Vrouwen 1 wint met ruime cijfers

Door Steven Bartels 12 november 2023

Vrouwen 1 pakte ook dit weekend weer 3 punten. Someren werd met maar liefst 7-1 verslagen. Bij rust was het al 5-0. Fien van der Borgh scoorde er opnieuw op los: 3x raak.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren “bijzonder” te noemen. Niemand van Orion leek in de gaten te hebben dat de wedstrijd al was begonnen. Gelukkig sloeg de motor toen aan en ging er steeds vaker een bal van iemand met een oranje/wit shirt naar iemand anders met een oranje/wit shirt. Met een goede individuele actie zette alleskunner Imke Janssen (vandaag ‘op 6’) het team in de zesde minuut in een hogere versnelling. Ze maakte zich vrij en opende de score. Vanaf dat moment trok Someren zich terug op eigen helft, waardoor de ruimte om te combineren erg klein werd. Uit een hoekschop van Fenne Campschreur kopte Anne Tankink in de 22e minuut op de lat. Twee minuten later verzorgde Fenne een uitstekende inspeelpass op Julie Harts, wier voorzet vanaf de achterlijn door Fien werd binnengetikt: 2-0. Vlak voor rust liep de teller vervolgens snel op. In de 43e minuut leidde een fraaie combinatie van Julie en Anne tot de 3-0 van Anne. En op slag van rust schoot Fien nog twee vrije trappen binnen. De verdiende ruststand was dus 5-0. Orion kwam ook goed uit de startblokken in de tweede helft. Al in de 46e minuut maakte Lotte Wijers de 6-0, uit een hoekschop die bij de tweede paal werd neergelegd door Fenne. Het laatste Oriondoelpunt werd na 61 minuten gemaakt door Anne, na prachtig voorbereidend werk door Fien en Julie. Een paar minuten later mocht Someren een doelpunt maken, niet uit een door de tegenstander gecreëerde kans, maar als gevolg van een mistrap van Orionzijde. Probleemloos, maar zonder de scherpte van de eerste helft, speelde Orion de wedstrijd uit. 

Vrouwen 2 klopte vandaag koploper Trekvogels 3 en meldt zich bovenin de competitie. Klasse dames! Vrouwen 3 legde het helaas nipt af tegen Leones. 

De foto is weer van @RvG_fotografie