval alweer het bierglas goed vasthouden. Ook kwamen er hapjes en broodjes knakworst voor spelers en supporters. Met dank aan Tim en Niels (Nielson) voor de goede catering.

Ook al was de wedstrijd niet zo denderend als vooraf verwacht, de drie punten werden behouden en daarmee consolideerde Orion-2 zijn leidende positie in de competitie. Keeper Tijn had hierin een belangrijk aandeel. Hij had het druk met alle aanvallen richting zijn doel, maar hij liet geen bal door. Hij is onze nominatie voor Man-of-the-match.

Geschreven door: Saskia en Leon (Ouders van Niek)

PS: Een verslag schrijven als je pas achteraf daarvoor wordt gevraagd is zo makkelijk nog niet.

 

Trekvogels 2 – Orion 2 (Uitslag 3-6)

De derby tegen Trekvogels zorgt altijd voor wat extra spanning en motivatie bij zowel het publiek als de spelers. Ondanks dat Jesse op zaterdagavond nog speciaal aan de cola zat, moest hij helaas afhaken met een blessure. Fabi en Sjem kende nog wat problemen met de fiets maar uiteindelijk was daar om 12:00 het fluitsignaal van de wedstrijd.

Orion start met de volgende opstelling

              Tijn

     Pieje Fabi Rick

Stef  Janje  Dean  Sjem

              Gua

    Glenny     Nelis

Orion begon de wedstrijd uitstekend. Dit resulteerde in de 5e minuut in de 1e goal nadat Glennie de bal op Nelis speelde en hij de 0-1 binnen tikte nadat hij de keeper passeerde. Dat ze elkaar blindelings vinden werd al snel duidelijk. Zo scoorde Glenny de 0-2 op aangeven van Nelis. A la Neres en Anthony vierde ze deze goal. Niet veel later was daar wederom Nelis met een strakke voorzet en Glenny die de 0-3 scoort. Binnen het half uur werd het zelfs 0-4 en je raad het al. Het was wederom dit gouden koppel voorin. Deze keer een hoge voorzet van Nelis en Glenny die hard raak kopt.

De verdediging werd totaal dronken gespeeld door Glenny en Nelis. Later op de dag bleek dat enkele verdedigers zijn gespot om de handtekening van Glenny te vragen.

De scheidsrecht kreeg zelfs medelijden met Trekvogels en gaf wel heel erg makkelijk een penalty. Gelukkig staat daar Tijn in de goal. Zelf beweerde hij al een penalty killer te zijn maar nu kon hij het bewijzen en dat deed hij. Het bleef 0-4. Rick moest inmiddels het veld verlaten door een blessure en werd vervangen door Kind.

Na de 0-4 deed Orion een stapje terug en hierdoor kwam Trekvogels steeds meer in het spel. Zo werd het voor rust nog 1-4 en 2-4 waarmee de spanning in de wedstrijd terug kwam. In de rust werd Pieje vervangen door Julio.

Bij Trekvogels blijkt ook een spits rond te lopen die het net makkelijk weet te vinden. De wedstrijd werd weer spannend, 3-4. Echter geen paniek bij Orion. Niet veel later geeft Sjem een schitterende pass op Nelis die zakelijk de 3-5 binnen schiet. Janje werd nog vervangen door Flo. De wedstrijd werd vervolgens beslist door Glenny die zijn 4e van de dag binnen schoot 3-6. Wederom na een pass van Nelis.

DE BERG IS VAN ONS

3 punten in de tas en ook de koppositie weten te pakken. Dit moest gevierd worden en dat werd dan ook gedaan tijdens de bockbierentocht.

Man of the match: Glenny en Nelis

 

 

 

Silvolde 2 - Orion 2 (1-2)

Voor sommigen begon de wedstrijd al op zaterdagavond. Nelis en Glennie gingen gezellig samen kauwen op een feestje. Ze konden hier rekenen op de goede zorg van barteam Fabi en Sjembek, die al vroeg begonnen met watertjes schenken. Het barteam had alles in kannen en kruiken… op de vooravond. Toen Jesse hen de ochtend erna opbelde met de vraag waar ze bleven, reageerden ze met een oorverdovende stilte. Helaas was niet iedereen al om 08:15u verzameld bij de maccie stad.

