Vrouwen 1 start met verlies

Door Steven Bartels 25 september 2022

Vrouwen 1 is de competitie slecht begonnen. In Uden werd met 2-0 verloren van UDI'19/CSU. Een nederlaag waar niets op af te dingen valt.

Op het grote grasveld in Uden, komt Orion al vanaf het begin niet goed in haar spel. Na 8 minuten telde ik al 2 hoekschoppen tegen, een vrije trap op een gevaarlijke plaats en een schot op doel uit een aanval. Uit een hoekschop viel na 12 minuten de 1-0. De bal werd niet weggewerkt, maar ging de lucht in en daar was een speelster van UDI'19 het meest belust op de bal. Ze knikte de verdiende voorsprong voor UDI'19 binnen. Na ongeveer een kwartier ging Orion ook meedien en nog weer een kwartier later konden we ook wat druk geven op het doel van de tegenstander. Anne Tankink vond in 27e minuut het net, maar stond in buitenspelpositie en in de 33e minuut werd ons niet de 100%-strafschop toegekend (wegens hands) die we goed hadden kunnen gebruiken. Orion leek goed uit de rust te komen, maar knullig balverlies gevolgd door een snelle uitbraak leidde al in de 47e minuut tot de 2-0 voor UDI'19. Vanaf dat moment had Orion wel heel vaak de bal, maar goede kansen werden nauwelijks gecreëerd. UDI'19 stond goed, beliep de ruimtes slim en wij konden daar onvoldoende gif tegenover stellen. Het leek nog even 3-0 te worden, maar een aanvankelijk toegekende goal werd alsnog afgekeurd, omdat de bal de lijn niet had gepasseerd. Pas in de 71e minuut stichtte Orion echt gevaar. Een goede aanval eindigde met een schot van Julie Harts, dat net naast ging. In het laatste kwartier - met een verdediger minder en een aanvaller meer -  hoopten we nog een aansluitingstreffer te kunnen maken en dan te profiteren van onrust bij de tegenstander, maar de eerlijke conclusie is, dat het er de hele wedstrijd niet echt in heeft gezeten.