Vrouwen 1 wint bij HVCH

Door Steven Bartels 20 februari 2022

Na 83 dagen zonder competitieoverwinning won vrouwen 1 vandaag met 1-2 bij HVCH uit Heesch. Het publiek heeft zich waarschijnlijk niet verwend gevoeld en dat zal niet alleen veroorzaakt zijn door de aanhoudende regen.

Orion ging nog wel aardig van start. In de zesde minuut rondde Nena Hopmans een goede aanval, opgezet door Yasmin Bakker en Jip Huisman, efficiënt af. Daarna werd het spel rommelig. HVCH hanteerde met de wind in de rug veelvuldig de lange bal en de speelsters van Orion konden elkaar over de grond maar moeilijk vinden. Weinig balcontrole, veel onzuivere passes, nauwelijks kansen. Na 20 minuten loste HVCH een waarschuwingsschot. Uit een hoekschop werd net over gekopt. Vijf minuten later maakte HVCH gelijk, nadat in de verdediging de bal cadeau werd gedaan aan een HVCH-aanvaller. Doordat keepster Suze Meijer de sterkste was in een 1-op-1-duel, gingen we met 1-1 rusten.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Orion speelde moeizaam. Er werd wel hard gewerkt. Zo nu en dan ontstonden er over en weer kansen, meestal ingeleid door een persoonlijke fout. Na een kwartier in de tweede helft werd de winnende treffer voor Orion, uit een corner van Daniëlle Derks, in eigen doel ge-kniet door een speelster van HVCH. Suze Meijer moest er daarna opnieuw aan te pas komen om HVCH van het scoren te houden in een 1x1.

Winnen is winnen. De punten zijn weer bijgeschreven. Dat is het belangrijkste. Fenne van Oss maakte haar rentree in een competitiewedstrijd. Dat is het een na belangrijkste.