Anderen gingen ook direct naar de Munsterman. Eenmaal aangekomen op het sportpark van Silvolde was de stemming goed. Glennie en Nelis zaten tevreden met een koffietje. Piejje masseerde de kaakspierpijn er nog eventjes uit. Stef16 liet tevreden een foto zien van de deftige WC-papier-houders, waar het clubsymbool van Silvolde op stond. Zelfs hobby-poeper Mart had dit nog nooit meegemaakt. Voor de mensen die Mart nog niet zo goed kennen: dit zegt wat.

Goed, we gaan voetballen. Om te beginnen met de opstelling:

Tijn

Tepel Fabi Kind

Piejje Janje Praten De Witte

Dean

Nigua Stef16

Reserve

Fleuw

Nelis

Glennie

Sjem

1e helft

Orion trapte af en merkte al snel dat Silvolde graag de bal wilde hebben. Erg gevaarlijk wisten ze echter niet te worden. Een paar kleine kansjes, waar Tijn de hoofdrol opeiste. Hij pareerde elk offensief dat zijn kant op kwam, waaronder een gevaarlijke kopbal uit een corner. Het balbezit was voornamelijk voor de vijand. Juist wanneer Silvolde zich comfortabel begon te voelen, sloegen wij zelf genadeloos toe. Nigua en Piejje vonden samen ruimte op de rechterzijkant van het veld. Na een succesvolle een-twee kreeg Piejje ruimte voor een voorzet. Hij krulde deze in het gat dat Stef opentrok voor Jesse, waar Jesse de bal keurig binnenschoot. ‘Net zoveel doelpunten als Nelis gemaakt, nog nooit gebeurd!’ riep hij euforisch. 

De spelers van Silvolde keken elkaar wat verward aan, maar laadden elkaar weer op en trapten af. Orion zakte in en loerde weer lekker op de counter, net als een stel Duitse honden. Na een half uur spelen kregen we een vrije trap op de helft van de tegenstander. Gua en Fabi keken elkaar aan en maakten gebruik van hun telepatische gaven. Fabi gaf een wereldbal bij de tweede paal, waar Gua met een kleine schrampst de 0-2 binnenkopte. Juichen, juichen en juichen deden we met zijn alle! 0-2 voor, koud, vroeg, uit, op gras, zonder enig balbezit. Beginnen we nou toch volwassen te worden? 

Rust

We wisselden 3x. Piejje, Nigua en Stef16 verlieten het veld voor Sjem, Nelis en Glennie.

2e helft

We begonnen de tweede helft ijzersterk. We hadden de bal, waren gevaarlijk voorin met onze nieuwe voorhoede, maar wisten helaas de kansen niet te verzilveren. Het was niet gek geweest als we 0-3 of 0-4 hadden gemaakt. Glennie liet de alpineskiër in zichzelf weer naar boven komen: op zijn lange latten bewoog hij zich slalommend om de pionnetjes die zichzelf zijn tegenstanders noemden. Paasje breed op Nelis werd helaas niet gemaakt. Gelukkig had Silvolde snel een nieuwe bal paraat.

Halverwege de 2e helft begon Silvolde weer grip te krijgen op de wedstrijd. Ze werden alsmaar gevaarlijker. De Witte Keniaan en Janje zagen dit in en zetten een tandje bij. Hongerig als de Witte Keniaan is, vrat hij zijn tegenstanders met huid en haar op. Of de bal werd geraakt was bijzaak. Met trots ontving hij een gele prent van de goedfluitende scheidsrechter. Hij voorkwam hiermee een gevaarlijke counteraanval op een cruciaal moment in de wedstrijd. Ook Jan solliciteerde meerdere malen naar deze eer, maar werd helaas niet aangenomen. 

Silvolde maakte 8 minuten voor tijd de 1-2 waar het nog even zweten was. Gelukkig konden we bouwen op onze krijgers in het veld, die aanval na aanval pareerden. Ook buiten het veld werd gestreden. De bank moedigde hard aan, maar dit verbleekte bij de hoeveelheid decibel die vrijkwam wanneer vlagger Luuk zijn vlag liet wapperen. Uw verslaggever kon het niet laten om hier een kiekje van op te nemen in het wedstrijdverslag. 

