Vrouwen 1 wint met ruime cijfers

Door Steven Bartels 29 mei 2022

De tweede plaats op de ranglijst werd vandaag heroverd door Vrouwen 1. Eldenia 2 werd thuis met 6-0 verslagen. Keepster Lotte Jacobs nam afscheid als basisspeler met een clean sheet.

Orion liet er vandaag vanaf het begin geen misverstand over bestaan wie de wedstrijd ging winnen. De start was dominant, het middengedeelte was goed & effectief en het slot was solide. Julie Harts en Fien van der Borgh zagen in het eerste kwartier van de wedstrijd hun doelpogingen net aan de verkeerde kant van de paal eindigen. In de 22e minuut kwam Orion op voorsprong. Jip Huisman dacht aan schieten van afstand (zoiets zie je vanaf de zijkant duidelijk), bedacht zich, speelde een mooie schuine bal in de loop van Julie, die vanaf de rechterkant van het doel met rechts de verre hoek vond. Vier minuten later werd het 2-0. Robin Schrooten veroverde de bal aan de rechterkant op het middenveld, bereikte Fien, die twee vrouw uitspeelde, de rust bewaarde en de bal hard langs de keepster van Eldenia joeg. Even later had een prachtig schot van Jip een betere eindbestemming verdiend dan de onderkant van de lat. Het slot van de tweede helft was minder gelukkig. Orion wilde zo graag vooruit, en kreeg ook die gelegenheid, dat de speelsters elkaar wat in de weg kwamen te lopen. Er werd voor rust niet meer gescoord. Na een kleine reset in de rust was de wedstrijd snel beslist. Lotte Wijers bleek vaak een nuttig aanspeel- en verdelingspunt als diepste spits. Daar omheen konden de oranje vrouwen elkaar goed vinden. Een combinatie van Fien, Robin en Nena Hopmans werd door de laatste in de 50e minuut doeltreffend afgerond. In de 52e minuut verkende centrale verdedigster Eva van Gelder haar aanvallende capaciteiten. Ze bereikte - met bal - het strafschopgebied van Eldenia, passte op Fien, die vanaf de achterlijn teruglegde op Anne Tankink. En het stond 4-0. Fien maakte in de 56e minuut haar tweede op aangeven van Julie en in de 63e minuut bepaalde Julie de eindstand zelf op 6-0 met een afstandsschot die eindigde in de rechterbovenhoek. Na deze bliksem(her)start na rust werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Een belangrijk en bijzonder moment was de keeperswissel vlak voor tijd. Als alles volgens plan verloopt, speelde Lotte Jacobs vandaag haar laatste wedstrijd voor Orion. Een geweldige keepster neemt afscheid. Eerlijk gezegd: een beetje verdriet voel ik wel. Dankjewel Lot.