Vrouwen 1 boekt tweede zege

Door Steven Bartels 29 oktober 2023

Vrouwen 1 won vandaag de thuiswedstrijd tegen Victoria Boys uit Apeldoorn met 4-1. Fien van der Borgh maakte twee doelpunten. Anne Tankink en Indy Thijssen tekenden voor de andere twee goals.

De overwinning werd in de eerste helft veilig gespeeld. Orion ging uitstekend van start en al na 8 minuten kon Fien de 1-0 op het bord zetten, na goed voorbereidend werk van Julie Harts en Anne Tankink. In de 15eminuut wist Anne een vrije trap te versieren, een paar meter buiten het strafschopgebied. Kolfje naar de voet van Fien: 2-0. En weer 5 minuten later was de wedstrijd beslist. Anne mocht binnenkantje voet de bal van een meter of 18 in de verre hoek mikken. Orion miste in de tussentijd de nodige kansen om de score verder uit te breiden en liet de dames van Victoria Boys zelfs weer een beetje in de wedstrijd komen, zonder kansen weg te geven.

Na de pauze was Orion aanzienlijk minder dreigend dan in de eerste helft, alhoewel er zeker aan het begin van de tweede helft nog goede kansen waren om het doelsaldo wat op te vijzelen. Jip Huisman raakte de onderkant van de lat. Indy Thijssen schoot net voorlangs. Pas in de 83e minuut wist Orion het net weer te vinden. Een hoekschop van Robin Schrooten bleef na wat ‘gedoe’ vlak voor de lijn liggen; Indy was ter plaatse om haar eerste doelpunt voor Orion 1 binnen te prikken. Kort daarna maakte Victoria Boys een eretreffer, maar de wedstrijd was op dat moment al gespeeld. Drie punten erbij, na vijf wedstrijden staan we – nipt - in het linkerrijtje. 

De foto is van: @RvG_fotografie