Vrouwen 1 wint met 0-6 in Landgraaf

Door Steven Bartels 27 november 2022

Door drie doelpunten van Anne Tankink en goals van Robin Schrooten, Nena Hopmans en Evy de Kort kon Vrouwen 1 vandaag weer drie punten bijschrijven: V.V. Schaesberg, uit Landgraaf, werd met 0-6 verslagen. In de eerste helft verliep het spel wat stroef, maar toch werden er na een minuut of 10 kleine kansen gecreëerd. Uit een voorzet van Fien van der Borgh kon Robin op doel schieten, maar haar schot werd geblokt. Uit de corner die erop volgde kopte Fien net over. Aan de andere kant van het veld kreeg ook Schaesberg wat mogelijkheden. We komen goed weg als een schot van een van de twee spitsen van Schaesberg buiten bereik van Suze Meijer de bovenkant van de lat schampt. Nauwelijks een minuut later hakt Robin de bal voor de voeten van Fien, die opnieuw net boven de lat mikt. De volgende kans is weer voor de vrouwen uit Landgraaf. Suze moet volledig gestrekt naar de hoek om een achterstand te voorkomen. Nog in dezelfde minuut kan Fien alleen op de keepster afgaan, maar die wacht net wat langer en kan de inzet stoppen. Fien mag even later een vrije trap nemen en streept van 30 meter op doel, waar de lange keepster de bal over kan tippen. En uit de hoekschop kopt Anne de bal in de handen van dezelfde keepster. Veel meer kansen dus dan het Nederlands elftal dit WK bij elkaar gaat spelen. Maar de dreiging voor onze goal is er ook steeds. Bij vrije schietkans kan de spits van Schaesburg, gelukkig voor ons, niet kiezen tussen een schot en een voorzet: de bal rolt ruim naast de paal. In de 40e minuut komt Orion op voorsprong uit een knappe aanval. Nena komt door op rechts, bereikt Anne op de rand van het 16-metergebied, die houdt de bal even vast en legt hem klaar in de loop van Robin. Het schot van Robin gaat hard laag in de hoek. Schaesberg was duidelijk even van slag door het tegendoelpunt en daarvan profiteert Orion direct. In de 42e minuut schiet Nena de bal van buiten de 16 heerlijk in de bovenhoek. Doordat de keepster de bal nog net aanraakte en verder richting de kruising duwde, leek de goal nóg mooier.

Na rust laat Orion meteen zien wat de plannen zijn: het duel snel beslissen. Dat lukt in de 48e minuut. Een voorzet van Daniëlle Derks wordt goed afgemaakt door Anne Tankink. Vanaf dat moment is de wedstrijd gespeeld. Aangejaagd door uitstekend spel van onder andere Julie Harts en Imke Janssen worden veel kansen gecreëerd. Imke had zelf de 0-4 op de schoen, maar mikt uit de draai net naast. In de 56e minuut opnieuw een voorzet vanaf de rechterkant, deze keer van Fien. Weer is daar Anne om te doen wat haar dit seizoen goed afgaat: 0-4. In de 70e minuut maakt Anne haar derde op rij (3x scoren in één helft, in 25 minuten zelfs), een prima kopbal uit een dito vrije trap van Janneke Bexkens. In de 82e minuut werd de eindstand door Evy de Kort bepaald op 0-6, ze punterde de bal langs de keepster na te zijn weggestoken door Esmee Hendriks.

Een prima zege en ook weer het nodige geleerd over ons positiespel tegen een tegenstander die 4-4-2 staat. Kortom: prettig zondagje.