Vrouwen 1 houdt koploper in bedwang

Door Steven Bartels 3 december 2023

Vrouwen 1 hield vandaag een zwaarbevochten punt over aan het treffen tegen koploper FC Berghuizen uit Oldenzaal. Uitslag: 0-0. Uitblinker aan Orionzijde: keepster Suze Meijer.

De wedstrijd gaf een constant beeld te zien. Berghuizen maakte duidelijk dat de ploeg niet voor niets koploper van de Hoofdklasse is. Vanaf het begin stond Orion onder druk en creëerde de tegenstander kansen. Suze hield ons twee keer met schitterende reddingen overeind, nog los van adequaat ingrijpen op verschillende andere momenten. Al snel moesten we de organisatie iets defensiever neerzetten. Het duurde tot de 35eminuut voordat Orion voor het eerst een bal tussen de palen van Berghuizen kon krijgen. Het schot van Fien van der Borgh werd door de keepster goed uit de korte hoek gewerkt. De rust werd met de brilstand bereikt. Na rust veranderde er weinig. Alle zeilen moesten worden bijgezet om de nul te houden en keer op keer bleek dat Suze vandaag had besloten het verschil te maken. Er werd 2x45 minuten, plus 8 minuten blessuretijd in de tweede helft, geconcentreerd gevoetbald en dat loonde. We kregen uit enkele counters nog kleine kansjes, maar drie punten zou vandaag teveel geweest zijn. Meer dan een punt zat er vandaag niet in en dit punt werd daarom gevierd als overwinning.

De foto is van @RvG_fotografie