Onze spelers

Niels Weeink
Dean Core
Tim van Eijden
Michiel van Teeffelen
Luuk Bos
Ruud Bosch
Richard van den Brink
Matthijs van Camp
Ron van Dinteren
Vince van Gelder
Benjamin Govaart
Siebe Hermsen
Tijn Hermsen
Teun Kuiperij
Rick Labro
Roel van Lavieren
Lodewijk de Leeuw
Pieter Lenting
Thom von Oven
Luuk Raaijmakers
Lex Rosenberg
Arman Takapui
Tijn Verstegen
Hein Wölhken

Programma

Laatste uitslagen

Stand competitie

 

___________

Topscorers

____

 

_________

Assist

____

 

Benjamin

Tijn

Lodewijk

Niels

Vince

Rick

Lex

Siebe

Ron

Thom

Dean

Roel

Ruud

____________

10

7

5

5

4

2

2

2

2

1

1

1

1

____

Roel

Niels

Lodewijk

Benjamin

Ruud

Rick

Vince

Ron

Tijn

 

 

 

 

__________

7

6

4

4

2

2

1

1

1

 

 

 

 

____

     
       

Orion 2 vs RKHVV 2 (5-1 beker)

Tututulutu tutulutu japallalalla. We begonnen de wedstrijd met een zonnedans omdat we onze dollootjes niet meer voelden vanwege de stervende kou. Gevoelstemp -27 

Omdat onze beker tegenstander te sissy was om op 16 dec te spelen vanwege het koude weer was deze bekerpot vervroegd naar 28 november. Helaas waren onze weergoden niet eensgezind en is de wedstrijd toch in de kouden kleren gaan zitten bij onze vrienden uit Huissen.

In de seuvende minuut was het al raak. Een sterke actie vanaf rechts door één van onze gastspelers Mattias Baretto bracht kansen voor een sterk beginnend Orion. Mattias onderschept de bal op het middenveld en speelt een verdediger uit. Hij beland hierdoor op de achterlijn en weet er nog een lage voorzet uit te pompen die terecht komt bij Tijn. Tijn schuift de bal beheerst en keurig in de verre hoek 1-0. 

Na weer snel balverlies van RKHVV wordt Tijn weggestuurd door een lange bal van zijn bloedbroeder Siebe. Tijn denkt niet na en schiet de bal van +- 25m richting de bovenhoek maar de keepert weet deze aardig uit de kruising te plukken. 

De 2-0 komt weer op naam van Tijn. In de seuventiendeminuut is het weer raak. Tijn krijgt de bal half hoog aangespeeld en pakt deze op de volley waarbij de bal in de korte hoek tegen het netje ging. Wat een ruwe diamant is het toch. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er gespeculeerd dat dit een lastige zou worden. Dit gevoel werd snel omgedraaid vanwege het beperkte spel van onze tegenstander. Traag als dikke stront. Zelf de trainer was het spoor bijster en wisselt na een half uurtje spelen. 

Een heerlijk bakkie thee in de rust doet voor onze mannen wonderen. Komt ie; Hein met een snelle spelhervatting richting Baretto. Mattias weet met een prachtige lange bal Tijn te bereiken. Tino zocht zijn tegenstander op en maakt een actie naar binnen waarna hij een prachtige boogbal geeft die terecht komt achter de verdediging van RKHVV. Onze nieuwe spittaRon was aan het loeren en schiet de bal met binnenkant voet in de korte hoek, 3-0. 

3-1 laf schot RKHVV bietje blunder Hein ðŸ˜‰

Rik stond tussen de jonge honden op het middenveld. Naaststerspeler Baretto speelden er nog een gastspeler mee.Emmanuel Owusu. Dit jonge en nieuwe bloed deed onze jongens goed. Veel creativiteit en strijdlust werd er 90 minuten geleverd. Ik wil dan ook alvast een eervolle vermelding doen naar alle spelers en in het speciaal Tepel en Bos.Complimenten mannen!

Na wat panna’s en galleryplay is het in minuut seuven en sestig na de 3e afgeslagen voorzet wel raak. De bal belandt in de kluts bij Niels. Niels schiet de bal vanuit de stuit volle bak in het dak van de goal 4-1. Niels proeft meer is op dreef. Inminuut seuvenenseuventig zet hij de brommer aan en lanceert zichzelf vanaf de middenlijn. Hij passeert zijn tegenstander en geeft op de achterlijn de bal laag voorlangs. Tijn kon zijn hattrick al ruiken maar een verdediger van RKHVV werkt de bal met een sliding over de doellijn 5-1. 