De scheids floot af en we trokken onze tweede competitieoverwinning over de streep! Orion 2 ongeslagen. Chappeau! Bier drinken in de douches en hongerig door naar de volgende!

Man of the Match: Tijn

Eervolle vermelding: Jesse. Klasse doelpunt op een belangrijk moment en essentieel in de organisatie.

 

 

Orion 2- Bataven 2


Opstelling:

Tijn
Tepel, Fabian, Luuk;
Pieje, Janje, Jesse, Sjem;
Sam;
Roy, Nelis

Reserve:
Stef
Fleuw
Kind
Niqua
Glenny

Op 26-9 werd de eerste competitie wedstrijd gespeeld tegen de geduchte tegenstander Bataven 2.
De weeromstandigheden waren super en de scheidsrechter bleek een grote, duidelijke, maar vooral getalenteerde scheids te zijn. Laten we hopen dat deze man ons vaker fluit.

Tijn, onze keeper kent Bataven 2 en gaf na de fantastische voorbespreking van Nelis aan dat we deze ploeg alleen kunnen pakken als we druk zetten.
Zo blijkt maar weer hoe goed onze Nelis zich ingelezen had want het enige dat Nelis heeft gezegd tijdens de voorbespreking was “hoog druk zetten”. Kortom een echte kenner.

De eerste helft.

Vanaf minuut een zat het tempo er al lekker in. Dit was wel even schakelen na de pot van vorige week. Man wat was dat een slakke tempo bij de Leeuwen van Leones. Maar goed het tempo zat er dus lekker in en we probeerde de bal op de helft van de tegenstander te veroveren. Dit bleek maar zelden te lukken door de opbouwende kwaliteiten van de Bataven. Na een tijdje lieten we onszelf daarom iets verder terug zakken. Een fantastisch besluit omdat er hierdoor ruimte kwam voor Nelis (de snelste speler uit de hele competitie). Deze ruimte lieten we niet onbenut want de laatste linie strooide met fantastische passen. Een aantal keer lukte het Nelis en Roy om deze passen onder controle te krijgen waardoor we het spel rond de 16 meter van de tegenstander konden domineren.
De kansen bleven even uit doordat  de verdediging van de Bataven vrij compact stond, maar zoals je al aanvoelt komen konden kwamen de eerste schoten op goal vanaf de kant van Orion. Erg jammer dat deze kansen onbenut bleven.
Zoals iedere voetballer weet loop je op het moment dat je kansen niet afmaakt het risico dat die kort daarna aan de andere kant erin gaat. Ook deze keer leek het hier naartoe te gaan, maar Tijn redde zijn ploeg met een fantastische redding.

Rust:
De scheids loopt van het veld af en zegt het volgende tegen meerdere spelers van Orion:
“man ik had niet verwacht dat jullie zo goed waren. Jullie zijn toch maar een vrienden team?”

In de kleedkamer is het zoals gewoonlijk erg onrustig. Niemand luistert naar elkaar totdat Tijn aangaf dat hij blij was dat hij een paar kilo zwaarder is geworden. Dat schot dat die tegen hielt kwam namelijk van 5 meter afstand rechtstreeks op zijn bierbuik.

De Tweede helft:

Bataven heeft in de rust wat aanpassingen gemaakt en is van plan om meer op de helft van ons te gaan spelen. Opbouwen zat er nog maar zelfden in omdat Bataven bij iedere keeper bal alles afschermde. Des ondanks hebben we de Bataven in de tweede helft weten te verassen met onze inzet en met vlagen aardig voetbal. De wissel die onze trainer heeft toegepast bleek een gouwe want wat was Glenny in vorm. Hij gooide de ene naar de andere fantastische dribbel eruit alsof het niks was. Hup 1, 2, 3 en vier man voorbij alsof ze er niet stonden. Bataven wist gewoon niet hoe ze deze man moesten stoppen. En ik zou het eerlijk gezegd ook niet weten, is die uberhaupt wel te stoppen?
Nee dat is die niet want net na de drinkpauze is die weer betrokken bij een fantastische aanval en geeft die een assist op Janje die hem hard maar gecontroleerd in de bovenhoek schiet.

