Vrouwen 1 pakt periodetitel

Door Steven Bartels 12 maart 2023

Met een moeilijke, maar uiteindelijk overtuigende 3-0 overwinning op Nuenen 2 veroverde Vrouwen 1 vandaag de Periodetitel!

Nuenen begon enthousiast en schoot van ver op de lat, daarna nam Orion het over en kwam beter in het spel. Ondanks duidelijk meer balbezit konden wij in het begin geen overtuigende kansen creëren en moesten de toeschouwers het doen met halve voorzetten. Zonder noemenswaardige tegenstoten van Nuenen was het uiteindelijk Fien van de Borgh die na goed doorkomen van Eva van Gelder vlak voor het rustsignaal de 1-0 maakte. Met een beetje geluk kwam ze een op een met de keeper en schoot ze, zoals zo vaak al dit seizoen, rustig binnen. Na rust probeerde Nuenen hoger druk te zetten op onze verdediging. Eva zette haar goede vorm van dit seizoen door en liet geen enkele bal in de buurt van de goal komen. Echt rust konden wij niet vinden in ons spel en de bal was vaker in de lucht dan op de grond. Steeds vaker kwamen er ruimtes op het middenveld vrij en kon Orion met 4 à 5 speelsters eruit komen en gevaarlijk aanvallen. Toch was het pas in de 80ste minuut dat Fien weer gevaarlijk kon uithalen. De bal kwam tegen de lat en de goed meegelopen Evy de Kort kon vanuit 5 meter de bal beheerst in de goal schuiven. 5 minuten later zorgde Fien, na een fijne voorzet van Julie Harts, met een volley in de verre hoek voor de 3-0. Speciale dank gaat vandaag uit naar onze jeugdspeelsters Sjenna van der Weerd (15) en Sofie Fontein (15), die beiden hun officiële debuut in het 1eelftal maakten. Ze lieten duidelijk blijken dat leeftijd maar een getal is.