We hebben genoten van deze prachtige pot. Op naar Ibiza.


Eldenia 2 vs Orion 2 (1-7)

Op zondag 29 oktober om 9:45 verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Eldenia 2, althans dat stond zo in de SPOND. Na om 9:47 nog niemand gezien te hebben op Orion gezien te hebben ging het eerste telefoontje naar Thom er maar uit of we niet toevallig toch op de Rozenhof gingen verzamelen. Niks bleek minder waar want blijkbaar was 45 minuten van tevoren op locatie zijn volgens Vince een overbodige luxe. 10:00 is de nieuwe verzameltijd en ook daar bleken de meeste spelers nog redelijk wat moeite mee te hebben. Rond 10:10 kwam de vervelende melding dat zowel de kledingtas als de ballen nergens meer te vinden waren. Op zaterdag had blijkbaar al een ander o19 team de kledingtas gebruikt en ook niet meer gewassen voor onze wedstrijd…. Voor Lodewijk betekende dit eigenlijk meteen al einde wedstrijd. De ballen werden uiteindelijk bij elkaar geraapt en konden we toch, met vieze kledingtas, richting Eldenia.

 

Aangekomen in de kantine om de kleedkamersleutel op te halen zaten er al 3 typische Arnhemmers aan de bar waarvan de twee mannen meer oorbellen en sieraden om hadden dan de vrouw die er zat.

Welkom bij Eldenia stond er op de poort, zo welkom voelde we ons op de zondagochtend nog niet. In de kantine aangekomen zat er al een welkomstcomité ons op te wachten om de kleedkamersleutel te geven. 2 mannen en een vrouw waren hun eerste drankje van de zondag al aan het drinken, het leverde meteen een glimlach bij de meeste van ons op. De mannen hadden meer oorbellen in dan de vrouw in het gezelschap en als een echt warm welkom voelde het voor ons nog niet.

Gearriveerd in de kleedkamer bleek het commentaar op de niet gewassen kleding toch niet geheel onterecht. Een soort ammoniak ruikende zweetlucht kwam er uit de kleding tas met vooral het ongenoegen van Lodewijk die zich daar niet echt een houding in wist te geven, zeker nadat er ook nog is geen XL broekje te vinden was.

 

Toch maar het veld op voor de warming-up waarbij Ruud meteen even een paar rondjes door het gras begon te rollen zodat zijn shirt in ieder geval wel weer de geur van gras had. 15 minuten in de warming-up werden we allemaal door de scheidsrechter bij elkaar geroepen voor de pasjescontrole. Bij onze eerste ontmoeting met Eldenia (6-0 winst) was de tegenstander toch onthouden als een felle en lompe ploeg. Daarom was de aankondiging van de scheids dat hij ontzettend veel door zou laten en graag mannenvoetbal wilde zien niet een aankondiging die wij graag wilde horen.

11:30 aftrap, met twee debutanten van de o19-1 kon dit eigenlijk niet misgaan op de zondagmiddag. Wies als debutant had meteen de aanvoerdersband opgeëist en mocht zijn praatje maken bij de scheids zodat wij als spelers nog even de tijd hadden om Lodewijk te vertellen dat het shirt nu eenmaal al aan was en dat er niks meer aan ging veranderen. De bal was aan het rollen, Eldenia was inderdaad in de eerste minuten net zo slecht als dat wij vooraf dachten. Al snel kwamen we op 0-1 voorsprong door een fout in de opbouw van Eldenia. Rick bedacht om van 20 meter een stuiterend schot de hoek in te sturen waar de keeper geen antwoord op had. Vervolgens kreeg Eldenia geen rust aan de bal en counterde we er constant uit.

