Voorbeschouwing Orion 1 - UDI 19 1

Door Michiel Kompier 14 juni 2022

Orion heeft hard moeten werken om de finalewedstrijden tegen UDI te mogen spelen. De wedstrijd tegen HBS afgelopen zondag was er 1 om nooit meer te vergeten. In een verlenging die bol stond van de spanning trok Orion uiteindelijk aan het langste eind. De ontlading was enorm en het was prachtig om te zien hoe spelers, staf, en de meegereisde supporters samen de plaatsing voor de finaleronde vierden. Heel bijzonder dat oud-voorzitters (Ap Kunkels, Tijs Tummers), oud-bestuursleden (bv. Quincy Elvira) en oud-technisch manager/trainer (Hans Loen), mensen die in de loop van de tijd een grote rol speelden bij de ontwikkeling van Orion, samen met de spelers en staf dit meemaakten.

In de bus terug was het stiller dan je na zo'n prestatie zou verwachten en dat kwam denk ik ook omdat de spelers beseften dat we nog twee bijzondere wedstrijden tegemoet gaan. Immers, de overwinning op HBS was mooi en zo je wilt historisch, maar krijgt pas echt blijvende betekenis als we ook de laatste twee wedstrijden winnend afsluiten. In Uden, bij tegenstander UDI 19, zullen ze hetzelfde geconcludeerd hebben en zo staat er een mooie seizoensafsluiting op het programma.

Donderdag speelt Orion thuis en zondag gaan we naar Uden. UDI is een goed voetballende ploeg met een paar zeer gevaarlijke spelers. Beide ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar, en wie de spelopvatting van de Udenaren en van Orion kent zal verwachten dat dit twee attractieve wedstrijden gaan worden.

Het Orion publiek en vooral de AHOE-side (zo goed Thom?) zijn het hele jaar een grote steun in de rug van ons eerste elftal geweest. We rekenen donderdag en zondag op jullie komst!