Week van de scheidsrechter

Door Erik van Dalen 27 september 2023

Voetballers vinden het misschien vanzelfsprekend dat er elk weekend iemand klaar staat om hun wedstrijd in goede banen te leiden. Dat is het natuurlijk niet. In het seizoen 2022/’23 stond er bij maar liefst 541.164 wedstrijden een scheidsrechter aan de aftrap. Meer dan een half miljoen voetbalduels! Door heel Nederland, op allerlei velden en in vele zalen. Mede dankzij de scheidsrechters konden meer dan een miljoen voetballers van het spelletje genieten. Daarom kunnen we niet vaak genoeg zeggen: #scheidsbedankt!

Van 30 september tot en met 8 oktober vindt dit jaar de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats en is het moment daar dat we onze scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheidsrechters, geen voetbal en fairplay op de velden en in de zaal!

Hoe bedanken spelers en coaches van Orion de scheidsrechters?

Ook bij Orion staan de clubscheidsrechters week in week uit paraat om de wedstrijden in goede banen te leiden. Waardering uitspreken voor onze scheidsrechters kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, schrijf een bedankkaartje voor jouw verenigingsscheidsrechter of neem een presentje voor hem mee. En vergeet niet dat respect voor elkaar, en dus ook voor de scheidsrechter, eigenlijk vanzelfsprekend is. Niet alleen in de Week van de Scheidsrechter, maar gedurende het hele seizoen.