 

Zoals je verwacht bij Eldenia wilde de grensrechter een belangrijke rol spelen in hun strijd tegen degradatie. Alle ballen in de eerste 7 minuten van de wedstrijd die vooruit werden gespeeld zag de grensrechter van Eldenia als 100% buitenspel. De scheidsrechter ging er niet in mee en na 7 minuten werd er dan ook een terechte wissel gedaan door de scheidsrechter, dit kon hij geen assistentie noemen. De chaos langs de zijlijn maakte voor het spel van Orion niet veel uit. De rechtsback van Eldenia had als taak om Bennie te verdedigen maar verwerkte de bewegingen van Bennie allemaal 2x zo sloom waardoor Orion snel uitliep door 2 goals van Bennie tot 0-3. De 4-0 ontstond ook weer door

een fout op het middenveld van Eldenia. Siebe dacht op randje 16 die bal wel de kruising in te kunnen krullen maar naar een mislukte poging wist onze debutant Wies de bal binnen te tikken. Door wat gestuntel achterin kwam Eldenia helaas wel tot scoren, 1-4 maar nog steeds weinig zorgen voor Orion. Zeker nadat Wies ook de 1-5 wist binnen te tikken. We gaan de rust in met een comfortabele 1-5 voorsprong.

 

Toch door geruchten dat er twee tropische verrassingen bij Eldenia ingebracht zouden worden in de tweede helft zaten we er niet geheel comfortabel bij. Zeker doordat de spits van Eldenia het nieuws van de wissels bracht alsof de nieuwe Brian Brobbey en Bergwijn in gingen vallen, voor Siebe een signaal om te wisselen. Thom, Hein en Arman moesten nog even snel naar Alkmaar om daar hooligan te spelen dus die hadden we er niet bij de tweede helft. Vanwege medelijden met de nummer 2 van Eldenia mocht Bennie douchen en konden Ruud en Richard zich klaar gaan maken voor de tweede helft.

De nummer 2 van Eldenia moet opgelucht zijn toen hij Bennie na rust met een vlag in zijn hand het veld op zag komen maar niets is minder waar. Wies ging naar linksbuiten en dit zorgde voor de rechtsback van Eldenia voor een misschien wel nog vervelendere tweede helft, het was niet zijn dag. Als we de overtredingen van de nummer 2 op Wies bij elkaar op tellen komen we boven de score van vandaag uit, een zorgelijke statistiek. Nadat Ruud na meermaals ruzie met de bal gehad te hebben de bal vanaf 10 meter net niet over het vangnet schoot was Wies goed voor de 6e goal van de middag. Een harde kopbal van dichtbij leek in eerste instantie gehouden te worden maar in de rebound was het toch Wies die de bal binnentikte voor zijn Hattrick.

 

Na 20 minuten in de tweede helft konden we de conclusie gaan trekken dat de tropische verrassingen niet echt zorgde voor problemen in de achterhoede. Luuk wist zelfs meermaals de brede aanvaller van Eldenia het bos in te sturen met zijn overstapjes. Met als absoluut hoogtepunt het gewonnen fysieke duel waarin de Brobbey van Eldenia niets in te brengen had tegen Luuk overstap Bos.

 

Nadat Wies er toch 3 in had liggen begon het bij Roel ook te kriebelen ondanks zijn blessure. Vanwege de nogal lompe rechtsback van Eldenia leek het niet echt een goed plan om op linksbuiten in te vallen omdat schoppen krijgen met een blessure geen fijne combinatie ging worden. 4-4-2 was het plan voor de laatste 15 minuten zodat Roel op het middenveld kon staan. Wies eruit, Roel erin. 10 minuten voor tijd gaat begaat Lodewijk een overtreding op de verdediger van Eldenia maar de scheids laat doorspelen waardoor Roel de bal in de voeten krijgt. Toen zat er voor de al wat gefrustreerde speler van Eldenia er niets anders op dan de kwetsbare Roel toch maar onderuit te vegen, missie mislukt.

 

Het einde van het duel naderde en nadat Lodewijk eindelijk het vervelende moment van de ongewassen shirts achter zich had gelaten wist ook hij zijn verdiende goal mee te pikken voor de 1-7 wat ook meteen de eindstand was voor vandaag. Toen we in de kleedkamer te horen kregen dat onze directe concurrenten puntverlies hadden geleden door beide te verliezen betekent dit dat Orion momenteel de terechte koploper is in de 2e klasse. Met dit fantastische nieuws kon Ruud in de kleedkamer de wedstrijd af te sluiten met de woorden: NU RUIKEN DE SHIRTS EINDELIJK WEER NAAR ONS ZWEET!!!!

 

MOTM: Wies Huisman mag na vandaag zijn excuses gaan aanbieden aan de nummer 2 van Eldenia die helemaal geen antwoord had op onze debutant. Met 3 goals en slimme acties was Wies vandaag van onschatbare waarde voor Orion 2.

