Vrouwen 1 wint net niet van Bekkerveld (+video)

Door Steven Bartels 24 april 2022

Een goede wedstrijd tegen de koploper werd helaas net niet afgesloten met een overwinning. In de laatste minuut maakte Bekkerveld de 2-2.

Vandaag traden we voor de tweede keer dit seizoen aan tegen de Bekkerveld. Onze tegenstander had tot vandaag nog geen enkel punt laten liggen. Toch was de inzet voor Orion duidelijk: gaan voor de overwinning; laten zien wat we in huis hebben. De eerste helft speelde zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. Orion had overwicht, zette druk, combineerde goed, creërde wat kansen en gaf zo goed als niets weg. Imke Janssen verloor op het middenveld vandaag geen enkel duel. Rond de 25e minuut werd de score geopend. Lotte 'Arnie' Arntz gaf een mooie diepe bal op de opgekomen rechtsachter Yasmin Bakker. Haar voorzet werd door Anne Tankink goed afgewerkt. Even later kwam Orion goed weg, toen Bekkerveld een cadeautje niet uitpakte. Orion verzuimde de 2-0 te maken, vooral in een scrimmige voor de goal na een hoekschop durfde niemand de bal het laatste zetje te geven. Ruststand 1-0. Direct na de rust werd Jip Huisman weggestuurd, maar zij kon de goede keepster van de tegenstander net niet passeren. Bekkerveld zette in de tweede helft meer druk, gaf Orion minder ruimte om te combineren. Even leek het alsof de Orion-keel werd dichtgedrukt, maar door een wat meer opportunistische strijdwijze - met twee snelle aanvallers voorop - wist Orion toch de beste kansen te creëren. Zoals wel vaker dit seizoen hadden we teveel kansen nodig, en dan blijft de tegenstander in de wedstrijd. Met nog minder dan 10 minuten op de klok viel de gelijkmaker. Een prachtig doelpunt, dat moet gezegd: aannemen op de borst en direct uit de lucht uithalen. Toch leek Orion nog met de overwinning te gaan strijken. Twee minuten voor tijd maakte Fien van der Borgh 2-1. De vreugde was groot, maar we juichten te vroeg. Door een bijzonder ongelukkig misverstand in de laatste seconden van de wedstrijd werd het toch nog 2-2. De teleurstelling na de wedstrijd, op het veld en in de kleedkamer, was groot. Maar wat een goede wedstrijd speelde de Orion-vrouwen! Vandaag nog niet, maar morgen gaan we dat ook zo voelen.

Videoverslag: Roeland van Gent