Vrouwen 1 pakt koppositie

Door Steven Bartels 5 februari 2023

Door een verdiende 3-0 overwinning op koploper UDI’19 is Vrouwen 1 de nieuwe lijstaanvoerder van de eerste klasse D geworden. Er werd al lang uitgekeken naar deze topwedstrijd. Er werd gefluisterd dat er misschien sprake zou zijn van jelly legs. Maar Theo’s droom zette iedereen in de juiste mindset om te laten zien waartoe de vrouwen van Orion in staat zijn. Orion legde een topwedstrijd op de mat.

Pupil van de week Heleen had er vooraf alle vertrouwen in en prikte vlak voor de aftrap de eerste goal binnen.

UDI’19 ging fel van start, maar Orion was alert en iedereen ging direct doen wat er was afgesproken. Onder leiding van een geweldig spelende Nena Hopmans (beter dan Busquets!) waren we net een beetje beter dan de gasten. Alle speelsters streden in alle duels, maar er bleef ook rust in de ploeg, er werd goed de ruimte gezocht en gevonden. In de 21e minuut leek Anne Tankink de 1-0 te maken, maar met een prachtige reflex hield de keepster van UDI’19 haar doel schoon. Vijf minuten later viel de 1-0 wel. Fien van der Borgh bereikte Julie Harts, zij ging haar tegenstander goed voorbij en legde terug. De afgeslagen bal werd door Robin Schrooten bezorgd bij Nena, die van een meter of 20 de bal via de onderkant van de lat in het doel poeierde. 

Na rust schakelde UDI’19 van 4-4-2 over op 4-3-3 en een minuut of twintig had Orion moeite om daar een goed antwoord op te vinden. Tot veel grote kansen leidde het niet, maar we kwamen goed weg bij een kopbal op de bovenkant van de lat. Met Evy de Kort voor de moegestreden Fien kon Orion na ruim een uur spelen weer meer aanvallend gaan denken. In de 74e minuut leidde het overwicht tot een vrije trap voor Orion midden voor het doel, op de rand van de cirkel van het strafschopgebied. Daniëlle Derks profiteerde met een hard laag schot van het matig gepositioneerde muurtje: 2-0. UDI’19 gaf zich nog niet gewonnen, bleef proberen met lange ballen onrust te zaaien en creëerde – ook door knappe individuele acties - enkele kleine kansjes. Het gaf Suze Meijer de kans om er nog een showduikje uit te gooien. In de 85e minuut besliste de opgekomen linksback Larissa Wattilete de wedstrijd. Ze schoot van afstand onberispelijk binnen. Daarna deden alle dames hun best om middenvelder Robin Schrooten nog zo vaak mogelijk diep te sturen, wat een aantal keren goed lukte. Wat te zeggen over de stemming na afloop? Uitgelatenopperbest, als dat tenminste een woord is.

Behalve Heleen was er nog een jeugdspeelster die er voor het eerst bij was, maar dan op het echte wedstrijdformulier. Sjenna van de Weerd, speelster van JO15-1, deelde in de vreugde.