 

EERVOLLE VERMELDING: deze wedstrijd stond in het teken van randzaken, dit geldt ook voor het

regelen van nieuwe debutanten voor Orion 2 door verschillende afmeldingen van onze eigen spelers. Naast Wies hadden we vandaag nog een andere debutant. Keepertje Lars van Herpen kwam over van de 019-1 om ons vandaag een zetje te geven richting Ibiza wat hij echt fantastisch heeft gedaan. BEDANKT BEIDE!

SV Orion – DVOL 2 (3-1)

Waar zullen we eens beginnen deze keer. Nou dat zal ik jullie eens vertellen, want het was een bijzondere week. We trappen af bij onze Nelis, ik maak even gebruik van de gelegenheid om je namens het hele team te feliciteren. Hierbij, van harte gefeliciteerd met jullie kleine! We wensen jullie alle geluk toe!
Dan gaan we door naar zaterdagavond. Want voor de mensen die denken dat de wedstrijd voor ons op zondag begint, die heeft het mis. De Nijmegen Eendracht Combinatie speelt namelijk de absolute kraker tegen Almere City. Iedereen weet dat we hier gaan kijken naar een galavoorstelling van jewelste. En wat worden we getrakteerd! Een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Als we dit als voorbeeld nemen dan moet dat op zondag toch wel goedkomen met ons. Enfin, 1-1 einduitslag. Gedurende de week zijn de jongens van Orion 2 uitgevlogen naar waar zij denken dat ze het best tot hun recht komen, zoals het eerder genoemde NEC, ADE of zelfs Lapland of all places. Hoewel de verdeeldheid deze week doet vermoeden dat er geen teamgevoel bestaat, is niets minder waar. Als de zondag nadert voelt het team als een onderdeel van het Ministerie van Defensie, ’1 team 1 taak!’. Het is inmiddels namelijk zondagochtend 10:45 als de globetrotters van Orion langzaam binnen komen druppelen. De sterren volgen elkaar in rap tempo op. 2 sterren lijken echter te ontbreken als de klok van 11:00u is gepasseerd. Waar zijn Bennie en Matta toch? Voor de één lijkt het wel een spel te worden. Trek hem een rood-wit gestreept shirt aan en; ‘Waar is Bennie?!’. Even een belletje plegen.. Geen gehoor. Dan komt toch het verlossende bericht binnen: ‘Excuus dat ik niks heb laten weten, maar word net wakker en nog steeds goed ziek’. Over de geloofwaardigheid van dit bericht wordt overigens openlijk getwijfeld. Is ie wel ziek of zijn er andere oorzaken voor deze absentie. Ondanks dat komt na de wedstrijd toch de ene na de andere beterschapswens binnen. Ik zei het toch, wat een teamgevoel! Er wordt ondertussen ook even een hengel geworpen richting Matta. En kijk aan, we hebben beet. Matta had gezien dat we genoeg man hadden, dus die had zichzelf op Spond even op afwezig gezet (en Spond is leidend zeggen ze dan…). Verdere correspondentie hierover ontbrak in alle opzichten, dus niemand wist hiervan. Maar Matta is de beroerdste niet, hup spullen pakken, hond naar z’n tante ofzo en op naar Sportpark de Mariënbosch. Gaat die wedstrijd dan ook nog een keer beginnen? Ja nu dus. Opstelling iets gewijzigd, Bennie stond namelijk wel gewoon basis, maar met wat passen en meten staan er 11 spelers aan de aftrap. Een ietwat twijfelachtig begin. Het plan is toch niet helemaal duidelijk. Gaan we nou druk zetten of niet? Daarnaast hebben zij de kwaliteit om rustig onder de druk uit te voetballen. Met een aantal goeie crosspasses komen ze af en toe bij ons doelgebied in de buurt. Échte kansen levert het niet op. Maar het blijft toch uitkijken. Ook in balbezit komen we er nog niet echt uit. Er liggen wel ruimtes, alleen het benutten hiervan lukt nog niet. De ruststand is dan ook 0-0. Op naar de kleedkamer en terug naar de tekentafel. We moeten die ruimtes meer zien te benutten, want ze liggen er zeker. Het vastzetten ver op hun helft laten we even achterwegen. In de 2de helft worden kansen wat groter voor beide partijen. Tot Sexy Lexy de aanval opzet door een een-tweetje aan te gaan met Pyro. Er wordt een overtreding gemaakt op Lex, waarna de scheids goed voordeel geeft. Pyro speelt vervolgens Lo in, die uitdraait en de bal droog in de hoek schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Z’n vriendin stond nog geen minuut langs de lijn en hij heeft hem er al in hangen. De bal dan hè, in het netje… ’t Gaat over voetbal hier, geen viespeukerij. Uitstekende goal, 1-0. De voorsprong is echter maar van korte duur. De kansen voor DVOL worden groter, Tijn is zich intussen absoluut aan het onderscheiden, maar is simpelweg kansloos bij de 1-1. Na een dubbele één-twee door het midden komt de aanvoerder van DVOL de 16-meter in en schiet feilloos binnen. Hij kon eigenlijk niet uitblijven. Opnieuw beginnen dus. De ruimtes achter de verdediging van de Door-Vrienden-Opgericht-Lent worden steeds groter. De leeftijd lijkt hier te wat op te spelen. De wedstrijd golft aardig op en neer tot Matta, konijn uit de hoge hoed, aan de rechterkant opduikt. Vlugger dan de rest trekt ie hem door naar de achterlijn, kijkt op en legt de bal geweldig terug op de rand 16. Pyro neemt aan en schuift de bal op de paal. Als een duveltje uit een doosje komt Vince tevoorschijn en schiet de bal stijlvol in de hoek. Het recept is bekend, nummer 69 op de rug en u krijgt een goaltje geserveerd. 2-1, astublieft! DVOL probeert hiervan terug te komen, maar het is tevergeefs. Tijn blijft geweldig keepen en gooit de ene na de andere redding eruit. Tot Orion uit de counter toeslaat. Dit keer ligt de ruimte aan de linkerkant achter de verdediging. Niet-keeper-Tijn is los en dit keer niet te stoppen. Als uit het boekje dreigt ie naar binnen, zoekt zijn tegenstander op en haalt verwoestend uit richting de rechterbovenhoek. U raadt het al, die bal bereikt die hoek ook en daarmee is de wedstrijd gespeeld. De naar schatting 12 hele mensen krijgen wat ze verdienen, een fantastische goal! Het eindsignaal klinkt even vloeiend als de pascontrole vooraf aan de pot. De eindstand is 3-1! Deze cupfighters zijn nog lang niet klaar in dit toernooi. Kortste weg naar Europa, nog maar een paar finales, u kent ze wel! Next-up? Laat maar komen! MOTM: Onze goalie Tijn met een geweldig optreden. Daarnaast Matta natuurlijk!


