Vrouwen 1 met 8-1 langs Prinses Irene (met video)

Door Steven Bartels 5 maart 2023

Met een dikke uitslag – 8-1 overwinning op Prinses Irene – deed Vrouwen 1 vandaag goede zaken voor het doelsaldo. Fien van der Borgh en Anabelén de Boer maakten er beiden drie.

Pupil van de week was Lot, een dame die al goed kijk heeft op het spelletje. Op de vraag van trainer Theo Bronts tijdens de voorbespreking wat we moeten doen als we de bal verliezen, was haar resolute antwoord: omschakelen! Ook de openingsgoal, voor de aftrap, was bekeken. Eerst op de paal schieten en dan uit de rebound afwerken.

Orion vloog vandaag uit de startblokken. Al binnen 60 seconde lag de eerste er in. Evy de Kort zette voor vanaf links, spits Lotte Wijers verlegde de bal naar rechts en vanaf daar kon Fien de bal binnenschieten. Na de openingsgoal bleek dat Irene, net als Orion geplaagd door enkele afwezigen, gekomen was om een verdedigingsblok op te trekken. Het bleek in de eerste helft lastig om daar doorheen te voetballen. Orion kon maar een paar kansjes creëren. Pas in de 44e minuut wisten we het net weer te vinden. Een voorzet van Larissa Wattilete werd bij de tweede paal binnengetikt door Fien. De ruststand was daardoor 2-0.

Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg Orion zelfs een tegendoelpunt te verwerken, uit een van de heel zeldzame uitbraken van de tegenstander, die ook met een achterstand op het bord ervoor koos te proberen de uitslag zo klein mogelijk te houden. Dat lukte tot de 55e minuut. Toen werd ‘oudgediende’ Anabelén de Boer, tegenwoordig spelend in het derde, in de ploeg gebracht. Het scoren bleek zij niet te zijn verleerd. Binnen drie minuten ging de eerste tegen de touwen (zie foto, mooie indraaiende voorzet van Julie Harts). Precies 1 minuut laten maakte ze haar tweede, weer uit een voorzet van Julie. Vier minuten in het veld staan en er twee maken is aardig, maar wat te denken van acht minuten in het veld staan en er drie maken? Lotte liep goed door op de keeper, die de bal daardoor niet kon vasthouden en Anabelén was ter plekke voor háár hattrick. In de 78eminuut kon Fien zichzelf vrijspelen en de bal breed leggen op gelegenheidsrechtsvoor Yasmin Bakker. Koelbloedig schoot Yasmin de 6-1 binnen. Het spelinzicht van pupil Lot werd daarna eens temeer duidelijk. Aan uw verslaggever liet ze weten dat Fien nog een keer ging scoren (gevolgd door een zelfverzekerd hoofdknikje). En dat gebeurde dus ook, in de 86e minuut maakte Fien haar derde doelpunt van de dag. Het slotakkoord was voor Julie, met rechts vond ze vanaf een meter of 18 de rechterbovenhoek.