Voorbeschouwing Orion 1 - Vorden 1

Door Michiel Kompier 17 november 2017

Even terug naar afgelopen zaterdag. Onze O17 trad aan tegen DVV, een heel behoorlijk elftal. Tot de 88ste minuut zag het er naar uit dat Orion, koploper, tegen de eerste nederlaag zou oplopen. DVV verdedigde de 0-1 voorsprong met man en macht, en wat Orion ook probeerde, de gelijkmaker wou maar niet vallen. In minuut 89 scoorde Orion dan eindelijk uit een vrije trap, die vertrok uit de middencirkel op eigen helft. De te ver voor zijn goal staande goalie kon de bal nog wel raken, maar tegenhouden zat er niet in. Dolle taferelen aan Orion-kant. Maar de scheidsrechter dacht er anders over. Het was een indirecte vrije trap oordeelde hij. De DVV grensrechter die mij net had bekend dat de keeper de bal inderdaad had aangeraakt, vertelde de scheidsrechter dat dat zeker niet het geval was. Doelpunt afgekeurd, en inmiddels blessuretijd. Toen braken drie dwaze minuten aan. Eerst scoorde Orion dan toch nog de gelijkmaker, prachtschot in de winkelhaak. Sam haalde de bal als een haas uit het net, en na de laatste aanval lag de 2-1 in de touwen. Scheidsrechter fluit, afgelopen en 3 punten voor het team van Erik Ipema en Niels. Het onvoorspelbare karakter van voetbal werd weer eens duidelijk, dit is een wedstrijd die al die spelers, winnaar of verliezer, nooit meer vergeten.  

Ook ons eerste elftal is hard toe aan een overwinning. Het gelijkspel tegen AZC was toch een tegenvaller, het is simpel: thuis willen we dit jaar gewoon winnen. De ziekenboeg stroomt gelukkig leeg, Bart maakt zondag zijn rentree in Orion 2, hetzelfde geldt voor Alex, en Roel is ook weer fit. Het wachten is op onze middenveld-motor, Jevrin, maar zijn enkelblessure gaat ook de goede kant op. Meer keuze-mogelijkheden dus voor onze trainers Jeroen en Lodewijk, en dat is wat we ook graag willen.

Dan nog een tip: zondag loopt de Zevenheuvelenloop vlak langs Marienbosch. Daarom is het voor onze supporters verstandig om op tijd op pad te gaan. En als je echt vroeg bent, kun je gewoon de parkeerplaats op en Orion 2 ondersteunen in de topper tegen HSC (11.30 uur).

Tot zondag!