Orion - Brakkenstein (4-3)
 
Het is zondagmiddag 15 oktober 13.00 uur (waarom niet gewoon om 12.00u zodat we eerder aan de bockbiertocht konden beginnen?!) als er wederom een kraker op het programma staat. Orion 2 mag op sportpark Mariënbosch aantreden tegen die geel-swerte van Brakka. Het kan weleens een legendarische zondag worden. Winst betekent dat we ons gaan melden in de bovenste regionen. 
Daarnaast vindt vandaag de jaarlijkse bockbiertocht plaats. Een evenement om van te houden. Maar hierover later meer.
 
We misten een aantal spelers vandaag waaronder Johnno. Hij is alvast onze eventuele kampioenslocatie aan het verkennen. Lekker Johnno! Er gaan zelfs geruchten dat Biba ook mee gaat maar dat even terzijde. Het is inmiddels 12.00u en we misten nog iemand. Bennie? Ja Bennie. Iedereen vreest het ergste. Op welke after is die man nou weer beland? Tot ieders verbazing kwam die een paar minuten later aankakken. Op het eerste gezicht redelijk fit lijkend maar had die eigenlijk wel geslapen?
 
De wedstrijd begint. We komen gelijk goed uit de startblokken. Brakka is nogal onzeker achterin en verspeelt de bal die uiteindelijk bij Bennie terecht komt. In eerste instantie schiet hij wat slapjes op de keeper (toch vermoeid?) maar in de rebound is het dan wel raak: 1-0! Brakka is het helemaal kwiet en begint steeds onzekerder te worden. Wederom balverlies achterin levert een kans op voor Killah die zich knap vrij speelt en links van de keeper feilloos raak schiet. 2-0! Wat een weelde! Er beginnen zelfs al wat gasten te roepen dat ze er helemaal niks van kunnen. Zullen we bij deze afspreken dat we dit nooit meer doen? Dank je wel. Het eerste half uur is het eenrichtingsverkeer. We vergeten de definitieve nekslag toe te dienen en Brakka komt beter in de wedstrijd. Dit resulteert in een nogal discutabele tegengoal. Hier zit toch meer dan een luchtje van buitenspel aan? Labro kon als grens de scheids niet op andere gedachten brengen. Misschien die man voor zijn volgende vlagbeurt maar een cursusje overtuigingskracht aanbieden. Of had hij de regels even niet meer scherp? Enfin, de 2-1 staat op het bord en we beginnen meer en meer tegen onszelf te voetballen. Na balbezit achterin wordt er uiteindelijk balverlies geleden en na een vlot lopende aanval over onze linkerkant wordt uiteindelijk de 2-2 gemaakt. Het is werkelijk waar ongelofelijk. Hoe is dit toch in vredesdaam mogelijk? Ze konden er toch niks van?
 
