Voorbeschouwing Orion 1 - Quick 1888 1

Door Michiel Kompier 5 oktober 2018

Eerst maar even de personalia: Vincent Pessanha, tot voor kort selectiespeler, gaat dit seizoen verder als fysiotherapeut bij Orion 1. Hij is de vervanger van Koen Van Lith en vormt nu samen met Yoran (Yoran is eindverantwoordelijk voor het onderdeel fysiotherapie) de fysio-staf van ons eerste elftal. Fijn je weer wekelijks te zien Vincent!

Keeper Stan gaat toch onder het mes, zijn knie-operatie is gepland aan het eind van deze maand. Sterkte Stan, en op naar een volledig herstel. Verder zijn er positieve berichten van het blessurefront: Vince van G. en Niels W. kunnen weer voluit trainen en spelen, alleen de terugkeer van Tim laat nog wel even op zich wachten.

Afgelopen zondag zagen we een goed Orion, dat vrij probleemloos de punten meenam uit Warnsveld (trouwens: prettige ontvangst aldaar, dank daarvoor). En zondag een oude bekende als tegenstander: Qiock 1888. Daar is in de zomer wel wat veranderd: een nieuwe trainer en nogal wat nieuwe gezichten in de selectie. Het imposante koningsduo Vrehe-Van Haarlem speelt niet meer in het rood zwart. Een andere uitblinker de laatste jaren, Timo Haye, is nog wel bij Quick te bewonderen, tegenwoordig is hij aanvoerder. De derbies tegen Quick zijn voor de toeschouwers bijna altijd zeer de moeite waard. Laten we hopen dat dat ook zondag weer het geval zal zijn. Het zou leuk zijn als veel Orion-supporters deze klassieker in het Nijmeegse amateurvoetbal met hun aanwezigheid komen opluisteren.