Vrouwen 1 verslaat Rood-Wit met 3-2 (video)

Door Steven Bartels 20 november 2022

Één helft uitstekend voetbal was vandaag genoeg om onze Helmondse opponent Rood-Wit te verslaan. Anne Tankink scoorde twee keer; Evy de Kort maakte de derde Nijmeegse treffer.

Orion speelde vandaag tussen 11.00 en 11.45 misschien wel haar beste helft van het seizoen. Met goed combinatievoetbal werd Rood-Wit teruggedrongen en werden er vanaf het begin kansen gecreëerd. In de 6e minuut kon de Helmondse keepster moeizaam een schot(je) van Imke Janssen tot corner verwerken. Twee minuten later opende aanvoerder Eva van Gelder op de opkomende rechtsback Daniëlle Derks, die de bal bij Fien van der Borgh kreeg. Fien kon de bal helaas net niet goed genoeg raken. Robin Schrooten vuurde meerdere keren op het doel. Een keer tikte de keepster de bal met de vingertoppen tegen de onderkant van de lat; het volgende schot schampte de bovenkant van het doel. Julie Harts leek de 1-0 te gaan maken, maar ze raakte de buitenkant van de paal. In de 23e minuut kwam Orion op een verdiende voorsprong. Julie veroverde hoog op het veld de bal, stuurde Robin weg aan de linkerkant in het strafschopgebied en háár voorzet werd door Anne Tankink gepromoveerd tot een assist. In de 25e minuut: weer een goede keuze door Robin, leidend tot een op het oog niet al te gevaarlijk schot van Nena Hopmans, dat niettemin werd gelost door de keepster. Anne Tankink was er (natuurlijk) als de kippen bij om te profiteren: 2-0. Rood-Wit kwam er in de eerste helft nauwelijks uit, maar scoorde toch. In de 40e minuut werd een strak genomen hoekschop hard binnengekopt. Daardoor was de ruststand 2-1. In de rust moest er wat worden omgezet, omdat Nena (net terug van een blessure) maar één helftje mee kon doen. Misschien daardoor moest de ploeg wat zoeken naar hetzelfde ritme als voor rust. Het schonk Rood-Wit wat lucht en enkele kansen. Onze keepster Suze Meijer moest twee keer de voorsprong bewaken: een keer met de handen en een keer met de voet. In de 24e minuut zorgden twee invalsters van Orion ervoor dat het verschil weer twee werd. Lotte Wijers legde de bal op Evy de Kort, die met haar snelheid voor haar tegenstander kroop en met links de keepster verschalkte. Rood-Wit zette aan en werd kort voor tijd geholpen door een defensief foutje. De 3-2 viel, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Ook deze week werden we weer van goed advies voorzien door de pupil van de week. Tess combineerde voor de aftrap goed met Anne en maakte, omdat ze spits is, een doelpunt.

Videoverslag: Roeland van Gent