We gaan wat gedesillusioneerd de rust in. We speelde het eerste half uur misschien wel het beste spel van dit seizoen. En toch staat het 2-2. Kop omhoog en laten zien dat we uit het juiste hout gesneden zijn godverdomme! 
 
De tweede helft begint en we komen weer uitstekend uit de startblokken. Een lange bal van Labro richting Pieje wordt werkelijk waar op een weergaloze manier tot goal gepromoveerd door de Brakka verdediger. Een eigen goal uit het boekje. Hierbij ook de complimenten aan Pieje die als een dolle stier druk bleef houden waardoor er complete paniek ontstond. Het is 3-2! 
De geschiedenis herhaalde zich want Brakka kwam weer terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts leek voor Hein te zijn. Echter werd hij licht gehinderd en zo kon de bal in het lege doel worden gekopt. Wederom een goal waar een luchtje aan zat. En dus konden we weer van vooraf aan beginnen. Opgeven is geen optie en we kwamen weer iets beter in de wedstrijd. Na een onhandige overtreding op Nelis kregen we een vrije trap. Janje Seuren (prachtig dat hij weer op het veld te bewonderen was) ging achter de bal staan. Zijn geweldige boogbal kwam op het hoofd terecht van Nelis die de bal fantastisch binnen werkte! Het is 4-3! Wat een pot! 
 
Kom op boys! Dit gaan we niet meer weggeven. Pot dicht en vrouwen en kinderen eerst. En zo geschiedde. Er speelde zich nog wat dreigende situaties af voor de goal van Hein maar dit leidde niet meer tot uitgespeelde kansen. Wat een heerlijke drie punten zijn dit!!! En uiteindelijk ook dik verdiend. Er kon met een heerlijk gevoel worden toegeleefd naar de bockbiertocht. 
 
MOTM: HET HELE FUCKING TEAM!!! Wat een strijdlust hebben we vandaag geleverd! Als we dit volhouden samen met het goede veldspel van het eerste half uur dan kunnen er nog weleens mooie dingen gaan gebeuren. 
 
MOTM van de bockbiertocht: Rudie aka snijtand Bosch. Wat zag deze man op tegen deze tocht. Hij vindt bockbier al niet lekker, vervolgens een rondje aftikken van 62 ballen en om het helemaal af te maken ook nog een stuk tand verliezen terwijl hij een zakje mosterd probeert open te maken. Dan heb je geen lekkere dag. En toch heeft hij het tot het bittere eind volgehouden. Niets meer dan lof. Dit kenmerkt de strijd van dit team. Tenslotte ook nog een eervolle vermelding voor gretige Reece die het tongworstelen tot ware kunst verhief. Thanks Reece! 

 


DIO’30- Orion
 (1-2)  
 

Het is zondagmiddag 12:00 uur. Bij het prachtige sportpark ‘de Gelenberg’ in Druten staat er een mooie wedstrijd op het programma: DIO’30 2- Orion 2. Achteraf gezien hadden ze het sportpark beter ‘de Gelderberg’ kunnen noemen, daarover later meer. 

Na punten verlies tegen FC-kunde waren we gebrand om de winst te behalen.

Afijn, iedereen op tijd en fit  (vooral Gelder) . Klasse, dat is alvast een lekker begin. Na 5 bakken koffie, een bespreking van Jonno en een nummer 1 hit van Georg Baker, staan we dan eindelijk drie uur later op het veld. Voor sommige jongens is het even wennen, die aanvangstijden. 

