Vrouwen 1 wint 0-2 bij Beerse Boys

Door Steven Bartels 30 oktober 2022

Door twee doelpunten van Anne Tankink won Vrouwen 1 vanmiddag in Middelbeers. Opnieuw werd de nul gehouden. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Met een bal die klonk alsof het een harde, zware kanonskogel was, ploeterden beide teams de eerste 10 minuten. Daarna nam Orion het initiatief, wat in de 15e minuut resulteerde in een penalty. Julie Harts maakte jacht op de bal bij de achterlijn en was er net iets eerder bij dan de keepster die haar sliding al had ingezet. Julie werd op de enkels geraakt en de bal ging op 11 meter. Anne Tankink, die elke training aandacht besteedt aan dit onderdeel, legde de bal feilloos in de hoek. Na een half uur spelen leek Fien van der Borgh de 0-2 te kunnen maken toen ze goed vrijgespeeld werd, maar ze had net te veel tijd nodig om de bal te controleren. Even later kwam rechtsachter Daniëlle Derks goed door over de rechterflank; haar voorzet was op maat, Anne won het luchtduel met de keepster (zie foto), maar de kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut scoorde Anne alsnog. Een fout in de Beerse verdediging werd door haar direct afgestraft. In de laatste paar minuten van de eerste helft gebeurde er nog veel. Zowel Fien als Margo vuurden op doel, maar de keepster van Beerse Boys trad beide keren adequaat op. In de laatste minuut voor rust liet Beerse Boys haar tanden zien. Een knappe redding van Suze Meijer was nodig om met 0-2 te kunnen gaan rusten.

Zoals verwacht zette Beerse Boys in de eerste minuten na rust flink aan. We kregen meerdere corners tegen, maar Suze trad steeds goed op en de ene keer dat ze niet bij de bal kon, stak Janneke Bexkens net op tijd haar voet uit om de aansluitingstreffer te voorkomen. Nadat de Beerse energie wat was afgenomen, kon Orion ook de tweede helft domineren. Er werd beter gevoetbald dan in de eerste helft en er werden veel kansen gecreëerd. Op zo'n moment moet de beslissing wel worden afgedwongen, maar dat lieten we na. Julie pegelde de bal na een kwartier spelen prachtig op doel, maar de redding van de keepster was nog mooier. Gelukkig werden er geen fouten meer gemaakt en dreigde geen moment dat we de wedstrijd nog uit handen zouden geven. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst.

De foto is gemaakt door @rvg_fotografie.