Vrouwen 1 neemt punt mee uit Etten-Leur

Door Steven Bartels 4 februari 2024

Na de sof van de competitiehervatting, de nederlaag vorige week tegen Trekvogels, haalde Vrouwen 1 vandaag één punt op bij DSE in Etten-Leur. In het eerste bedrijf waren de grootste kansen voor Orion. Na rust was DSE de bovenliggende partij. De 0-0 betekent een eerlijke verdeling van de punten.

Orion trad aan zonder de geblesseerde Julie Harts, maar kon wel weer beschikken over de tijdelijk teruggekeerde Nena Hopmans. Eva Brouwer nam voor het eerst op de bank plaats. Haar komst betekent dat de vrouwenselectie beschikt over twee uitstekende keepers. Evy de Kort kan na een langdurige blessure weer speelminuten maken en Janneke Bexkens pakte ook weer 20 minuten mee (en ook een geel kaartje). Een uitdaging voor de komende periode wordt het opvangen van de minor die topscorer Fien van der Borgh in Afrika gaat doen. 

We hadden vandaag een minuut of 20 nodig om te wennen aan het natuurgras en aan een iets andere veldbezetting dan normaal. Daarna nam Orion het initiatief en creëerde verschillende kansen. Het dichtst bij een doelpunt kwam Fien van der Borgh. Zij pegelde een door Fenne Campschreur verdiende vrije trap op de lat (zie foto). Even later kwam Nena tot twee maal toe een teenlengte tekort om de prima keepster van DSE te passeren. Een goede combinatie tussen Fenne en Anne Tankink leidde tot een schot net naast. Aan de andere kant kwamen we kort voor rust goed weg, nadat een slimme steekbal onze verdediging doorsnijdt. De doelpoging zeilt net over de kruising. 

De wedstrijd na rust is niet van grote schoonheid. Strijdlust ja. Goed veldspel nee. Orion wordt nog één keer bijna gevaarlijk, als Fien zich vrijspeelt. Ze lijkt alleen op de keeper af te kunnen. gaan maar wordt gestuit op een wijze die bij rugby veel lof zou oogsten. 

In het laatste kwartier lag het initiatief vooral bij de thuisspelende ploeg. Vier minuten voor tijd redde de lat een punt voor ons. Dat was voor trainer Theo Bronts het signaal om aanvoerder Eva van Gelder te instrueren het punt veilig te stellen. And so she did.