Het lijkt wel alsof we in slaap vallen zodra de wedstrijd begint. “BOYS! ZIJN WE WAKKER?” Dit resulteerde dan ook in een vrij snelle achterstand. Tja 1-0, kan gebeuren, maar het moet beter. ‘Koppie niet laten hangen, doorgaan en vooralniet opgeven’. Zo sleurden we ons door de wedstrijd, met de wekelijks uitblinkende Bennie Solo voorop in die strijd. 

Tussendoor even mijn complimenten voor onze debutantyoung boy Tawan . Hij speelde een sterke wedstrijd. Tawanmaakte het zijn directe tegenstander knap lastig en kreeg daardoor veel tikken te verduren, maar ondanks alles gaf hijgeen krimp. 

Het is rust en we staan nog steeds 1-0 achter. Helaas, veel halve kansen. We konden dus rekenen op een donderspeech van Jonno en wat Nimweegs gebrabbel van Gelder.

De tweede helft gaat van start. Het gaat iets beter. Dit keergeven we iets minder kansen weg en creëren we zelf meer. Door een heerlijke pass van Bennie, zet hij Gelder oog in oog met de keeper en JAWEL Gelder schuift hem rechts in het hoekie. 1-1! Gelder toch, wat een emotie, wat een held…

Orion 2 gaat verder met sleuren, het gaat heen en weer en heen en weer. Gelder pakt ergens tussendoor een gele kaart EN DAN opeens een vrije trap voor Orion. Randje 16, een perfecte plek, Bennie krult de bal heerlijk in de kruising. Ja hoor, het is 1-2 met nog zo’n 20 minuten op de klok, dit kan toch niet meer misgaan?!

Maar dan.. Gelder krijgt  weer een steekbal, maar dit keer net te scherp, waardoor hij in catastrofale botsing komt met de keeper. Oei, dat zag er niet goed uit. De keeper moest zwaargehavend - nadat hij had moeten overgeven -van het veld. Uiteraard wensen wij namens alle boys van Orion 2 deze man beterschap (!) en Gelder kreeg geheel terecht zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. De man die de wedstrijd nog beschonken begon, werd halverwege een held en eindigde als schlemiel. Werkelijk waar, boekwaardig.

Met de laatste 10 minuten op de klok, was het voor de overige 10 mannen nog even billenknijpen. Gelukkig was daar onze keepah Tijn met een aantal goede reddingen en hebben we ten slotte toch de overwinning over de streep getrokken. Prima purfurmunce! Drie punten!

Desalniettemin zoals ik altijd zeg; una paloma blancaaaaaaamaakt nog geen zomer! Willen we meedoen om de knikkers, dan zal er in het vervolg een tandje bij moeten. 

MOTM: Tijn Verstegen aka putjesschepper. Door zijn reddingen, zowel op het veld, als in de kleedkamer, heeft hij er eigenhandig voor gezorgd dat we drie punten in een droge tas mee naar Nijmegen hebben kunnen nemen. Tijn bedankt!

 

Trekvogels 2 - Orion 2 (3-4)

Zonnige super sunday, een dag vol met Klassiekers en derby's. Ajax - Feyenoord, Arsenal - Spurs, Atletico - Real en natuurlijk Rukmussen - Orion. Heel Nijmegen-oost is uitgelopen voor deze weergaloze derby. Het zonnetje straalt de Orion mannen toe en aan de voorbereiding kan het bijna niet liggen.

Vorige keer dat deze wedstrijd werd gespeeld zijn er enkelbanden gescheurd en werden er maar liefst 3 hattricks gescoord. 1 van deze hattrick makers heeft de overstap gemaakt naar het winnaarsteam, want ja wie wil er nou niet kampioen worden met het beste vriendenteam van Nijmegen en omgeving.

Het schijnt dat aanvoerder Lo op zaterdag om 22 uur iedereen heeft gebeld om te controleren of de mannen op tijd naar bed gaan en dat er maar zeer beperkt werd gedronken. Iedereen is zaterdagochtend fit en gretig, iedereen behalve Matta, die ruikt wel gewoon traditioneel weer naar de TweeKeerBellen.

Er wordt verzameld op het oud Orion territorium. Het clubhuis doet geen eer meer aan de gloriedagen. Het huidige afgebrande clubhuis van O en de oude kleedkamers op de Westerhelling hebben nog meer ziel dan dit hoopje ellende. Pluspunt: inflatie heeft hier nog niet toegeslagen

In de kleedkamer begaat Bennie Solo een doodzonde door uitgebreid te gaan kakken in de kleedkamer. Dit zal hem uiteindelijk worden vergeven.

