Vrouwen 1 en 3 KAMPIOEN! (+ videos)

Door Steven Bartels 14 mei 2023

Vrouwen 1 en 3 hebben vandaag het kampioenschap behaald. Voor het derde was de spanning er na donderdag, toen de concurrentie een foutje maakte, af. Maar het feest is er niet minder groot om. Vrouwen 1 moest tot het uiterste gaan om de benodigde overwinning - een gelijkspel volstond niet - over de streep te trekken. OJC Rosmalen werd met 1-0 verslagen. Robin Schrooten maakte de kampioenstreffer. 

De hele wedstrijd was Orion de bovenliggende partij. In de eerste helft waren er scoringskansen voor Fien van der Borgh, Margo Hooghof, Julie Harts, Daniëlle Derks, maar steeds stond het vizier niet zuiver of de prima keepster van OJC stond in de weg. In de 20e minuut leek Orion op voorsprong te komen uit een hoekschop, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn gegaan. De grensrechter had dat eerst zelf niet gezien, maar nadat hij er door zijn spelers op was gewezen, had hij het toch gezien. In de 34e minuut brak dan toch de ban. Een van de vele hoekschoppen belandde in de in de kluts en Robin kon afwerken. Ook in de tweede helft was het grotendeels eenrichtingsverkeer in de richting van het doel van OJC. Anne Tankink miste op een haar na; Robin raakte nog de lat; Imke Janssen vond het net evenmin. De bevrijdende 2-0 bleef uit, en toen werd het billenknijpen. Tot 2x toe moest keepster Suze Meijer laten zien hoe goed ze is. De 1-0 bleef op het bord. De overwinning betekent promotie naar de Hoofdklasse. Alleen de eerste wedstrijd van het seizoen werd verloren. Daarna volgden 16 overwinningen en 3 keer een gelijkspel. We eindigen met een doelsaldo van +59 en met maar 9 tegendoelpunten. Wij. Zijn. De. Terechte. Kampioen.

Gefeliciteerd: Suze, Eva, Esmee, Margo, Daniëlle, Nena, Imke, Robin, Fien, Julie, Anne, Larissa, Yasmin, Janneke, Lotte, Evy, Jip, Fenne en alle andere meiden die dit seizoen mee hebben gespeeld, mee hebben getraind en zo hebben bijgedragen aan het kampioenschap!

De video van vrouwen 1 staat hier: https://youtu.be/qhXPCeohkrY

De video van vrouwen 3 staat hier: https://youtu.be/WIlHP-WLj68

De foto is van @RvG_fotografie