Vrouwen 1 haalt 3 punten op in Udense regen

Door Steven Bartels 3 oktober 2021

Tegen UDI'19/CSU won Orion vrouwen 1 met 0-1, door een doelpunt met rechts van 'linkerspits' Julie Harts.

De eerste 20 minuten speelde Orion erg nerveus, wat leidde tot twee serieuze kansen voor UDI'19/CSU. Langzaam maar zeker kregen de oranje-witte vrouwen meer greep op het spel (of: UDI minder) en kon er ook aan aanvallen worden gedacht. Julie Harts raakte de lat; Fien van der Borgh mikte net voorlangs; Imke Janssen vond de rechterhand van de (ingevallen) keepster van UDI. De eerste 25 minuten na rust werd er beter gecombineerd en was Orion duidelijk de bovenliggende partij. Julie Harts rondde een fraaie aanval af, na voorbereidend werk van Nena Hopmans en Imke Janssen. Omdat we de 0-2 niet op het bord kregen, bleef het tot de laatste seconde van de blessuretijd spannend. Tot uitgespeelde kansen kwam UDI niet. Orion ging naar huis met een verdiende overwinning in de tas.