1-0 kutgoal van de Rukmussen

2-0 aardige actie korte hoek prima goal

2-1 Bennie goed druk zijkant sterk gevlagd

2-2 Bennie stifje over keep na slechte inspeelbal door hun keeper en goed druk Rust

2-3 corners assist bennie op Nelis

2-4 Ruud neergehaald. Penalty. Bennie voor de hattrick

3-4 eindstand

Waar deze week bij de Algemene beschouwingen het codewoord bestaansrecht was, was dat voor Orion 2 veerkracht. 2-0 achter en vervolgens strijdend 3-4 winnen, feestcommissie boek die platte kar maar.

MotM Bennie Solo

ORION WINT. DE BERG BLIJFT VAN ONS!

VDZ 2 - ORION 2 (2-6). Bekerwedstrijd 

Zondag 17 september. Vdz uit, eerste klasser. Je zou zeggen een lastige zondag ochtend. Nadat we pas om 09:30 aankwamen bij VDZ op de club moesten we uiteraard flink haasten om op tijd met 11 man op het veld te staan. Gelukkig haalde we het net.

Sexy Lexie als aanvoerder!! Eigenlijk Wist je al dat het niet mis kon gaan. Na 10 minuten lag die er dan ook al in. 0-1 door Thijs Biessels nadat hij eerst richting corner vlag schoot kreeg hij een herkansing en schoof hij hem rustig links in het hoekie. Toch een eerste klasser dus een verrassende start van de pot. Eerste deel van de wedstrijd had Orion toch ook wel het veldoverwicht. Maar in ongeveer minuut 20 werd RvL (AKA killah) terecht boos vanwege het niet scherp opgestelde team, en de scherpe spits van VDZ schoot de bal koeltjes binnen in de korte hoek. 1-1! Gelukkig was er ook snel een antwoord van de gedreven cup-fighters SV Orion. Bennie (vorige week afwezig vanwege een blessure) bracht de stand naar 1-2 na een mooie actie en schot in de korte hoek. Orion was beter maar VDZ was agressief op zoek naar de gelijkmaker. Maar de het volgende moment was toch echt wederom voor de oranje-witten. Na een opbouw over meerdere schijven kreeg Bennie de bal op het middenveld, stak de heer Gelder weg, die hem perfect voor het inschieten weglegde voor Nelis de stoomtrein! 1-3 de rust in.

Gelder vond de shine nog niet genoeg met zijn mooie assist en wilde toch nog zijn stempel drukken. Discussie met de scheids die eindigt ik een mooie gele prent voor Gelder die hem een kannetje kost! Klasse man! Gratis pils ! ;) De rust duurde wederom te lang en Orion stond alweer 5 minuten op het veld voor de tegenstander er was. Tijd om het echt af te maken. Bloed werd er geproefd door alle 11. De 1-4 bleef dan ook niet al te lang uit. Wederom een mooi aanval en een assist voor assistkoning Niels Weeink, die hem gaf op Bennie en die schoot met links de bal via nog wat VDZ pootjes in de korte hoek. Dit was dan ook de genadeklap voor VDZ. Ook al was het niet veel later 2-4 door een goede aanval van VDZ die Hein (die een heel degelijke pot speelde) helaas niet kon keren. Vervolgens werd VDZ gek en liepen de gemoederen soms ook hoog op bij ze. Ze wilden kosten wat kost door bekeren. SPOILER: dit gaat ze niet lukken. Want Orion heeft Ron beton!! Die de 2-5 fantastisch binnen schiet in de 85e minuut. Links boven in de hoek en de keeper kansloos. Lekker man Beton!! In de laatste minuten was het volgens de keeper van VDZ een schiettent. Dit liet Bennie zich geen 2x zeggen en in de laatste minuut, met wederom een assist van Neles (ketchup), maakt hij zijn hattrick compleet. Een lekker intikkertje die het laatste fluitsignaal inleidde. Feestje in de kleedkamer en vooral assist koning Neles was ontzettend blij dat we konden doorbekeren.
Nu zal de loting bepalen wie ons volgende slachtoffer zal zijn. Gooi ze maar voor de leeuwen!!

MOTM: Thom von Oven die als trainer bijna de hele wedstrijd zijn mond heeft kunnen houden. Hij was vandaag purfurmunce coach en dat mocht baten waardoor 3 punten mee gaan maar ROOD GROEN ZWART!!