Vrouwen 1 gelijk tegen HVCH

Door Steven Bartels 12 februari 2023

Vrouwen 1 behield, op doelsaldo, de koppositie door een moeizaam gelijkspel tegen HVCH. De meeste kansen waren voor de ploeg uit Heesch. Robin Schrooten maakte twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker. Beste speler aan de kant van Orion was keepster Suze Meijer.

Orion en HVCH gingen beiden voorzichtig van start. Na zes minuten kreeg HVCH, dat met een heel snelle voorhoede speelde, de eerste 100%-kans. De 1x1 werd overtuigend gewonnen door Suze. In de 11e minuut kon de eerste kans voor Orion worden genoteerd. Uit een voorzet van Imke Janssen kon Anne Tankink op doel koppen. De kopbal was niet hard genoeg om de keepster echt bang te maken. Nog geen minuut later kwam Suze opnieuw in een 1x1 als winnaar uit de strijd. Minder goed nieuws uit de 12e minuut: Julie Harts geblesseerd naar de kant. In de 36e minuut noteerde Suze de beste redding van het seizoen (tot nu toe); ze tipte de bal net onder de lat vandaan. Vlak voor de rust kwam HVCH nog een keer alleen voor onze keepster te staan, maar deze keer ging de bal naast.

Na rust hetzelfde spelbeeld. HVCH zakte in en probeerde vanuit die startpositie de snelle voorhoede te bedienen. In de 56e minuut kon Suze nóg een keer reddend optreden, maar een minuut later kwam HVCH toch op voorsprong. Vanaf dat moment had Orion veel de bal en werd er ook druk uitgeoefend, vooral doordat Fien van der Borgh haar tegenstander vaak de baas was. Een van die succesvolle acties werd voorzien van een goede voorzet, Lotte Wijers zat er nog met twee tenen aan en Robin kon via de binnenkant van de paal de gelijkmaker scoren. HVCH had ook daarna nog een grote kans op de zege: een voorzet werd bij de eerste paal gelukkig tegen de voor Orion goede kant van het zijnet geschoten. Na de klinkende zege van vorige week voelt dit gelijkspel misschien een beetje aan als een beurse plek, maar de koppositie is behouden. Over drie weken wordt de jacht op de titel voorgezet.