Opeens begint Jesse waarvan we gewend zijn dat hij (te)veel praat te roepen foto foto foto. Niemand snapte wat er aan de hand was totdat Janje de bal oppakt en hem onder zijn shirt stopt en Padré roept en begint te wiegen met zijn armen. Fantastisch weer een vader een dit fantastische voetbalteam!

 

De Bataven gaven het nog niet op na deze goal. Ze gingen juist nog meer druk zetten en namen iets meer risico door een man extra naar voor te schuiven. Het antwoord dat wij hier op hadden was verdedigen alsof je leven ervan af hangt en daarna de bal naar voren schieten. Dit hebben we de rest van de wedstrijd weten vol te houden! Dit met name door het fantastische verdedigende werk van ( de man of de verdedeging TEPEL. Deze man heeft geen enkel duel verloren.

Man of the: Ik denk Glenny, maar iedereen heeft fantastisch gevoetbald.

Einde ( de schrijver is onte omdat hij moest vlaggen en ook het verslag moest schrijven).

 

 

Leones 2 - Orion 2     (1-2)

Zondag 19 Sept.
Zoals iedere zondag een lekker zonnetje, klein beetje brak en veel te vroeg verzamelen de mannen van Orion 2. Een dag van te voren een opstelling maken heeft tegenwoordig geen zin meer. Sam Janssen meld zich smorgens af vanwege een buitenkansje, hij heeft kaarten kunnen krijgen voor de musical The Wizz. Ook moeten we helaas Roya missen vanwege een papadag. Aanvoerder Kind zit nog in zijn Tattoo herstelperiode dus ook hier kunnen we geen gebruik van maken. Sjem staat op het punt zich af te melden nadat hij hoort dat hij een hele pot moet spelen en ook Faab pakt liever een helftje vandaag. Stef16 zijn enkel is wel fit maar zijn conditie niet, of andersom. Misschien was het spelen van de wedstrijd op dinsdagavond toch niet z'n slecht idee..


Opstelling 1e helft:
Tijn
Faab, Johno, LuukB
Julio, Janje, Dean, Sjem
Glenny
Flo, Nelis.
Wissels: Stef16, Jesse

Net zoals vorige week kan onze tegenstander dit maal Leones uit beneden Leeuwen er vrij weinig van. De eerste helft heeft Orion 90% balbezit, wint het 90% van de duels en kan iedereen na het aannemen van de bal eerst zijn veters strikken voor ze de bal doorspelen. Een beetje dat Ajax-Cambuur gevoel alleen dan zonder veel te scoren. De eerste goal komt er gelukkig wel en wordt gescoord door Dean in de 22e minuut. Nelis maakt een briljante actie op de linker flank en geeft de bal strak voor. Flo bedenkt zich geen moment en stapt over. Dean als vrije man in de 16 meter kan lekker poffen en zorgt voor de 0-1. Orion 2 krijgt meer kansen en vooral te veel ruimte en tijd om na te denken. Ook onze ervaren oud eerste speler Nelis heeft hier last van en kiest er bewust voor om Glennie niet in te spelen voor open goal. Raar en vooral een hele nare actie, dit krijgt in de rust nog een staartje. Dirigent Janje opent van links naar rechts tot de bal in de 38e minuut bij Glennie komt. Na een schijnschot passeert hij zijn man en zoekt de achterlijn. Hij ziet Julio al de 16 meter in stormen. Met een balletje tussendoor zorgt hij voor een niet te missen kans, Julio rond rond zakelijk af. Met een verdiende 0-2 gaan we de rust in.

2e helft is er niet meer gevoetbald. Leones scoort nog wel een keer uit een corner en Tijn had last van de zon. Jesse pakt volwassen en vlagbeurtje en Stef16 maakt zijn eerste minuutjes van het seizoen op de plek van Flo. Op naar Orion 1, lekker met je bek in de zon.

Man of the Match: Dirigent en vrije man Janje
Kut moment of the match: Blinde vlek Weeink

 

 

Beuningen 2 - Orion 2    (0-3)

Opstelling:

Johno;

Tepel, Fabian, Luuk

Kind, Janje, Nielson, Sjem;

Sam

Roy, Nelis

 

Voorbereiding

In alle vroegte (kwart over 8 maar liefst!!) moesten we deze mooie zondag verschijnen op Orion. Voor een aantal mannen, inclusief mij, was dit toch net wat te vroeg. Sjem en Fabi waren heel eigenwijs toch rechtstreeks naar Beuningen gegaan. Roy kwam uiteraard een halfuurtje te laat, zoals we van hem gewend zijn. Na een uitgebreide tactiek bespreking van Jesse konden we het veld op; de tegenstander, die al een uur op het veld stond, kon zien hoe wij 20 minuutjes voor aanvang van de wedstrijd in alle rust en met het halve team een balletje rond tikte. Na de warming-up kwamen de pilsjes van gisteren plots naar boven bij Sjem, waardoor hij even voorovergebogen in de bosjes naast het veld moest hangen. Helaas, de scheids kwam het veld op voordat hij er iets uit kon gooien. Saved by the bell ging niet op in deze situatie. Terug het veld op dan maar. De scheids blies op zijn fluitje en de wedstrijd kon beginnen.

 

Eerste helft

Al vroeg werd duidelijk dat de tegenstander er geen hout van kon. Vooral een aantal spelers, zoals nummer 12, waren uitzonderlijk slecht. Helaas werd Orion 2 in het begin van de wedstrijd een beetje meegetrokken in dit niveau, met slordige passes en onrust aan de bal als gevolg. Hierdoor moest routine keeper Johno een aantal keer zijn katachtige bewegingen laten zien. Gelukkig lagen er wel zeeën van ruimte aan de zijkanten en achter de verdediging van de tegenstander, waar Nelis - en Roy ook een aantal keer - dan ook goed en gretig gebruik van maakten. Langzaam maar zeker kwam Orion beter in de wedstrijd. Na weer een keer in de diepte weggestuurd te worden, gaf Nelis een goede voorzet waarna iemand (aanvullen mag, ik weet niet meer wie) de bal er prima in. 0-1 Orion! Vlak erna gaf het fluitje van de scheids aan dat het rust was en de mannen konden met een prima voorsprong de kleedkamer in.

 

Tweede helft

Na een kleine peptalk in de kleedkamer komt Orion2 het veld weer op. Heel even hopen we te beginnen met een mannetje extra, maar de scheids heeft het helaas toch door; Tepel wordt verzocht het veld te verlaten. Dan kan de wedstrijd hervat worden. Het is duidelijk dat de rust Orion goed heeft gedaan; we beginnen scherp en fel. Het spel is minder gehaast en het loopt een stuk soepeler. Glennie is er in de rust in gekomen, en die laat al snel zien waar hij goed voor is: na een goede actie stift hij het balletje hillik over de keeper heen. Het hielp hierbij wel dat de keeper hetzelfde motorisch vermogen als mijn oma had, maar dat veranderde niks aan de stand: 0-2. Deze goal lijkt de tegenstander wat gefrustreerd te maken; de sfeer wordt wat grimmiger en hier en daar worden wat vuile tikjes uitgedeeld. Ondertussen komen zij er ook een aantal keer uit en lijken een aantal keer te gaan scoren. Maar wees gerust; Johno van Breukelen staat nog in het doel. Wederom laat hij zien dat hij

ook onder de lat over het nodige talent beschikt. Waarom is hij ook alweer geen keeper geworden? Nadat Johno zijn werk uitstekend heeft gedaan, is het weer de beurt aan Nelis; een goede sprint naar voren en een goede voorzet die bij Glennie eindigt, die de bal vervolgens prima het doel in werkt. De 3-0 is een feit. Dit doet de sfeer van de wedstrijd niet ten goede; de tegenstander laat zijn frustratie meer en meer zien in venijnige trapjes. De gele kaartjes vallen over en weer. Gelukkig is daar al het einde van de wedstrijd, voor het verder uit de hand kon lopen.

 

Man of the Match: Johno (Wat een keepohh!!!)

Kneus of the Match: Nummer 12 tegenstander (kon niet voetballen en ook nog n bekkie geven)